Τελευταία νέα
Πυρκαγιά στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας – Επιχειρούν δύο αεροσκάφη Κώστας Καρπουχτσής: «Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι» τα μέτρα της ΝΔ για τους μικρομεσαίους – Η κυβέρνηση απαντά στην ακρίβεια με μπαλώματα – Εμείς έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο Ο Βανς προσπαθεί να «μαζέψει» τις υποσχέσεις Τραμπ για 5.000 δολάρια σε κάθε Αμερικανό Φωτιά στο Αγιόφυλλο Τρικάλων – Ηχησε το 112 Θεώνη Κουφονικολάκου: «Φτάνει πια» με την αλαζονεία Μητσοτάκη – Στο στόχαστρο η ακρίβεια, τα καρτέλ και οι κυβερνητικές αυταπάτες Οι φωτογραφίες του Μαζωνάκη στα χακί και η περιπέτεια με τη θητεία του ΠΑΣΟΚ: “Τελικά το ΙΧ κόμμα του κ. Τσίπρα όσοι το πλαισιώνουν έχουν ISO ροπής στο ψέμα” ΑΔΕΔΥ για εξαγγελίες Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ: Να επανέλθει ο 13ος και 14ος μισθός – Να γίνουν πραγματικές αυξήσεις Ν. Παπαθανάσης: Έχουμε δημοσιονομική δυνατότητα για συνέχεια μετά το Ταμείο Ανάπτυξης Κ. Καρπουχτσής: Η ΕΛ.Α.Σ. απαντά με ολοκληρωμένο πρόγραμμα στην ακρίβεια, η Ν.Δ. με μπαλώματα ΣΥΡΙΖΑ: Επαναφορά 13ης σύνταξης και 13ου μισθού και σχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια – «Ο Τσίπρας μετατοπίζεται δεξιότερα της Αριστεράς» Παραπέμπεται για μετά τις εκλογές η συνταγματική αναθεώρηση
Paron.gr

Μιλένα Αποστολάκη: «Τρία χρόνια μετά τα Τέμπη, το ETCS δεν λειτουργεί στους ελληνικούς σιδηροδρόμους» 

Σε παραδοχή – σοκ υποχρεώθηκε ο Διευθύνοντας Σύμβουλος των «Σιδηροδρόμων Ελλάδος» ότι το σύστημα αυτόματης προστασίας των συρμών (ETCS) δεν λειτουργεί σήμερα, τρία χρόνια μετά την τραγωδία των Τεμπών, απαντώντας σε ερωτήσεις της Μιλένας Αποστολάκη κατά την ακρόαση των προτεινομένων για τον διορισμό του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.  
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των «Σιδηροδρόμων Ελλάδος» Χρήστο Παληό να διευκρινίσει πού λειτουργεί σήμερα το ETCS και, μετά την αρχική απάντηση ότι το σύστημα είναι εγκατεστημένο και λειτουργικό, επέμεινε να πληροφορηθεί πού ακριβώς βρίσκεται σε λειτουργία αυτή τη στιγμή. Η απάντηση ήταν ότι «Δεν λειτουργεί σήμερα το ETCS», καθώς, όπως ανέφερε, είναι εγκατεστημένο, λειτουργικό και αδειοδοτημένο στα περισσότερα τμήματα και αδειοδοτείται στα υπόλοιπα, αλλά δεν λειτουργεί!!! 
Σημειώνεται ότι το ETCS είναι το ευρωπαϊκό σύστημα σηματοδότησης και αυτόματης πέδησης, το οποίο παρακολουθεί συνεχώς την ταχύτητα και τη θέση των τρένων και μπορεί να επεμβαίνει αυτόματα, ακινητοποιώντας έναν συρμό σε περίπτωση παραβίασης ερυθρού σηματοδότη ή υπερβολικής ταχύτητας. 
Παράλληλα, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την επιλογή της νέας διοίκησης των «Σιδηροδρόμων Ελλάδος» εκτός της προβλεπόμενης από τον ν. 5026/23 διαδικασίας για τις διοικήσεις φορέων του Δημοσίου, «με βάση την παλιά και γνωστή μέθοδο των πολιτικών και κομματικών φίλων.», όπως σημείωσε. 
Έκανε δε ειδική αναφορά στη διπλή ιδιότητα του κ. Παληού την περίοδο 2019 – 2023, τόσο ως Εκτελεστικού Μέλους του Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ όσο και Συμβούλου Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας επί θητείας Κ. Αγοραστού. «Μένω έκπληκτη με την έλλειψη της ελάχιστης συντριβής ενός ανθρώπου με ένα τόσο βεβαρημένο βιογραφικό, ο οποίος αντί να αποσυρθεί από τα δημόσια πράγματα ύστερα από τόσες κραυγαλέες αποτυχίες και από από όσα ακολουθήσαν τη διπλή του θητεία, επιμένει και βρίσκει κομματική στήριξη για να παραμείνει σε αυτό το πεδίο.  
 
The post Μιλένα Αποστολάκη: «Τρία χρόνια μετά τα Τέμπη, το ETCS δεν λειτουργεί στους ελληνικούς σιδηροδρόμους»  appeared first on ΤΟ ΠΑΡΟΝ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...