Τελευταία νέα
ΕΛ.Α.Σ: Παρουσίασε την πλατφόρμα οικονομικής ενίσχυσης – “Κάνουμε τη διαφάνεια πράξη” Ανδρουλάκης: Αποχαιρετούμε με σεβασμό τη Μαργαρίτα Παπανδρέου Πώς «βλέπει» η Αθήνα τη μετακίνηση 2.000 Τούρκων κομάντος απέναντι από τη Σάμο Πυρκαγιά στο Ψάρι Μεσσηνίας: Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις – Σηκώθηκαν τρία εναέρια Νίκος Παπανδρέου για Μαργαρίτα Παπανδρέου: Η αγαπημένη μου μητέρα αφήνει πίσω της ένα κενό Στον αέρα η πλατφόρμα με τις δωρεές στην ΕΛΑΣ – Το ποσό που συγκεντρώθηκε Βόλος: Καζανάκι ξεκόλλησε και έπεσε σε μαθήτρια μέσα σε σχολείο – Από τύχη δεν τραυματίστηκε ΕΛΑΣ: Βγήκε στον «αέρα» η πλατφόρμα οικονομικής ενίσχυσης Γιαννάκος για θάνατο Μαζωνάκη: «Αυτοί οι άνθρωποι είχαν κοτέτσι και το ονόμαζαν ιατρείο» [βίντεο] «MEDUSA 15 – 2026»: Εντυπωσιακά πλάνα από τη μεγάλη διακλαδική άσκηση – Απόβαση, ναυτικές επιχειρήσεις και drones Η ΕΛ.Α.Σ κάνει πράξη τη διαφάνεια στην χρηματοδότηση των κομμάτων: Στον αέρα η πλατφόρμα οικονομικής στήριξης του κόμματος Λέκκας για σεισμό στην Εύβοια: «Δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας, παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου»
Thepressproject.gr

Κυρ. Μητσοτάκης: Προεκλογική ανασκόπηση με μήνυμα κατά της τρομοκρατίας, αιχμές για το casus belli και πακέτο παρεμβάσεων σε οικονομία και θεσμούς

Με αιχμή τις πρόσφατες συλλήψεις για τις υποθέσεις της δολοφονίας της Βάγιας Νέστορα και της υπόθεσης της Marfin, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την εβδομαδιαία ανασκόπησή του επανεκκινώντας το αφήγημα κατά της τρομοκρατίας.Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι απέναντι στην τρομοκρατία δεν χωρούν συμψηφισμοί ή πολιτικά άλλοθι, επισημαίνοντας πως η απάντηση της Πολιτείας πρέπει να δίνεται μέσα από τη λειτουργία των θεσμών και της Δικαιοσύνης, στην οποία, όπως είπε, ανήκει πλέον ο τελικός λόγος.
Μήνυμα προς την Τουρκία από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
Αναφερόμενος στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα αποτελεί αξιόπιστο σύμμαχο, χωρίς όμως να υποχωρεί στις πάγιες εθνικές της θέσεις. Επισήμανε ότι το διαχρονικό casus belli της Τουρκίας παραμένει ασύμβατο με τις αρχές της Συμμαχίας, χαρακτηρίζοντάς το «ιστορική ανορθογραφία», ενώ υπογράμμισε πως η χώρα επιδιώκει τον διάλογο, όχι όμως υπό την απειλή πολέμου.
Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας ότι μόνο η διπλωματία μπορεί να αποτρέψει νέες αναταράξεις στις διεθνείς αγορές ενέργειας και στο κόστος ζωής.
Νέα παρέμβαση για τα καύσιμα
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι, σε συνεργασία με τα δύο ελληνικά διυλιστήρια, θα εφαρμοστεί έως το τέλος Αυγούστου μείωση της τιμής της βενζίνης κατά 10 λεπτά ανά λίτρο και του πετρελαίου κίνησης κατά 5 λεπτά, με τις λεπτομέρειες του μέτρου να ανακοινώνονται τις επόμενες ημέρες. Όπως ανέφερε, η παρέμβαση έρχεται να συμπληρώσει τα ήδη ισχύοντα μέτρα στήριξης των καταναλωτών.
Άμυνα, επενδύσεις και μεταφορές
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συμμετοχή της Ελλάδας ως ιδρυτικού μέλους της νέας Παγκόσμιας Τράπεζας για την Άμυνα και την Ασφάλεια (DSRB), εκτιμώντας ότι θα δημιουργηθούν νέες δυνατότητες χρηματοδότησης για την ελληνική αμυντική βιομηχανία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Στον τομέα των μεταφορών σημείωσε ότι παραδόθηκε το πρώτο από τα 25 νέα υβριδικά τρένα που θα ενταχθούν στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων δοκιμών.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...