Τελευταία νέα
ΜέΡΑ25: Να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες στο Άργος – Δικαιοσύνη για τον Θοδωρή Έγραψε ιστορία η Εθνική ανδρών στο πόλο: Χρυσό μετάλλιο στο World Cup απέναντι στην Ουγγαρία [βίντεο] Επίθεση στο Βερολίνο: Τι γνωρίζουμε για τον 21χρονο βασικό ύποπτο της αιματηρής επίθεσης στο Pride [εικόνες – βίντεο] «Σπιτάκια ανακύκλωσης»: Αναπάντητα ερωτήματα για την κυβέρνηση και την ενημέρωση του Πρωθυπουργού Μητσοτάκης: Παράταση της έκπτωσης στο diesel για όλο τον Αύγουστο Ουκρανία: Γιατί ο Ζελένσκι βγαίνει πληγωμένος από την εσωτερική κρίση – Το «δίλημμα» που έγινε γκάφα Τσουκαλάς κατά Μητσοτάκη: «Αποδεικνύει την προχειρότητα και την ασυνέπεια της κυβέρνησής του» Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο μυθικός Όλυμπος γίνεται βουνό ολόκληρης της ανθρωπότητας Φθιώτιδα: Καταγγελία για παρενόχληση ανηλίκων από μεθυσμένο – Έπεσαν στη θάλασσα για να γλιτώσουν  Μητσοτάκης για την ένταξη του Ολύμπου στην UNESCO: ”Εθνική επιτυχία πρώτου μεγέθους” Γ. Μουλκιώτης: Η κυβέρνηση ψάχνει για συγγνώμες και οι πολίτες πληρώνουν τον λογαριασμό… ΕΛΑΣ για πυρκαγιές σε Γαλλία και Ισπανία: Η κλιματική κρίση υπερβαίνει τα εθνικά σύνορα
Efsyn.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος στην εσωστρέφεια με το βλέμμα στη Θεσσαλονίκη – Οι τρεις βασικοί άξονες προτάσεων

Σε φάση πολιτικής αντεπίθεσης, με στόχο την αλλαγή του πολιτικού χάρτη υπέρ της σύγχρονης Αριστεράς και τη συνολική επανάκαμψη του κόμματος, περνά ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μετά από μια τραυματική περίοδο αποχωρήσεων βουλευτών και κομματικών στελεχών.
Με ορίζοντα, λοιπόν, τη φετινή ΔΕΘ και καθώς οι επόμενες εκλογές θα είναι το πιο δύσκολο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ στη μετά τον Τσίπρα εποχή, τα στελέχη της Κουμουνδούρου ετοιμάζονται να ξεδιπλώσουν ένα πλήρες και κοστολογημένο πακέτο προτάσεων, πολλές από τις οποίες είναι ήδη κατατεθειμένες στον δημόσιο διάλογο, με έμφαση στην οικονομία και στην κοινωνική προστασία.
Οι τρεις βασικοί άξονες των προτάσεων που θα καταθέσει για την οικονομία ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη ΔΕΘ, όπως συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, αφορούν:
1) Την αντιμετώπιση της ακρίβειας, μέσα από αλλαγές στη φορολογική πολιτική, τη μείωση των έμμεσων φόρων στα τρόφιμα και στα καύσιμα, τη διατίμηση κερδών σε όλη την αλυσίδα αξίας και τη φορολόγηση των υπερκερδών σε τομείς όπως οι τράπεζες και η ενέργεια.
2) Την επιστροφή του υπερπλεονάσματος των 6 δισ. ευρώ στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του νέου δημοσιονομικού συμφώνου.
3) Τον δημόσιο έλεγχο κρίσιμων υποδομών, με προτεραιότητα την επαναφορά της ΔΕΗ και των ΕΛΠΕ υπό δημόσιο έλεγχο, καθώς και τη δημιουργία ισχυρού δημόσιου πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα.
Θέλοντας να αφήσουν οριστικά πίσω την εσωστρέφεια, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου και τον Σεπτέμβριο θα ακολουθήσουν θεματικές πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των θέσεων του κόμματος, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπαίνει σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα, φιλοδοξώντας να λειτουργήσει ως ο επιταχυντής των συνεργασιών για την επανάκαμψη της σύγχρονης Αριστεράς.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...