Τελευταία νέα
ΕΕ: Δεν εγκρίθηκε το νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας – Προβληματισμός για την εξάρτηση από την κινεζική AI Γεραπετρίτης: Ελλάδα και Ιαπωνία ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία Αυγερινός για «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»: «Είμαστε πατριώτες από όλα τα ιδεολογικά κινήματα – Ανέκδοτο το ότι έχουμε ειδικές σχέσεις με τη Ρωσία» Άργος: Σε βαρύ κλίμα η κηδεία του 20χρονου Θοδωρή που σκοτώθηκε από αστυνομικούς [εικόνες – βίντεο] «The Batman Part II»: Νέα αναβολή για το 2028 – Καθυστερήσεις λόγω της εξαγοράς της Warner Bros [βίντεο] Η οργισμένη διάψευση της Καρυστιανού για την ένταξη Νατσιού στο Επικρατείας – Τι είπε ο ίδιος Στην Ολομέλεια η επανένταξη Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ #AskTsipras: Ξεκινά ο κύκλος διαδραστικών συζητήσεων της ΕΛ.Α.Σ. ΕΛ.Α.Σ.: Το Μαξίμου βάζει μπρος τα μαθηματικά του “Μπακαλόγατου” ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι διώξεις σε 4 βουλευτές της ΝΔ αποδεικνύουν ότι το σκάνδαλο ήταν γαλάζιο Χρεώσεις χωρίς αντίκρισμα Άδωνις Γεωργιάδης για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Τις 7 δικογραφίες τις έκρινε αστείες και για τις 4 ψάχνει ένα πλημμέλημα, αυτή ήταν η «εγκληματική συμμορία της ΝΔ»
Libre.gr

ΣΥΡΙΖΑ κατά Τσίπρα για τις αποχωρήσεις: Θα είναι οι σημερινοί ανεξαρτητοποιηθέντες βουλευτές υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της ΕΛΑΣ;

Πηγές της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το νέο κύμα ανεξαρτητοποιήσεων βουλευτών, τονίζουν ότι «όσοι εξελέγησαν με την ψήφο των πολιτών στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα επιλέγουν διαφορετική πολιτική διαδρομή, οφείλουν, για λόγους πολιτικής εντιμότητας και δημοκρατικής συνέπειας, να παραδώσουν τις βουλευτικές τους έδρες».

Όπως σημειώνουν, «οι βουλευτικές έδρες δεν αποτελούν προσωπική ιδιοκτησία κανενός. Αποκτήθηκαν μέσα από την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το πρόγραμμά του και τη συλλογική προσπάθεια χιλιάδων μελών και στελεχών. Όποιος επιλέγει να αποχωρήσει από αυτή τη συλλογική εντολή, οφείλει να επιστρέψει την έδρα που κατέχει χάρη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Οι ίδιες πηγές απευθύνουν δημόσιο ερώτημα προς την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα: «Θα είναι οι σημερινοί ανεξαρτητοποιηθέντες βουλευτές υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης στις επόμενες εθνικές εκλογές;»

Και προσθέτουν: «Αν η απάντηση είναι καταφατική, τότε θα επιβεβαιωθεί η πολιτική εκτίμηση ότι οι διαδοχικές ανεξαρτητοποιήσεις δεν ήταν μεμονωμένες προσωπικές επιλογές, αλλά μέρος ενός προμελετημένου σχεδίου πολιτικής αποσταθεροποίησης και διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν αν αυτό που παρουσιάστηκε ως “ατομική στάση ευθύνης” ήταν τελικά ο προθάλαμος μιας προαποφασισμένης πολιτικής μετακίνησης».

Οι πηγές της Πολιτικής Γραμματείας επισημαίνουν ακόμη ότι «η ηγεσία της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης δεν μπορεί να αποφεύγει να απαντήσει σε ένα τόσο κρίσιμο πολιτικό ερώτημα. Η διαφάνεια απέναντι στους πολίτες είναι υποχρέωση όλων».

Τέλος, οι ίδιες πηγές στέλνουν μήνυμα ενότητας και ανασυγκρότησης προς όλα τα στελέχη και τους βουλευτές που απομακρύνθηκαν το προηγούμενο διάστημα μέσα στο κλίμα της εσωτερικής κρίσης:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γυρίζει σελίδα. Σήμερα περισσότερο από ποτέ υπάρχει ανάγκη να ξανασυναντηθούν οι άνθρωποι που πίστεψαν και αγωνίστηκαν για μια ισχυρή, σύγχρονη και προοδευτική Αριστερά. Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλες και όλους όσοι αποχώρησαν εξαιτίας του κλίματος εσωτερικής αποσταθεροποίησης και της παρατεταμένης κρίσης να επιστρέψουν στο πολιτικό τους σπίτι. Η επόμενη μέρα απαιτεί ενότητα, συλλογικότητα και ανασυγκρότηση απέναντι στις προκλήσεις που έχει μπροστά της η κοινωνία και η χώρα».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...