Τελευταία νέα
Ο Παύλος Πολάκης μισάνοιξε την πόρτα για αποχώρηση από το ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΙΘ: Ψυχιατρική μεταρρύθμιση που θυμίζει… Λέρο Κυβερνητικές πηγές: «Άλλα είπε ο Τσίπρας στην ομιλία του, άλλα παρουσίασαν στο γραπτό κείμενο» Η Nvidia εξαγοράζει για 13 δισ. δολάρια τη Hugging Face που είχε «χακαριστεί» από πράκτορες της OpenAI Δήμος Αθηναίων: Συλλογή σχολικών ειδών για όσα παιδιά το έχουν ανάγκη στις 5 Σεπτεμβρίου ΕΛ.Α.Σ.: Οι αριθμοί έχουν σημασία- Οι προτεραιότητες ακόμη μεγαλύτερη Κυβερνητικές πηγές για Αλέξη Τσίπρα: Άλλα είπε στην ομιλία, άλλα έστειλαν γραπτώς ΕΛΑΣ: «Οι αριθμοί έχουν σημασία – Οι προτεραιότητες ακόμη μεγαλύτερη» Κραυγή αγωνίας από τους φοιτητές: «Ενοίκια στον Θεό, ελάχιστες εστίες με τριτοκοσμικές συνθήκες» Άδωνις Γεωργιάδης στο νοσοκομείο Δράμας: «Πρέπει να είσαι τυφλός για να μη βλέπεις την πρόοδο» Τρεις συλλήψεις για τράφικινγκ στο Ναύπλιο – Επέβαλαν σε μετανάστες καταναγκαστική εργασία Απέργη για τα… ξεκαθαρίσματα Πορτοσάλτε: «Οι τρανς άνθρωποι δεν χρειαζόμαστε άδεια για να υπάρχουμε»
Indicator.gr

Και αν ο Κ. Μητσοτάκης «μπλοφάρει»; Πιο πιθανό το σενάριο για εκλογές την Άνοιξη του 2027

Ένα ερώτημα πλανάται στο ενδοκυβερνητικό παρασκήνιο τις τελευταίες μέρες: Κι αν ο Κ. Μητσοτάκης «μπλοφάρει» με τον χρόνο των εκλογών; Κι αν όλη αυτή η προεκλογική «φρενίτιδα» με τις αλλεπάλληλες περιοδείες, το κλείσιμο εκκρεμοτήτων των υπουργείων μέχρι τα τέλη Αυγούστου, την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, έχει άλλο στόχο και η διαρκής επανάληψη από το Μέγαρο Μαξίμου ότι οι κάλπες θα στηθούν την άνοιξη του 2027, δεν είναι κίνηση τακτικής, αλλά ουσίας;
Παρ’ ότι υπουργοί, βουλευτές και κομματικά στελέχη λειτουργούν ήδη σαν να έχουμε εκλογές το φθινόπωρο, κάποια κυβερνητικά στελέχη εξακολουθούν να ποντάρουν στο σενάριο του 2027, τεκμηριώνοντας μάλιστα την πρόβλεψή τους.
«Με τον προεκλογικό αέρα που φύσηξε από την άνοιξη στη χώρα, αναγκάστηκαν να ιδρύσουν τα κόμματά τους άμεσα η Μαρία Καρυστιανού και στη συνέχεια ο Αλ. Τσίπρας, φοβούμενοι προφανώς μήπως τους πιάσει η κυβέρνηση… στον ύπνο. Ο μόνος που συνέχισε να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του, είναι ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος εξ αρχής θεωρούσε πιο πιθανό να στηθούν οι κάλπες το 2027. «Τους ανάγκασε να βγουν στην πολιτική ρούγα, χωρίς να είναι καν έτοιμοι» λέει κυβερνητικό στέλεχος, προσθέτοντας ότι για δύο νεοσύστατα κόμματα, χωρίς δομή, έμπειρα στελέχη και πρόγραμμα, ένας δεκάμηνος προεκλογικός αγώνας μπορεί να αποδειχθεί μεγάλη παγίδα.
Ηδη, σύμφωνα με τα ευρήματα όλων των δημοσκοπήσεων, ο χρόνος δουλεύει ήδη σε βάρος της Ελπίδας της Μ. Καρυστιανού, η οποία λόγω απειρίας έχει πρόσθετες δυσκολίες να διατηρήσει ζωντανή την «Ελπίδα» που προκάλεσε σε ένα κομμάτι των ψηφοφόρων το νέο κόμμα. Για την ΕΛ.Α.Σ του Αλ. Τσίπρα, η μετατροπή του αγώνα σε «μαραθώνιο» ενέχει τον κίνδυνο να λειτουργήσει εναντίον της.
«Η πολύμηνη αναμέτρηση με την κυβέρνηση, δεν θα είναι περίπατος. Ούτε η προσπάθεια του πρώην πρωθυπουργού να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματός του», λένε.
Αντιθέτως, η εξάντληση της τετραετίας για την κυβερνητική παράταξη, έχει αρκετά πλεονεκτήματα. Πρώτα απ’ όλα γιατί όσα θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, θα γίνουν αντιληπτά στα οικονομικά των νοικοκυριών από τις αρχές του επόμενου χρόνου. «Και οι πολίτες δεν ψηφίζουν πια προσδοκίες αλλά απτά αποτελέσματα, κυρίως «στην τσέπη» και όχι μόνο.
Το ρίσκο με εκλογές την Άνοιξη του 2027
Μέχρι την άνοιξη του 2027, εξάλλου, θα έχουν «κοπεί πολλές κορδέλες» εγκαινίων μεγαλύτερων και μικρότερων έργων, ενώ το κυβερνητικό επιτελείο θα έχει τη δυνατότητα, ανάλογα με τα οικονομικά, να συνεχίσει την πολιτική στήριξης και μετά τη ΔΕΘ, με νέες πρωτοβουλίες για μεγαλύτερα ή μικρότερα ακροατήρια. Ο δε Κ. Μητσοτάκης, δεν θα εισπράξει τη φθορά ενός πρωθυπουργού που επί επτά χρόνια λειτουργούσε απολύτως θεσμικά και τώρα …το στρίβει.
Από την άλλη, οι εκλογές την επόμενη άνοιξη, έχουν και αυτές τα ρίσκα τους. Ορισμένα από αυτά, σημαντικά, όπως οι εξελίξεις στα σκάνδαλα των υποκλοπών, του ΟΠΕΚΕΠΕ και άλλων που λέγεται ότι είναι καθ οδόν από την ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Επίσης, ένας δύσκολος χειμώνας λόγω του παρατεταμένου πολέμου στη Μέση Ανατολή και της διαφαινόμενης νέας αύξησης τιμών, μπορεί να στοιχίσει πολύ στη ΝΔ εκλογικά.
Ούτως ή άλλως, ακόμα και το διάστημα μέχρι τα τέλη Αυγούστου, που ο Κ. Μητσοτάκης θα λάβει την τελική του απόφαση, αν και μικρό, είναι κρίσιμο, διότι το πώς θα εξελιχθεί το καλοκαίρι π.χ. στο μέτωπο της αντιπυρικής προστασίας, έχει τη σημασία του.
The post Και αν ο Κ. Μητσοτάκης «μπλοφάρει»; Πιο πιθανό το σενάριο για εκλογές την Άνοιξη του 2027 appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...