«Φταίνε άραγε οι πολλές ανοιχτές υποθέσεις που έχει πλέον η κυβέρνηση με την Δικαιοσύνη;» Επισημαίνει στην ανακοίνωση της η ΕΛΑΣ, η οποία ασκεί σκληρή κριτική στην νυχτερινή τροπολογία με την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταργεί στην ουσία τις εκλογές σε Δικαστήρια και Εισαγγελίες μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2027 στην προσπάθεια της να διατηρήσει το σημερινό Status Quo όλο το επόμενο κρίσιμο χρονικό διάστημα μέχρι τις εκλογές.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Με νυχτερινή τροπολογία και μετά το πέρας της διαβούλευσης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση της οδηγίας για την προστασία από αγωγές SLAPP, η Kυβέρνηση παρατείνει το χρόνο θητείας των διοικήσεων όλων των δικαστηρίων της χώρας από δύο σε τρία έτη (άρθρο 37)
Πρόκειται για μια ακόμα προκλητική νομοθετική ρύθμιση που δυναμιτίζει το Αυτοδιοίκητο των Δικαστηρίων και ουσιαστικά απαγορεύει την διενέργεια εκλογικής διαδικασίας σε όλα τα Δικαστήρια και Εισαγγελίες της χώρας μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2027.
Αναρωτιόμαστε ποιοι λόγοι επέβαλαν την ανωτέρω ρύθμιση, αν όχι οι πολλαπλές δικαστικές εκκρεμότητες που έχει η Κυβέρνηση με τη Δικαιοσύνη και η αγωνιώδης προσπάθειά της να ποδηγετήσει την Ηγεσία της.
Την απάντηση στα «επιτελικά τεχνάσματα» της Κυβέρνησης θα δώσουν οι συντεταγμένες λειτουργίες και ο ελληνικός λαός.
Διαβάστε περισσότερα
