Τελευταία νέα
Μήνυμα Ανδρουλάκη κατά Τσίπρα: “Κάποιοι σχεδιάζουν να φύγει ο Μητσοτάκης το 2031” Ο Πούτιν προειδοποιεί τους Ευρωπαίους: Η ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία ισοδυναμεί με πόλεμο ΗΠΑ: Στο φως απόρρητα έγγραφα για την Αλ Κάιντα πριν την 11η Σεπτεμβρίου – «Μπορεί να ρίξει αεροπλάνο με εκρηκτικά σε πόλη» Δριμύτατη κριτική άσκησε το ΚΚΕ στα λεγόμενα Παύλου Μαρινάκη για ψαλίδισμα του επιδόματος ανεργίας Γαλλία: Εκτροχιάστηκε τρένο, δεκάδες οι τραυματίες Οι ελεύθεροι επαγγελματίες εγκαταλείπουν τη ΝΔ Καραλής: Κοίταξε ξανά στα μάτια τον Ντουπλάντις – Κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Ultimate Championship [βίντεο] Παραίτηση-βόμβα του πρύτανη του Keele Greece – Αιχμές κατά της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας Εντυπωσιακή η πρεμιέρα του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΚ Δούρου από την ΔΕΘ: «Είμαστε εδώ, στεκόμαστε στα πόδια μας – Διαφάνεια, λογοδοσία και ισονομία είναι λέξεις άγνωστες για τον Μητσοτάκη» Σαουδική Αραβία: Διακόπτει τη λειτουργία κρίσιμου πετρελαιοαγωγού – Αιτία οι επιθέσεις των Χούθι Μεγάλη επιχείρηση της Europol για δίκτυο εμπορίας παράνομου κρέατος: Έστελναν σε σφαγεία χιλιάδες άλογα κούρσας
Efsyn.gr

Πτώση 2χρονου σε πισίνα στην Κρήτη: Έμεινε στον πυθμένα επί περίπου δύο λεπτά – Η γιατρός μητέρα του το επανέφερε με ΚΑΡΠΑ

Η μητέρα ήταν, όπως όλα δείχνουν, το καθοριστικό πρόσωπο για τη διάσωση του παιδιού ηλικίας 2 ετών το οποίο εντοπίστηκε σήμερα Σάββατο χωρίς τις αισθήσεις του μέσα σε πισίνα κατοικίας στην περιοχή του Καβρού, στον Δήμο Αποκορώνου Χανίων Κρήτης.

Η μητέρα του παιδιού, πολίτις Γερμανίας, εργάζεται ως γιατρός με αποτέλεσμα να διαθέτει κατάρτιση για τις πρώτες βοήθειες. Υπέβαλε το παιδί σε ΚΑΡδιοαναΠνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και επανέλαβε τη διαδικασία αδιάκοπα επί πέντε λεπτά. Έδωσε έτσι μάχη και εντέλει κατόρθωσε να το επαναφέρει και να το διασώσει από επιδείνωση της κατάστασής του.
Στη συνέχεια έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και οι διασώστες συνέχισαν τις προσπάθειες σταθεροποίησης. Το παιδί διακομίστηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), όπου και συνεχίζει να νοσηλεύεται.
Πώς έγινε η πτώση στην πισίνα
Όπως μετέδωσε το neakriti.gr, το αγοράκι διέφυγε της προσοχής των γονέων του. Όταν αντιλήφθηκαν την απουσία του, άρχισαν να το αναζητούν και το εντόπισαν στον πυθμένα της πισίνας της κατοικίας, χωρίς τις αισθήσεις του. Υπολογίζεται ότι είχε παραμείνει εκεί δύο έως τρία λεπτά.
 
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...