Τελευταία νέα
Σπέτσες: Τραυματίστηκε σοβαρά τουρίστρια που έπεσε από σκάφος και χτύπησε στην προπέλα Σάκης Αρναούτογλου: “Δικαίωμα να Μένεις” στον τόπο σου, αλλά και “Δικαίωμα να Επιστρέφεις”. Μουντιάλ 2026: Στα 1,36 δισ. ευρώ η αξία των 10 πιο ακριβών σούπερ σταρ των ημιτελικών Θεώνη Κουφονικολάκου: Θα κάνουμε τα πάντα για την ασφάλεια των πολιτών Ακτή Ελεφαντοστού: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο Συμμαχία των Προθύμων: Δηλώσεις στήριξης στην Ουκρανία, η οποία αγοράζει αντιαεροπορικά και Rafale Καταδίκες για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι για απόπειρες απάτης με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις – Στο μικροσκόπιο το κύκλωμα των «μαϊμού» αγροτεμαχίων ΗΠΑ-Ιράν: Ο επικείμενος ναυτικός αποκλεισμός εκτοξεύει την τιμή του πετρελαίου ΟΠΕΚΕΠΕ – Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό δύο βασικοί κατηγορούμενοι για επιδοτήσεις στα Γιαννιτσά Τσίπρας: Ακρίβεια, διαφθορά και θεσμική κρίση τα τρία μεγάλα βάρη της χώρας Τσίπρας από τη Λέσβο: «Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο εκτεταμένη η διαφθορά» – Τρία τα μεγάλα βάρη της χώρας Κεσσές: Παραδοχή Ντίλιαν σε έγγραφο πως πούλησε το Predator σε κρατικές Αρχές – Εξηγήσεις ζητά το ΠΑΣΟΚ
Efsyn.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά το μπαράζ παραιτήσεων, έρχονται αποφάσεις για νέο πρόεδρο ΚΟ – «Θα είμαι υποψήφιος» δηλώνει ο Πολάκης [βίντεο]

Ώρα αποφάσεων για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, κατά τη οποία σημειώθηκε ακόμη ένα μπαράζ παραιτήσεων μελών και κομβικών στελεχών.
Μετά το πέρας της συνεδρίασης έγινε γνωστό ότι την Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος προκειμένου να κάνει δεκτή την επιστροφή του Παύλου Πολάκη σε αυτή. Στη συνέχεια οι βουλευτές θα επιλέξουν τον νέο πρόεδρο της ΚΟ.
Ο βουλευτής Χανίων ήδη ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υποψηφιότητα αναμένεται να καταθέσει και η Ρένα Δούρου.
Το ερχόμενο Σάββατο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τις θέσεις που έχουν μείνει κενές, όπως αυτή του γραμματέα, του αναπληρωτή γραμματέα, αλλά και αποφάσεις για νέα πολιτική γραμματεία.
Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας αναφέρει: Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συνεχίζει τη συντεταγμένη του πορεία. Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της 11ης Ιουλίου ήταν μία τομή στη μέχρι τώρα πορεία μας. Θα είμαστε παρόντες και παρούσες στην εκλογική μάχη, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις του 5ου συνεδρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ως κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς, μπαίνει στη μάχη με το προγραμματικό, ιδεολογικό οπλοστάσιό του, με το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό της Αριστεράς, με τη βαριά κληρονομιά της ιστορίας μας, αλλά και της διακυβέρνησης 2015 – 2019. Το ερχόμενο Σάββατο κλείνει ο κύκλος της ασάφειας. Οι επόμενες μέρες θα είναι η απαρχή μιας νέας αναγκαίας ενότητας και των αριστερών δυνάμεων. Η σύγχρονη Αριστερά και το πρόγραμμά της είναι η απάντηση στις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Πολάκης: Προφανώς θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος στην ΚΟ
Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Παύλος Πολάκης, εξερχόμενος των γραφείων του κόμματος δήλωσε πως ο νέος πρόεδρος θα εκλεγεί με ψηφοφορία από την ΚΟ, ξεκαθαρίζοντας ότι θα είναι ο ίδιος υποψήφιος.
Παράλληλα τόνισε με νόημα πως «Είναι θέμα ηθικής τάξης, όσοι έχουν επιλέξει να πάνε με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν νομίζω πως θα έρθουν να ψηφίσουν για πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και σήμερα βουλευτές που έχουν δηλώσει πως πάνε προς το κόμμα του Τσίπρα και είναι μέλη της ΠΓ δεν προσήλθαν»

Παππάς: «Τελειώνει η περίοδος ασάφειας στον ΣΥΡΙΖΑ»
Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι οι παραιτήσεις δεν είναι μια ευχάριστη συνθήκη, για να τονίσει πως το Σάββατο τελειώνει η περίοδος ασάφειας για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ανάμεσα σε άλλα δήλωσε «το κόμμα μας έχει το απόθεμα σε στελέχη, σε πρόγραμμα, σε ιδέες, σε τρόπο οργάνωσης για να ξαναπρωταγωνιστήσει και να επηρεάσει τον εκλογικό χάρτη».
«Θα είμαστε παρόντες με όσους θέλουν και όσους μπορούν να χτίσουμε μια ανταγωνιστική αριστερή και προοδευτική συμμαχία».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...