Τελευταία νέα
«Υποστηρίζω το Ισραήλ»: Πώς ένας κωμικός με μία ατάκα άδειασε όλη την αίθουσα [βίντεο] Αποφυλακίζεται σήμερα από τις φυλακές Δομοκού ο Ηλίας Κασιδιάρης -Θα δώσει συνέντευξη Τύπου Ηλίας Κασιδιάρης: Τι απαντά η κυβέρνηση στα σχέδια για επάνοδο στην πολιτική σκηνή: Τα «αγκάθια» για την κάθοδό του στις εκλογές Μαξίμου: Νέα μέτρα για τα καύσιμα, “θετική ατζέντα” Μητσοτάκη, “πονοκέφαλος” για το επίδομα ανεργίας Χανιά: Αγωνία για το βρέφος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο – Τι υποστήριξε η μητέρα του Ημίμετρα είναι αυτά Δίκη για τα Τέμπη: Συγκλονιστική η μαρτυρία επιβάτιδας – «Ακούστηκε ένας θόρυβος σαν έκρηξη βόμβας» Νέα επίθεση των Χούθι στη Σαουδική Αραβία με πυραύλους και drones – Έπληξαν στρατιωτική βάση Αντιδράσεις για την ανάρτηση της Αφροδίτης Μάνου για Μαζωνάκη: «Δεν τον ήξερα ούτε αυτόν, ούτε τη δουλειά του» Θεώνη Κουφονικολάκου: Η απάνθρωπη και αντεργατική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη Γαλάτσι: Φωτιά σε πυλωτή πολυκατοικίας – Στο νοσοκομείο δύο γυναίκες και ένα μωρό Ναυάγιο στη Γαύδο: Άκαρπες οι έρευνες για τους 25 αγνοούμενους – Ένας νεκρός, διασώθηκαν 51 άτομα
Efsyn.gr

Marfin: Τον αποστολέα του ανώνυμου email ζητά η ανακρίτρια – Το σκεπτικό της απόφασης για προφυλάκιση

Την ώρα που ήδη δύο άνθρωποι έχουν οδηγηθεί στη φυλακή και στήνεται ένα ολόκληρο αφήγημα «κάθαρσης» για τον φονικό εμπρησμό στην τράπεζα Marfin πριν από 16 χρόνια, το περιβόητο ανώνυμο email που… ξεκλείδωσε την υπόθεση μπαίνει στο επίκεντρο.
Όπως έχει ήδη αποκαλύψει σε ρεπορτάζ της η «Εφ.Συν.» το email βρίθει ανακριβειών και λαθών, ενώ ήδη οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων κατέθεσαν αίτημα στην ανακρίτρια για να αναζητηθεί το πρόσωπο  που κρύβεται πίσω από την αποστολή τους.
Σήμερα, επίσης, έγινε γνωστό ότι, η ανακρίτρια της υπόθεσης, έχει επίσης απευθυνθεί στις αρμόδιες Αρχές ώστε να εντοπιστεί ο αποστολέας του μηνύματος που φαίνεται να έδωσε συγκεκριμένη κατεύθυνση στις έρευνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ, στην ανάκριση έχει προσκομισθεί έγγραφο, στο οποίο η ιδιωτική εταιρεία κρυπτογραφημένων ηλεκτρονικών μηνυμάτων, όπου έχει λογαριασμό ο αποστολέας, φέρεται να δηλώνει ότι είναι στη διάθεση των ελληνικών Αρχών.
Την ίδια στιγμή, πληροφορίες της efsyn αναφέρουν ότι η κοινοποίηση των στοιχείων του αποστολέα από τον πάροχο έχει ζητηθεί και από τη Δίωξη, ενώ εκτιμάται πως το όνομα μπορεί να είναι ψευδώνυμο ή απλά κάποια τοποθεσία.
Πώς αιτιολογεί την προφυλάκιση η ανακρίτρια
Ενώ η ανάκριση συνεχίζεται, οι δύο 42χρονοι κατηγορούμενοι που χθες μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, ορίστηκε να κρατηθούν προσωρινά, ο ένας στις φυλακές Ναυπλίου και ο έτερος στις φυλακές Μαλανδρίνου.
Στο διατακτικό προσωρινής κράτησης των δύο κατηγορουμένων, ανακρίτρια και εισαγγελέας επικαλούνται τους ειδικούς λόγους που κατά την κρίση τους επιβάλλεται το συγκεκριμένο δικονομικό μέτρο. Η αιτιολογία προσωρινής κράτησης αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης που τους αποδίδεται, στο γεγονός ότι έχουν ο καθένας συμμετοχή και ξεχωριστό ρόλο χωρίς τον οποίο δεν θα είχε επέλθει το θανατηφόρο αποτέλεσμα, ότι ενήργησαν με ένα καλά οργανωμένο εγκληματικό σχέδιο, γνωρίζοντας τα αποτελέσματα των πράξεων τους και αποδεχόμενοι τον θανάσιμο κίνδυνο που δημιούργησαν για τους εργαζόμενους της τράπεζας, ότι η πράξη που τους αποδίδεται δείχνει ότι υπάρχει περιφρόνηση προς την ανθρώπινη ζωή και μία σταθερή εγκληματική δράση. Έτσι εκτιμάται ότι είναι πιθανό να τελέσουν νέα αδικήματα, εάν αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Παράσταση από την οικογένεια της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου
Στο μεταξύ ενώπιον της ανακρίτριας δηλώθηκε ήδη παράσταση προς Υποστήριξη της Κατηγορίας από συγγενείς θύματος της αποτρόπαιας εμπρηστικής επίθεσης.
Η οικογένεια της 32χρονης Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, εγκύου στον τέταρτο μήνα του πρώτου της παιδιού, που βρήκε φρικτό θάνατο εγκλωβισμένη στους καπνούς στο κτίριο, δήλωσε παράσταση στην δικαστική λειτουργό προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας ώστε να αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειες της.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...