Τελευταία νέα
Τσίπρας: Θα διεκδικήσουμε τη νίκη στις εκλογές, στόχος μου να ηττηθεί ο Μητσοτάκης Δημοσκόπηση GPO: Ανοδος ΝΔ και ΕΛ.Α.Σ., στάσιμο το ΠΑΣΟΚ Τσίπρας για Σιακαντάρη: «Δεν είναι μέλος της ΕΛΑΣ» – ΠΑΣΟΚ: «Μόλις άρχισε να μαρτυράει, δεν τον ξέρουν» Γιώργος Μαζωνάκης: Τραγουδιστές, δημοσιογράφοι, επώνυμοι αποχαιρετούν τον μεγάλο καλλιτέχνη Γιώργος Μαζωνάκης: Η αδερφή του, Μαρία, συντετριμμένη στο «Ελπίς» Διεθνής Διάσκεψη για το Διάστημα στο Παρίσι: Ο Μητσοτάκης παρουσίασε τον πρώτο Έλληνα αστροναύτη που πάει στο Διάστημα [εικόνες] Αλ. Τσίπρας: O BOAK είναι παράδειγμα μεγάλων υποσχέσεων και ανύπαρκτων έργων της κυβέρνησης «Αριστεία» Μητσοτάκη: Πιο χαμηλά, πιο χαμηλά… Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη Ανδρουλάκης και Δούρου αποχαιρετούν τον Γιώργο Μαζωνάκη: «Τολμηρός και αντισυμβατικός – Επέμεινε μέχρι τέλους να ανήκει στον εαυτό του» Ερντογάν και τουρκικό ΥΠΕΞ για την επέτειο καταστροφής της Σμύρνης: «Οι ήρωες οδήγησαν σε νίκη τον εθνικό μας αγώνα» ΚΚΕ: Να έρθει άμεσα στην Ολομέλεια της Βουλής η σύμβαση για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Efsyn.gr

Παραιτήθηκαν μέλη του προεδρείου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ – Αιχμές για επιθέσεις κατά Τσίπρα

Κείμενο παραίτησης εξέδωσαν μέλη του προεδρείου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από την παραίτηση τους από την Κεντρική Επιτροπή και την παραίτηση του γραμματέα Πάνου Λαμπρινίδη – Στάχτου, από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.
Στη δήλωση ασκείται έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνεται εμμέσως, πλην σαφώς, η στήριξη στην ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα.
Τα μέλη που μέχρι πρότινος είχαν την ευθύνη ανασύνταξης και διεύρυνσης της οργάνωσης νεολαίας του κόμματος της Κουμουνδούρου, δηλώνουν πως παραιτούνται «από έναν ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που, οι υπογράφοντες θεωρούμε ότι δεν διεκδικεί πλέον να διαδραματίσει τον ιστορικό του ρόλο, αυτόν της ενωμένης Κυβερνώσας Αριστεράς».
Τα μέλη που παραιτούνται είναι τα εξής:
Πάνος Λαμπρινίδης – Στάχτος
Πέτρος Μούχαλης
Αντώνης Μαλάκης
Κωνσταντίνος Καραγιώργος
Γιώτα Κασάπη
Αναλυτικά όλο το κείμενο:
«ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
Εχθές, 16 Ιουλίου, η πλειοψηφία του Προεδρείου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ συνυπέγραψε το κείμενο παραίτησης μελών της Κεντρικής Επιτροπής.
Οι λόγοι αναλύθηκαν ήδη στην προηγούμενη απόφαση, όπου αναγνωρίστηκε ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι μία μάχη μεταξύ της Δεξιάς Παράταξης και της Αριστερής Παράταξης, και ζητήθηκε η κρισιμότερη ίσως στρατηγική απόφαση στην ιστορία του κόμματός μας, να παρθεί από τα ίδια του τα μέλη.
Εν τέλει, πάρθηκε από μία καλά οργανωμένη μειοψηφία, σε μια άτυπη διαδικασία. Μια απόφαση περιχαράκωσης, σε μια εποχή όπου συντελείται η ανασύνθεση του Αριστερού και Προοδευτικού χώρου, ώστε να δοθεί απάντηση στα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.
«Όσοι/ες διαφωνούν μαζί μας, να παραιτηθούν» ζήτησαν κεντρικά στελέχη, τα οποία πρωταγωνιστούσαν το προηγούμενο διάστημα σε βίντεο της Ομάδας Αλήθειας, επιτιθέμενα στον Αλέξη Τσίπρα.
Παραιτούμαστε, λοιπόν, από έναν ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που, οι υπογράφοντες θεωρούμε ότι δεν διεκδικεί πλέον να διαδραματίσει τον ιστορικό του ρόλο, αυτόν της ενωμένης Κυβερνώσας Αριστεράς. Συστρατευόμαστε με τις ομόφωνες αποφάσεις ενός μεγάλου αριθμού νομαρχιακών και συντονιστικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Ο αγώνας μας όμως δεν τελειώνει εδώ.
Στόχος μας στις επόμενες εκλογές να ανατρέψουμε την Δεξιά Παράταξη, και να αλλάξουμε τις ζωές της γενιάς μας.»

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...