Τελευταία νέα
Κυψέλη: Προφυλακιστέοι για τη δολοφονία του βρέφους ο 43χρονος και η 38χρονη – Στη φυλακή και ο 26χρονος Ιράν: Καταρρίφθηκαν υποβρύχιο και εναέριο drone των ΗΠΑ μέσα και πάνω από τα Στενά του Ορμούζ Γεωργιάδης: Κατάντια η αίτηση του Πολάκη για ανάσυρση της δικογραφίας – «Α ρε Παύλο, κρίμα» ΕΛ.Α.Σ για φάρμακα κατ’ οίκον: «Το ερώτημα δεν είναι αν φτάνουν. Είναι πότε, σε τι κατάσταση, και σε πόσους» Νέες διευκρινίσεις από το Ισραήλ: Η «Ασπίδα του Αχιλλέα» θα έχει ελληνικό πηγαίο κώδικα Φ. Κουτεντάκης (ΕΛ.Α.Σ) : «Από πού θα έρθει η ανάπτυξη που υπόσχεται ο Μητσοτάκης;» O Δημήτρης Καλιαμπάκος στην «Εφ.Συν.»: «Μακάρι να μπορούσα να πω στους κατοίκους ότι δεν κινδυνεύουν» Στο Παρίσι ο Μητσοτάκης για τη διεθνή διάσκεψη κορυφής για το Διάστημα – Συνάντηση με Μακρόν και δείπνο στο Ελιζέ Μάνη: Σαράβαλο και το ασθενοφόρο που έστειλαν για αντικατάσταση – Έχει «γράψει» 460.000 χλμ. [εικόνες] Δύο χωριά της Βόρειας Εύβοιας ως ιδανικοί και οικονομικοί προορισμοί για τα Σαββατοκύριακα του Σεπτέμβρη Ισραήλ: Υπό ελληνικό έλεγχο ο πηγαίος κώδικας του αμυντικού θόλου 11η Σεπτεμβρίου: Στη δημοσιότητα αποκαλυπτικά  έγγραφα από τον Μαμντάνι – Τι απέκρυψαν οι Αρχές για τον τοξικό αέρα
Efsyn.gr

Φλόριντα: Τρίτος νεκρός μέσα σε λίγες ημέρες – Σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει από την ICE

Η Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων των ΗΠΑ (ICE) συνεχίζει να σκορπά τον θάνατο, με τελευταίο θύμα έναν άνδρα που έχασε τη ζωή του, ενώ τον κυνηγούσαν πράκτορές της, την Τρίτη.
Αυτή τη φορά, το περιστατικό συνέβη στη Φλόριντα, όπου ο άνδρας χτυπήθηκε θανάσιμα από φορτηγό με ρυμουλκούμενο καθώς έτρεχε για να ξεφύγει από πράκτορες της ICE στον χώρο στάθμευσης πρατηρίου καυσίμων.
Άλλοι τρεις άνθρωποι που κινούνταν με αυτοκίνητο μαζί του επίσης τράπηκαν σε φυγή, κατά τις αρχές.
Το φονικό επεισόδιο καταγράφτηκε κοντά στην τουριστική πόλη Σεντ Ογκάστιν.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Ασφαλείας (DHS) δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι ο άνθρωπος που έχασε τη ζωή του ήταν υπήκοος Μεξικού. Μίλησε για επιχείρηση επιβολής του νόμου — αποφεύγοντας να αναφερθεί ονομαστικά στην ICE.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τροχαίας της Φλόριντας, στην επιχείρηση ενεπλάκησαν πράκτορες της αστυνομίας μετανάστευσης και της υπηρεσίας ερευνών του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας, διεύθυνσης αρμόδιας για διασυνοριακά εγκλήματα. Δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες.
Πρόκειται για τουλάχιστον τον τρίτο θάνατο σε επιχειρήσεις της ICE μέσα σε μερικές ημέρες, με βάση όσα είναι γνωστά. Πράκτορας της υπηρεσίας πυροβόλησε και σκότωσε μεξικανό οικογενειάρχη στο Χιούστον (Τέξας, νότια) την περασμένη εβδομάδα και παρόμοιο συμβάν καταγράφτηκε στην Μπίντεφορντ (Μέιν, βορειοδυτικά), με θύμα 26χρονο Κολομβιανό μετανάστη.
Οι νέοι θάνατοι επέτειναν την ατμόσφαιρα οργής στις ΗΠΑ εναντίον της υπηρεσίας που εντέλλεται να εφαρμόσει την πολιτική πάταξης της μετανάστευσης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Πράκτορες της ICE, συνήθως πάνοπλοι, συχνά με καλυμμένα πρόσωπα, επιφορτισμένοι να φέρουν σε πέρας την εκστρατεία μαζικών απελάσεων μεταναστών που θέλει ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, δέχονται έντονες επικρίσεις από πολλούς για τις μεθόδους τους, που χαρακτηρίζονται από υπερβολικά επιθετικές ως βάρβαρες, ειδικά μετά τους θανάτους δυο Αμερικανών — της Ρενέ Γκουντ και του Άλεξ Πρέτι — στη Μινεάπολη στις αρχές της χρονιάς και την αποκάλυψη διαφόρων βίντεο που έθεσαν υπό αμφισβήτηση την επίσημη εκδοχή των γεγονότων.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...