Τελευταία νέα
Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ είχαν προετοιμάσει το έδαφος για να επιστρέψει η Ματσάδο στη Βενεζουέλα Χρυσή Μπάλα: Τρίτωσε το… καλό για τον Γιαμάλ – Πήρε ξανά το βραβείο για του κορυφαίου νέου παίκτη της χρονιάς Η Ιορδανία εξαπέλυσε αεροπορικές επιθέσεις στη νότια Συρία – Αφορμή η επίθεση στην ελληνορθόδοξη εκκλησία Όλγα Κεφαλογιάννη: “Η Κρήτη έχει τις προδιαγραφές για να γίνει προορισμός για 12 μήνες το χρόνο” Κεραμέως για Pizza Fan: Στήριξη στους εργαζόμενους ΗΠΑ: Εκλογές στην εποχή του AI – Οι υποψήφιοι προσαρμόζουν την καμπάνια τους ώστε να τους προτιμούν τα chatbots ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μπεκίρης έφυγε αλλά η ευθύνη της επιλογής του ανήκει στον Μητσοτάκη – Ας δώσει εκείνος απαντήσεις, αν μπορεί» Pizza Fan: Ελεύθεροι με όρους οι πρώτοι πέντε απολογούμενοι – Ανάμεσά τους ο προγραμματιστής του «αμαρτωλού» λογισμικού «Ρίχνει καρέκλες» σε όλη τη χώρα – Πού σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, ποιες περιοχές παίρνουν σειρά Βάσω Τσαρούχα: Γιατί τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι» και δεν προφυλακίστηκε ΕΕ και πέντε χώρες κατέθεσαν δήλωση στον ΟΗΕ: «Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο» Δίκη Τεμπών: « Είναι θαύμα που σας μιλάω, δεν θα ηρεμήσω αν δεν μπουν στη φυλακή οι υπεύθυνοι» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιζώντων
Efsyn.gr

Γάζα: Το Ισραήλ χτύπησε ακόμα και κηδεία – Οκτώ νεκροί και 20 τραυματίες

Μπορεί θεωρητικά να υπάρχει εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, πρακτικά ωστόσο το Ισραήλ δεν έχει σταματήσει τις φονικές επιθέσεις.
Σήμερα, ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σκότωσε τουλάχιστον οκτώ Παλαιστίνιους και τραυμάτισε άλλους 20, που παρευρέθηκαν σε μια κηδεία στο Νουσέιρατ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας. Όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι Υγείας, η κηδεία ήταν για άλλο θύμα ισραηλινής επιδρομής που σκοτώθηκε νωρίτερα στην περιοχή.
Συνολικά, μαζί και με άλλες επιθέσεις, ο ισραηλινός στρατός σκότωσε μέσα σε μια μέρα τουλάχιστον 14 ανθρώπους.
Η Χαμάς καταδίκασε την επιδρομή στο Νουσέιρατ ως «βάναυση σφαγή» εναντίον πενθούντων και κάλεσε τους μεσολαβητές, καθώς και τα Ηνωμένα Έθνη, να αναλάβουν δράση για να σταματήσουν τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα.
Οι θάνατοι αυτοί προστίθενται στον αριθμό των νεκρών άνω των 1.100 Παλαιστινίων, κυρίως αμάχων, από ισραηλινές επιθέσεις από τότε που τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία του Οκτωβρίου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους της Γάζας. Η Χαμάς συνήθως δεν αποκαλύπτει τις δικές της απώλειες.
Drones με μηνύματα εκκένωσης
Κάτοικοι σε περιοχή ανατολικά του Ντέιρ αλ Μπαλάχ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας δήλωσαν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις χρησιμοποίησαν drones για να μεταδώσουν ηχητικά μηνύματα που τους διατάζουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, αναγκάζοντας ορισμένες οικογένειες να φύγουν για ασφάλεια.
Η εκεχειρία σταμάτησε τις μεγάλης κλίμακας μάχες, αλλά δεν σταμάτησε τις σχεδόν καθημερινές ισραηλινές επιθέσεις. Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι στοχεύει μαχητές. Τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από μαχητές στη Γάζα κατά την ίδια περίοδο.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...