Τελευταία νέα
Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου: «Απάντηση»… κατ’ ευφημισμόν για τις απολύσεις Live η συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συγγραφέα Ντάνιελ Μέντελσον Ανησυχία για τη Μονή Σινά: Γιατί η εισαγγελική πρόταση απειλεί τη διαπραγμάτευση Τραγωδία στην Κεφαλονιά: Νεκρός 21χρονος μοτοσικλετιστής Δίκη για Τέμπη: Με τη φωτογραφία της κόρης του στα χέρια κατέθεσε ο Ηλίας Παπαγγελής – «Αυτή είναι η Αναστασούλα» Γ. Φλωρίδης: Κακούργημα από το πρώτο ευρώ οι τηλεφωνικές απάτες – Οι αλλαγές σε κληρονομικό και ιδιοκτησιακό δίκαιο Θεοδωρικάκος: “Αν συνεχιστεί η διεθνής κρίση θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα” Ελένη Καρακάση: Έγινε ανάδοχη μητέρα – «Ήρθε το παιδάκι μας στο σπίτι» Αναβάλλονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ ΝΑΖΑ για τις 7 Οκτωβρίου «The Batman Part II»: Διακόπηκαν προσωρινά τα γυρίσματα στο Λονδίνο Φλωρίδης: Κακούργημα οι τηλεφωνικές απάτες Το τελευταίο «τανγκό» του Μέσι με την Εθνική Αργεντινής
Newsauto.gr

Έτσι θα μπορούσε να είναι το επόμενο στέισον βάγκον της Volvo

Ένας πρώην σχεδιαστής της σουηδικής μάρκας φαντάστηκε πώς μπορεί να μοιάζει το επόμενό της στέισον σε πρωτότυπη μορφή.

Η πρόταση που παρουσιάζεται αποτελεί προϊόν δημιουργία του Ζουλιέν Φεσκέ και περιλαμβάνει δύο διαφορετικές εκδοχές: το V77 και το XC77.

Αμφότερα ακολουθούν τη φιλοσοφία που έκανε τη Volvo δημοφιλή τις προηγούμενες δεκαετίες, συνδυάζοντας λιτές γραμμές, πρακτικότητα και έντονη σχεδιαστική ταυτότητα.

Τα δύο πρωτότυπα υιοθετούν αμάξωμα τύπου shooting brake με χαμηλό εμπρός μέρος και αεροδυναμική οροφή. Το V77 έχει πιο ασφάλτινο προσανατολισμό, ενώ το XC77 αποκτά αυξημένη απόσταση από το έδαφος και στοιχεία που παραπέμπουν σε SUV.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μινιμαλιστική σχεδίαση του εμπρός μέρους. Οι λεπτοί προβολείς ενσωματώνονται στη μάσκα μέσω φωτιζόμενων επιφανειών, ενώ το λογότυπο της Volvo έχει απλοποιηθεί σε μία μόνο οριζόντια γραμμή.

Στο πλάι ξεχωρίζουν οι μεγάλες ζάντες, οι έντονες νευρώσεις στους θόλους και η διχρωμία του αμαξώματος.

Το πίσω τμήμα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό, με μία σχεδόν πλήρως γυάλινη πέμπτη πόρτα και εξαιρετικά λεπτά φωτιστικά σώματα LED. Παράλληλα, ο πρώην σχεδιαστής της Volvo δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη βιωσιμότητα, προτείνοντας εκτεταμένη χρήση ανακυκλωμένων υλικών.

Στο εσωτερικό συναντάμε δύο σειρές καθισμάτων και μεγάλο χώρο αποσκευών, στοιχείο που παραμένει θεμελιώδες για κάθε αυθεντικό στέισον βάγκον της σουηδικής εταιρείας. Οι χρωματικοί συνδυασμοί αντλούν έμπνευση από ιστορικά μοντέλα της μάρκας.

Αν και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τεχνικά χαρακτηριστικά, η απουσία αεραγωγών ψύξης και απολήξεων εξάτμισης υποδηλώνει ότι τα δύο πρωτότυπα έχουν σχεδιαστεί ως αμιγώς ηλεκτρικά.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η ιδέα ίσως να μην απέχει τόσο πολύ από τα μελλοντικά σχέδια της Volvo. Παρά τη σταδιακή απομάκρυνση της γκάμας της από τα παραδοσιακά στέισον βάγκον υπέρ των SUV, στελέχη της εταιρείας έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής χαμηλότερων αμαξωμάτων.

Εξάλλου, η νέα αρχιτεκτονική SPA3 έχει εξελιχθεί ώστε να μπορεί να υποστηρίξει διαφορετικούς τύπους αμαξώματος και όχι αποκλειστικά SUV.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Είναι επικίνδυνο το υγραέριο στο αυτοκίνητο;

Opel: Πότε θα δούμε τη νέα γενιά του Astra;

Η Stellantis λέει πως τα νέα της μοντέλα θα διαφέρουν μεταξύ τους

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...

Η ΔΕΗ στην 90η ΔΕΘ

Η ΔΕΗ συμμετέχει και φέτος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας […]