Τελευταία νέα
Θεσσαλονίκη: Χημικά, βία, αστυνομική καταστολή στην αντιφασιστική διαδήλωση για την ομιλία Κασιδιάρη-Σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ΕΛΑΣ: Κοβέσι επισημαίνει την αποφυγή διερεύνησης σκανδάλων που πλήττουν τη χώρα μας Το μεγάλο μετεκλογικό δίλημμα στο Ισραήλ: Νέες κάλπες ή συνεργασία με τα αραβικά κόμματα Τα είπαν τηλεφωνικά Τραμπ με Ερντογάν: Στο επίκεντρο οι πόλεμοι σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία Euroleague: «Όρθιος» στην Κωνσταντινούπολη ο αποδεκατισμένος Ολυμπιακός Από αναβολή σε αναβολή η συνάντηση του ΙΓΜΕ με το ΥΠΕΝ – Τι διεκδικεί το Συνδικάτο Κύκλοι ΥΠΕΞ για Τουρκία: “Οι διεθνείς σχέσεις δεν είναι δημοπρασία και οι θαλάσσιες ζώνες δεν κατακυρώνονται στον πλειοδότη” Σκανδάμης για Θεσσαλονίκη: «Η κυβέρνηση στο πλευρό του Κασιδιάρη» Βρετανία: Η κυβέρνηση αυξάνει την έκτακτη φορολογία στις τράπεζες για να στηρίξει τα νοικοκυριά «Ξανασταυρώνεται»: Έρχεται η τολμηρή ταινία του Θοδωρή Παπαδουλάκη – Δείτε το τρέιλερ ΕΛΑΣ: “Η κυβέρνηση στο πλευρό του Κασιδιάρη”- Καταγγέλλει καταστολή και άγριο ξύλο στη Θεσσαλονίκη Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Διά ζώσης οι εκλογές στην ΕΟΚ για τον διάδοχο του Λιόλιου
Indicator.gr

Τ. Θεοδωρικάκος: Ελλάδα και Σαουδική Αραβία ενισχύουν τη στρατηγική οικονομική τους συνεργασία

Την πρόθεσή τους να επιταχύνουν την υλοποίηση των 23 κοινών δράσεων στους τομείς του εμπορίου, των επενδύσεων, των υποδομών, της ναυπηγικής βιομηχανίας και άλλων πεδίων αμοιβαίου ενδιαφέροντος επιβεβαίωσαν η Ελλάδα και η Σαουδική Αραβία, κατά τη δεύτερη διαδικτυακή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου, με τον υπουργό Εμπορίου του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, Δρ Ματζίντ Αλ Κασάμπι, υπό την ιδιότητά τους ως συμπροέδρων της Επιτροπής Επενδύσεων και Εμπορίου, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο του Συμβουλίου Σαουδο-Ελληνικής Στρατηγικής Συνεργασίας.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης οι δύο υπουργοί προχώρησαν σε επισκόπηση της προόδου των 23 κοινών δράσεων, επιβεβαιώνοντας τη βούλησή τους για την άμεση υλοποίησή τους, καθώς και τη δέσμευσή τους να προωθήσουν τους στρατηγικούς στόχους που έχουν τεθεί στους τομείς του εμπορίου, των επενδύσεων, των υποδομών, της ναυπηγικής βιομηχανίας και σε άλλους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, οι πρωτοβουλίες αυτές αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω τις ελληνο-σαουδαραβικές σχέσεις σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας και να συμβάλουν στην εμβάθυνση της διμερούς οικονομικής και επενδυτικής συνεργασίας.
Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αποτελεί αξιόπιστο εταίρο και πύλη εισόδου προς την ευρωπαϊκή αγορά, διαθέτοντας πολιτική και οικονομική σταθερότητα, ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική και σημαντικές προοπτικές σε τομείς στρατηγικής σημασίας.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, η δεύτερη υπουργική συνάντηση της Σαουδο-Ελληνικής Επιτροπής επιβεβαίωσε το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων και την κοινή πρόθεση Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας να μετατρέψουν τη στρατηγική τους συνεργασία σε απτά αποτελέσματα προς όφελος των οικονομιών, των επιχειρήσεων και των πολιτών των δύο χωρών.
The post Τ. Θεοδωρικάκος: Ελλάδα και Σαουδική Αραβία ενισχύουν τη στρατηγική οικονομική τους συνεργασία appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...