Τελευταία νέα
Σέρρες: Εντοπίστηκαν τα οχήματα της κινηματογραφικής απόδρασης – Πώς έγινε η οργανωμένη έφοδος Νίκος Ανδρουλάκης: «Ξεδίπλωσε» το όραμά του για το μέλλον από το βήμα της ΔΕΘ – «Μία χώρα να μας χωρά» «Πρώτα ο Θεός, μετά εγώ»: Οι καταγγελίες για τους γιατρούς του Μαζωνάκη και τα στοιχεία που ερευνώνται Νεκρό 4χρονο παιδί στην Κύπρο – Έπεσε από 6ο όροφο κτηρίου Συναυλία Ρέμου στη Θεσσαλονίκη: «Πάντα τα καταφέρνουμε, αφήστε τους να λένε» – Το αντίο στον Μαζωνάκη Ο Κυριάκος Πιερρακάκης έγινε κουμπάρος με τον Ρουμάνο υπουργό Οικονομικών – Πάντρεψε τον Αλεξάντρου Ναζάρε στο Βουκουρέστι Μαρινάκης για ομιλία Ανδρουλάκη: «Βροχή δισεκατομμυρίων, κανένα ρεαλιστικό και κοστολογημένο σχέδιο» Σύλληψη για τράφικινγκ στη Βοιωτία: Εξανάγκαζαν μετανάστες σε απλήρωτη εργασία Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Πρόγραμμα επαναφοράς 13ου μισθού, 13ης σύνταξης-Πιλοτική 4ήμερη εργασία-Επτά νομοθετικές παρεμβάσεις ΝΔ vs Κουτεντάκη για κοστολόγηση των μέτρων ΕΛΑΣ: Το «επόμενο Νόμπελ οικονομίας» και οι «μαθητευόμενοι κοστολόγοι» Ισχυρός σεισμός 4,9 ρίχτερ στην Κεφαλονιά Θεώνη Κουφονικολάκου: Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ακρίβεια – Να μην πάρει κανένα μέτρο
Efsyn.gr

ΕΛΑΣ για την έκρηξη στον Ασπρόπυργο: «Δεν γίνεται το 2026 οι εργαζόμενοι να μην ξέρουν αν θα γυρίσουν στο σπίτι»

«Η ασφάλεια της ζωής και της υγείας των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτη», τονίζει η ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα σε ανακοίνωσή της με αφορμή την έκρηξη και την επακόλουθη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης στη Βιομηχανική Ζώνη Ασπροπύργου και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 13 εργαζόμενων.
Παράλληλα, η παράταξη αναδεικνύει τις καταγγελίες των εργαζομένων για τα μέτρα ασφαλείας και επιφυλάσσεται μέχρι να βγουν στη δημοσιότητα τα πορίσματα ελέγχου της Επιθεώρησης και των Ελεγκτικών Αρχών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:
«Έντεκα εργαζόμενοι τραυματίστηκαν σήμερα στη Βιομηχανική Ζώνη Ασπροπύργου, οι τρεις εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομεία της Αττικής.
Η σκέψη μας είναι κοντά στους ίδιους και στους οικείους τους. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.
Οι εργαζόμενοι και το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλουν ελλείψεις στα μέτρα πρόληψης, υγείας και ασφάλειας στην εργασία σε μια περιοχή που παρά την υψηλή συγκέντρωση επικίνδυνων υλικών, η  εργοδοτική αυθαιρεσία κάνει πάρτυ, με κίνδυνο για την ζωή,το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.
Οι υποστελεχωμένοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, η εργοδοτική αυθαιρεσία που δεν διστάζει να θυσιάσει την ανθρώπινη ζωή στο βωμό του κέρδους, η απορρύθμιση της εργατική νομοθεσίας,  αλλά και οι εγκληματικές ευθύνες του Υπουργείου Εργασίας και της κυβέρνησης της ΝΔ (13ωρα, εξαήμερο, ευέλικτες μορφές απασχόλησης, κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, απλήρωτες υπερωρίες, ανασφάλεια κλπ.) έχουν οδηγήσει σε διπλασιασμό των εργατικών ατυχημάτων σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιθεώρησης Εργασίας(από 10.351 το 2019 σε 20.498 το 2025).
Δεν γίνεται το 2026 εργαζόμενοι να πηγαίνουν στη δουλειά τους και να μην ξέρουν αν θα γυρίσουν με ασφάλεια στο σπίτι το απόγευμα.
Αναμένουμε τα πορίσματα ελέγχου της Επιθεώρησης και των Ελεγκτικών Αρχών.
Δίνουμε τη μάχη, εδώ, μαζί με τους εργαζόμενους για μια ζωή με αξιοπρέπεια, για  εργασία με ασφάλεια, για ένα κράτος που θα σέβεται πρώτα το ίδιο τους κανόνες, για να μπορεί να τους επιβάλλει εκεί που πρέπει.
Η ασφάλεια της ζωής και της υγείας των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτη.».
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...