Τελευταία νέα
ΣΥΡΙΖΑ: Καρφώνει Τεμπονέρα και στέλνει μήνυμα σε ΕΛΑΣ, ΠΑΣΟΚ – Ούτε «πρώτοι με μια ψήφο» ούτε «ή εμείς ή κανείς» Το masterclass του Ζοσέ Διάλογος για την αποσυμφόρηση του λιμανιού και της πόλης της Ραφήνας Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Μητροπολίτης Δράμας: Συζήτηση για τον επαναπατρισμό κειμηλίων από τη Βουλγαρία Αναστέλλονται πλειστηριασμοί και κατασχέσεις για τους πληγέντες φυσικών καταστροφών του καλοκαιριού Τσουκαλάς: «Γελάνε και τα τσιμέντα με τις δηλώσεις Γεωργιάδη για μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ» Χατζηδάκης: Το «τουρκολιβυκό μνημόνιο» δεν αναιρεί τις εθνικές μας επιτυχίες Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο ιδιοκτήτης της Pizza Fan: «Να τα βρούμε, τι χρωστάω» – Συνεχίζονται οι απολογίες Ο Νετανιάχου δημιουργεί κλίμα πάνω στην κάλπη – Καταγγέλλει ότι αραβικά κόμματα προσπαθούν να «κλέψουν τις εκλογές» Άννα Παπαδοπούλου: Θέατρο του παραλόγου εκ μέρους της κυβέρνησης για το τουρκολιβυκό – Fake news από τον Άδωνι Γεωργιάδη Νέα Αριστερά: Το “επιτελικό κράτος” κοιμόταν ύπνο βαθύ όσο εγκληματούσαν τα κυκλώματα στην εστίαση και το μπάσκετ Ν. Ρωμανός: Να τελειώνει η υποκρισία με τα εθνικά θέματα
Efsyn.gr

Γουες Στρίτινγκ: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Άμυνας της Βρετανίας – Η ασυνήθιστη λεπτομέρεια για την οικογένειά του

Ο Βρετανός πρώην υπουργός Υγείας Γουές Στρίτινγκ διορίστηκε υπουργός Άμυνας χθες το βράδυ από τον νέο πρωθυπουργό της χώρας, τον Εργατικό Άντι Μπέρναμ, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.
Ο Στρίτινγκ, 43 ετών, παραιτήθηκε από την κυβέρνηση του Κιρ Στάρμερ τον Μάιο σε ένδειξη ανυπακοής στον τότε πρωθυπουργό σκεπτόμενος να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία των Εργατικών πριν τελικά υποστηρίξει τον Μπέρναμ, ο οποίος διαδέχθηκε τον Στάρμερ χθες στην Ντάουνινγκ Στριτ.
«Είναι τιμή μου να αναλάβω τον ρόλο του υπουργού Άμυνας», έγραψε στον λογαριασμό του X. «Θα διασφαλίσουμε ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας θα έχουν τους απαραίτητους πόρους και θα σταθούμε σταθερά στο πλευρό των διεθνών συμμάχων μας, ιδιαίτερα της Ουκρανίας».

Αυτό το ζήτημα των ανεπαρκών αμυντικών πόρων ήταν ένας βασικός παράγοντας για την παραίτηση στις αρχές Ιουνίου του τότε υπουργού Άμυνας Τζον Χίλι, κάτι που επιτάχυνε την πτώση του Στάρμερ.
Ο Χίλι – που διορίστηκε χθες νέος υπουργός Οικονομικών προς έκπληξη όλων – είχε στη συνέχεια καταγγείλει την αδυναμία της κυβέρνησης Στάρμερ να εξασφαλίσει επαρκή χρηματοδότηση για τον αμυντικό προϋπολογισμό.
Ο Γουές Στρίτινγκ, ένας φιλόδοξος σαραντάρης από τη δεξιά πτέρυγα του Εργατικού Κόμματος, άσκησε σκληρή κριτική εις βάρος του Κιρ Στάρμερ όταν αποχώρησε από τη θέση του υπουργού Υγείας, κατηγορώντας τον ότι δεν είχε «ούτε όραμα ούτε κατεύθυνση».
Στην αυτοβιογραφία του του 2023, ο Γουές Στρίτινγκ υπογραμμίζει την ταπεινή του καταγωγή: η μητέρα και ο πατέρας του, ηλικίας 17 και 18 ετών αντίστοιχα όταν γεννήθηκε, δεν είχαν κούνια για αυτόν και μεγάλωσε σε ένα δημοτικό διαμέρισμα στο Ανατολικό Λονδίνο.
Μια ασυνήθιστη λεπτομέρεια: οι παππούδες του από την πλευρά της μητέρας του ήταν καταδικασμένοι εγκληματίες που είχαν εκτίσει ποινή φυλάκισης και γνώριζαν μέλη των Krays, μιας διαβόητης συμμορίας που έγινε πρωτοσέλιδο στις δεκαετίες του 1950 και του 1960.
Η βιογραφία του τονίζει επίσης ότι ήταν ο πρώτος στην οικογένειά του που φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, όπου διετέλεσε πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου.
Από το 2013, διατηρεί σχέση με ένα μέλος του Εργατικού Κόμματος, τον Τζο Ντάνσι.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...