Τελευταία νέα
Έκθεση- κόλαφος της ΕΕΔΑ για την Ελλάδα: Τουλάχιστον 359 παράνομες επιστροφές μεταναστών σε δύο χρόνια Σδούκου: Το αντιπολιτευτικό αφήγημα των σκανδάλων καταρρέει Βανς κατά ισραηλινής κυβέρνησης: Θέλουν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη για τη συμφωνία με Ιράν Ο Καναδάς στις φλόγες: Πάνω από 800 πύρινα μέτωπα – Απόκοσμες εικόνες με τοξικό νέφος να πνίγει τις πόλεις [βίντεο] Θεοδωρικάκος: “Απέτυχε η επιχείρηση ηθικής απαξίωσης της παράταξής μας – Όλα τα στελέχη μας είναι αθώα” Ήρθε στην Αθήνα ο Γιαμπουσέλε – Θερμή υποδοχή από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού [εικόνες – βίντεο] Φρ. Μπελέρης για Χριστιανούς της Συρίας:Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν πρέπει να τους εγκαταλείπει Επιθέσεις Πολάκη στους βουλευτές Μαμουλάκη και Παναγιωτόπουλο ΥΠΑ: Αύξηση 5% στην κίνηση των αεροδρομίων το α’ εξάμηνο 2026 – Ποιοι είναι «οι πρωταθλητές» Σύσκεψη υπό τον Ν. Ταχιάο για τις ζημιές σε κτίρια της Κυψέλης – Ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες του ΤΕΕ θα ελέγξουν τα κτίρια Βόρεια Ελλάδα: Κινούμενη άμμος με φόντο το εγχείρημα Καρυστιανού Θεσσαλονίκη: Κέλυφος νάρκης εντοπίστηκε μέσα στο λιμάνι – Βρισκόταν σε βάθος 31 μέτρων
Thefaq.gr

Σε ελληνικά χέρια η ηγεσία της EUNAVFOR ASPIDES – Νέος Force Commander ο Γρυπάρης

Τη σκυτάλη της διοίκησης της ευρωπαϊκής ναυτικής επιχείρησης EUNAVFOR ASPIDES παρέλαβε ο Έλληνας αντιναύαρχος Βασίλειος Γρυπάρης, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Force Commander στην αποστολή που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας και του Κόλπου του Άντεν.

Η αλλαγή διοίκησης έγινε την Τετάρτη 15 Ιουλίου, με τον Γρυπάρη να διαδέχεται τον Ιταλό αντιναύαρχο Μίλος Αργκεντόν. Η τελετή πραγματοποιήθηκε πάνω στην ιταλική φρεγάτα Bergamini, παρουσία στελεχών της ευρωπαϊκής επιχείρησης.
Η ανάληψη της διοίκησης από Έλληνα αξιωματικό έρχεται σε μια περίοδο αυξημένων προκλήσεων για τη ναυσιπλοΐα στην περιοχή, όπου η αποστολή της ΕΕ έχει αναλάβει την προστασία εμπορικών πλοίων από απειλές και επιθέσεις, διατηρώντας ανοιχτές τις κρίσιμες θαλάσσιες διαδρομές.
Παράλληλα, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συμμετοχή του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, καθώς το πλήρωμα της φρεγάτας «Ψαρά» βραβεύτηκε τις προηγούμενες ημέρες με το μετάλλιο EUNAVFOR ASPIDES για τη συνεισφορά του στην αποστολή.
Η επιχείρηση «Ασπίδες» αποτελεί μία από τις σημαντικότερες δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της θαλάσσιας ασφάλειας, με στόχο την προστασία της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και την ενίσχυση της ασφάλειας στις διεθνείς εμπορικές θαλάσσιες οδούς.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...