Τελευταία νέα
State Department για την επικύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου: «Μη εποικοδομητική και προκλητική εξέλιξη» Τριήμερη επίσκεψη του προέδρου Κ. Τασούλα στη Θεσσαλονίκη – Αναλυτικό πρόγραμμα Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με Μπιν Σαλμάν-Παραμένουν οι Patriot στη Σαουδική Αραβία Ανδρουλάκης: Θα θυμόμαστε πάντα τη Φώφη Γεννηματά με αγάπη & ευγνωμοσύνη Ουρές στη φρεγάτα «Κίμων»: «Αν χρειαστεί, θα ανταπεξέλθουμε όπως και οι προγονοί μας», λέει ο κυβερνήτης [εικόνες – βίντεο] Στη Σαουδική Αραβία ο Μητσοτάκης – Συνάντηση με τον διάδοχο του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν Basketgate: «Σκευωρία για να φύγω από την ΕΟΚ» φέρεται να υποστήριξε ο Λιόλιος στον ανακριτή – Τι είπε για τους ελέγχους και τη διαιτησία Επένδυση 4,2 δισ. δολαρίων της Audi στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Τραμπ – «Αυτό επιβάλλει ο σεβασμός», είπε ο CEO ΕΟΚ: Ανακατατάξεις στο ΔΣ μετά τις παραιτήσεις – Ποιοι ζητούν να αποχωρήσει όλη η διοίκηση ΕΛ.Α.Σ.: Οι 6 αβελτηρίες της κυβέρνησης στο λιβυκό μέτωπο Γαλλία: 1.314 προσαγωγές το Σάββατο – «Ακροδεξιοί εισχωρούν στις πορείες για να επιτεθούν σε ακροαριστερούς», λέει ο υπουργός Εσωτερικών Τσουκαλάς κατά Μαρινάκη: Η κυβέρνηση βαφτίζει την κριτική σε «αντιπολίτευση στη χώρα»
Efsyn.gr

Τουρκία: Συνελήφθη γνωστός ροκ σταρ για διαφθορά

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα, Κυριακή τον ροκ σταρ Χαλούκ Λεβέντ, και ιδρυτικό μέλος της AHBAP, μη κυβερνητική οργάνωση που έγινε γνωστή για τη βοήθεια που προσέφερε στον πληθυσμό μετά το σεισμό του 2023, αναφέρουν μέσα ενημέρωσης.
Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε από την εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά με στόχο την AHBAP.
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης BirGun και Sozcu, ο Χαλούκ Λεβέντ, 57 ετών, συνελήφθη από την οικονομική αστυνομία στην Προύσα (Μπούρσα), στη βορειοδυτική Τουρκία, μεταξύ άλλων για παραβίαση του νόμου περί σύστασης ενώσεων, ξέπλυμα χρημάτων και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Ο Λεβέντ θεωρεί τον εαυτό του εκπρόσωπο του ροκ της Ανατολίας, ενός μίγματος τουρκικής φολκ μουσικής και δυτικής ροκ μουσικής και είναι γνωστός σε όλη την Τουρκία όχι μόνο για τη μουσική του, αλλά και για το ανθρωπιστικό έργο του.
Ο Χαλούκ Λεβέντ είχε ιδρύσει το 2017 τη μη κυβερνητική οργάνωση AHBAP. Αυτή έγινε γνωστή για το δίκτυο εθελοντών που έχει σε όλη τη χώρα, καθώς και για τη βοήθεια που παρείχε στον πληθυσμό μετά το σεισμό του Φεβρουαρίου 2023, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 53.000 ανθρώπους στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο Χαλούκ Λεβέντ πρόκειται να οδηγηθεί, σε αδιευκρίνιστη ημερομηνία, ενώπιον δικαστή στην Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...