Τελευταία νέα
Κ. Γαβρόγλου: «500 ευρώ τον μήνα σε κάθε φοιτητή που σπουδάζει εκτός τόπου κατοικίας – Η κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα που δημιούργησε» Χρυσοχοΐδης: Η απάτη σε βάρος ηλικιωμένων θα γίνει ιδιώνυμο   Θεσσαλονίκη: Πούλησε κάλπικα χρυσαφικά για 2.200 ευρώ και επέστρεψε με ένα ακόμη ψεύτικο κόσμημα Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο συγγραφέας και πολιτικός Τζέφρι Άρτσερ Ο Αλέξης Τσίπρας στην έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη: «Μια ωραία και ευγενική χειρονομία» Νέα μελέτη: Η βανιλίνη στο επίκεντρο έρευνας για την επούλωση χρόνιων πληγών Δ. Τσιόδρας στο ΕΚ: Ώρα για τολμηρές κοινές λύσεις στην ενεργειακή κρίση – Δεκτή η πρόταση της Ελλάδας Εργατικό ατύχημα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης: 54χρονος καταπλακώθηκε από κοντέινερ σε αποθήκη Δρυμιώτης για εκλογές: «Ο Ανδρουλάκης θα περάσει τον Τσίπρα – Θα ζητήσω συγγνώμη αν πάρει πάνω από 12%» Ο Φίλιππος Καμπούρης του ΛΑΟΣ και η σύζυγός του επικεφαλής κυκλώματος απάτης με ασφαλιστικές εισφορές ΜέΡΑ25: Πνίγηκε η «Ανάπτυξη» στην Κρήτη – Αποζημιώσεις τώρα! Χρυσοχοΐδης: 100 καταγγελίες την ημέρα για ενδοοικογενειακή βία στην Αττική – Έρχεται βραχιολάκι για τους δράστες
Newsauto.gr

Από την Αθήνα στη Σαγκάη με Zontes 703F

Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης ετοιμάζεται για ένα ακόμη μεγάλο ταξίδι, αυτή τη φορά ακολουθώντας τη θρυλική διαδρομή του Δρόμου του Μεταξιού με μια Zontes 703F.

Μετά την επιτυχημένη αποστολή στην Ισλανδία το 2025, ο Έλληνας ταξιδευτής και δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μητσάκης σχεδιάζει μια νέα απαιτητική μοτοσικλετιστική περιπέτεια. Η αποστολή «ZONTES ATHENS 2 SHANGHAI 2026» θα ξεκινήσει από την Αθήνα με τελικό προορισμό τη Σαγκάη, καλύπτοντας περίπου 14.000 χιλιόμετρα σε διάστημα 50 ημερών.

Η διαδρομή θα ακολουθήσει σε μεγάλο βαθμό τον ιστορικό Δρόμο του Μεταξιού, περνώντας από την Τουρκία, τη Γεωργία, τη Ρωσία, το Καζακστάν και την Κίνα. Στόχος της αποστολής είναι να καταγράψει το σύγχρονο πρόσωπο μιας από τις σημαντικότερες εμπορικές και πολιτιστικές διαδρομές της ιστορίας, η οποία για περισσότερα από δύο χιλιάδες χρόνια συνέδεε την Ανατολή με τη Δύση.

Για το ταξίδι επιλέχθηκε η Zontes 703F, η ίδια μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε στο απαιτητικό «ZONTES ICELAND TOUR 2025», κατά το οποίο διανύθηκαν περίπου 6.300 χιλιόμετρα μέχρι την Ισλανδία και πίσω. Η νέα αποστολή ανεβάζει σημαντικά τον βαθμό δυσκολίας, τόσο λόγω της απόστασης όσο και των διαφορετικών γεωγραφικών και κλιματολογικών συνθηκών που θα συναντήσει η διαδρομή.

Στο οδοιπορικό περιλαμβάνονται μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά τοπία και ιστορικά σημεία της Ασίας, όπως η έρημος Τακλαμακάν, οι στέπες του Καζακστάν, οι ορεινοί όγκοι του Καυκάσου και το Σινικό Τείχος.

Παράλληλα, η αποστολή φιλοδοξεί να αναδείξει τη διαχρονική σημασία του Δρόμου του Μεταξιού, ακολουθώντας τα ίχνη θρυλικών εξερευνητών όπως ο Μάρκο Πόλο, αλλά και του Έλληνα περιηγητή Παναγιώτη Ποταγού.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Από το Χόλιγουντ στο MotoAmerica ο Κιάνου Ριβς (+video)

SYM CRUiSYM 400: Στον αστερισμό της πολυτέλειας

Και το όνομα αυτής… The Trip 500

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...