Τελευταία νέα
ΕΛ.Α.Σ: Καμπανάκι κινδύνου η νίκη του AfD – Να κινητοποιηθούν οι προοδευτικές δυνάμεις Η κουβέντα του Αλέξη Τσίπρα και της Κυβέλης Μάρδα στις κερκίδες του Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κόνιτσα – Μήνυμα «112» για ετοιμότητα [βίντεο] Το Ιράν θα κηρύξει «ζώνη απαγόρευσης» κοντά στα Στενά του Ορμούζ τις επόμενες ημέρες Ουκρανία: Γουίτκοφ και Κούσνερ παρουσίασαν «νέες, πιο αποτελεσματικές» προτάσεις Ισραήλ για Ασπίδα του Αχιλλέα: Μεταφορά τεχνογνωσίας και από κοινού χρήση λογισμικού με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις Ισραήλ: Ο Νετανιάχου «έδωσε εντολή» να εκκενωθούν οικισμοί εποίκων στη Δυτική Όχθη Ο Αλέξης Τσίπρας στο ΟΑΚΑ με την Κυβέλη Μάρδα, σύζυγο του Δημήτρη Πέλκα, για το Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ ΕΛΑΣ: Έκθετη η κυβέρνηση για τον έλεγχο της Ασπίδας του Αχιλλέα – Η χώρα καθίσταται «όμηρος» Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά την περιοχή Πετσάκοι Αχαΐας SOS: Ο Merz προκαλεί νέο πόλεμο στην Ευρώπη-Ο Lavrov σηκώνει το γάντι-Η Γερμανία και οι αντιρωσικές ευρωπαϊκές ηγεσίες θα έχουν κακό τέλος ΕΛ.Α.Σ: Έκθετη η κυβέρνηση για τον έλεγχο της Ασπίδας του Αχιλλέα – Η χώρα καθίσταται «όμηρος»
Efsyn.gr

Novartis: Απάντηση Σαλμά σε Γεωργιάδη μέσω του δικηγόρου του – «Δεν έχασε καμία δίκη»

Ανέβηκε στα ύψη το θερμόμετρο σήμερα και στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, καθώς η υπόθεση Novartis επέστρεψε στο προσκήνιο μετά τις καταγγελίες του Μάριου Σαλμά κατά του Άδωνη Γεωργιάδη.
Ο υπουργός Υγείας, στην απάντησή του, προέβη σε μια συγκεκριμένη αναφορά γράφοντας ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής έχασε δικαστική διαμάχη που είχε με τον Νίκο Μανιαδάκη.
Λίγη ώρα αργότερα ήρθε η ανακοίνωση από τον δικηγόρο του Μάριου Σαλμά, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «ο Μάριος Σαλμάς, κάνοντας δήλωση στην ποινική δίκη για υποστήριξη της κατηγορίας, ουδεμία δίκη έχασε, αλλά απεναντίας ο Νίκος Μανιαδάκης καταδικάστηκε αμετάκλητα για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της ψευδούς κατάθεσης και απηλλάγη μόνο για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης για τυπικούς λόγους».
Και σχολιάζει «Τα αναφερόμενα από επίσημα χείλη, ότι δήθεν ο Σαλμάς έχασε τη δίκη, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ορθή ενημέρωση δεν βλάπτει σε όλους μας, διαφορετικά ενσπείρεται παραπληροφόρηση, η οποία λειτουργεί εις βάρος του Συνταγματικού Κράτους Δικαίου μας και της Δημοκρατίας μας.»
Αναλυτικά η ανακοίνωση
ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ,
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΑΘΗΝΑ,
22/07/2026
Με την ιδιότητα του πληρεξουσίου δικηγόρου του Μάριου Σαλμά, ο οποίος είχε την ευθύνη της ποινικής υπόθεσης με κατηγορούμενο τον Νίκο Μανιαδάκη και προστατευόμενο μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Ιωάννης Αναστασίου», θέλω με επισημότητα και στα πλαίσια του Κράτους Δικαίου μας να δηλώσω ότι ο Μάριος Σαλμάς, κάνοντας δήλωση στην ποινική δίκη για υποστήριξη της κατηγορίας, ουδεμία δίκη έχασε, αλλά απεναντίας ο Νίκος Μανιαδάκης καταδικάστηκε αμετάκλητα για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της ψευδούς κατάθεσης και απηλλάγη μόνο για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης για τυπικούς λόγους.
Τα αναφερόμενα από επίσημα χείλη, ότι δήθεν ο Σαλμάς έχασε τη δίκη, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ορθή ενημέρωση δεν βλάπτει σε όλους μας, διαφορετικά ενσπείρεται παραπληροφόρηση, η οποία λειτουργεί εις βάρος του Συνταγματικού Κράτους Δικαίου μας και της Δημοκρατίας μας.
Ο Συνήγορος του Μάριου Σαλμά,
Βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας,
Καθηγητή Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ,
Αλέξανδρος Στρίμπερης

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...