Τελευταία νέα
Συναγερμός στην Καστοριά: Συρροή κρουσμάτων σαλμονέλας – Σε επιφυλακή το νοσοκομείο ΕΛ.Α.Σ: Ειδικό μισθολόγιο και αυξήσεις για τους εκπαιδευτικούς εξαγγέλλει η Ιωάννα Λαλιώτου Κάρπαθος: 48χρονος τουρίστας τραυματίστηκε σοβαρά σε παραλία του νησιού Καλάβρυτα: Νεκρός 75χρονος – Εγκλωβίστηκε ανάμεσα στο αγροτικό του και σε τοίχο Europa League: Σημαντικό βήμα πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ που νίκησε εκτός έδρας την Ντιναμό Κιέβου Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο 28χρονος βγαίνει από το γραφείο μετά τη δολοφονία του Σταύρου Γεωργίου Ανακοίνωση του Τομέα Αθλητισμού ΕΛ.Α.Σ Η αθέατη κρίση των νέων πτυχιούχων στην Ελλάδα: Πτυχία στο συρτάρι, μισθοί επιβίωσης Σκιάθος: Συνελήφθη χειριστής σκάφους για τον τραυματισμό 54χρονης τουρίστριας Σκάνδαλο Novartis: Ο Μάριος Σαλμάς καταθέτει μήνυση κατά Αδωνι Γεωργιάδη Πυρκαγιά στο Μάτι: Επιζώντες και συγγενείς θυμάτων στον τόπο της τραγωδίας – Μια σιωπηλή πομπή [εικόνες – βίντεο] Έρευνα Pulse: Κυρίαρχο πρόβλημα η ακρίβεια για το 83% των πολιτών – Ανησυχία για τις τιμές στα βασικά αγαθά
Indicator.gr

Κ. Μητσοτάκης: Νέοι κανόνες για τα ηλεκτρικά πατίνια, η πρόληψη και η ασφάλεια των παιδιών έρχονται πρώτες

Στα κυβερνητικά μέτρα σχετικά με τη χρήση των ηλεκτρικών πατινιών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω ανάρτησής του στα social media, δίνοντας έμφαση στην προστασία των ανηλίκων και στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τις νέες ρυθμίσεις με τις προηγούμενες κυβερνητικές παρεμβάσεις για την προστασία των παιδιών, όπως οι περιορισμοί στην πώληση αλκοόλ και καπνικών προϊόντων σε ανηλίκους, οι πρωτοβουλίες για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα μέτρα κατά του σχολικού εκφοβισμού.
«Κάτω από τα 17 δεν επιτρέπεται πια η χρήση ηλεκτρικών πατινιών στον δρόμο, ούτε η αγορά, ούτε και η ενοικίασή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, προανήγγειλε αυστηρότερους κανόνες για όλους τους χρήστες ηλεκτρικών πατινιών, με ιδιαίτερη έμφαση στην κυκλοφορία τους σε δρόμους όπου αναπτύσσονται υψηλές ταχύτητες και, κατά συνέπεια, αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος ατυχημάτων.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, κάθε ηλεκτρικό πατίνι θα πρέπει να διαθέτει υποχρεωτική ασφάλιση, ενώ θα δημιουργηθεί ηλεκτρονικό μητρώο, ώστε να είναι δυνατή η ταυτοποίηση τόσο του οχήματος όσο και του ιδιοκτήτη του.

 

The post Κ. Μητσοτάκης: Νέοι κανόνες για τα ηλεκτρικά πατίνια, η πρόληψη και η ασφάλεια των παιδιών έρχονται πρώτες appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...