Τελευταία νέα
Πυρκαγιά στη Λάρισα – Σηκώθηκαν εναέρια μέσα Κουφονικολάκου: Προτεραιότητες μας η παραγωγή πλούτου με τρόπο βιώσιμο και η στήριξη της κοινωνίας ΕΛ.Α.Σ: Η κυβέρνηση έχει έφεση στις υπερκοστολογήσεις Παπαστεργίου: «Η Ελλάδα χτίζει μεθοδικά και με συγκεκριμένα βήματα τη θέση της στο Διάστημα» Νέα Αριστερά: Ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχεται τον στενό κορσέ που έχει φορέσει στην κοινωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης Συνάντηση Κ. Τασούλα με Αμάλ Αλαμουντίν: Η αναφορά στα Γλυπτά του Παρθενώνα, οι φιλοφρονήσεις και τα δώρα Πυρκαγιά σε θαλαμηγό στη Λευκάδα – Σώοι οι τρεις επιβαίνοντες [βίντεο] Το συγκινητικό «αντίο» του Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό: «Φεύγω περήφανος, απόλαυσα κάθε στιγμή, πάμε Ολυμπιακέ» ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκαν κατά 3,7% τα έσοδα των περιβαλλοντικών φορών το 2024 Παρίσταναν τους υπαλλήλους εταιρείας ρεύματος και ξάφριζαν σπίτια – Πάνω από 250.000 ευρώ η λεία τους Η ΕΚΤ αύξησε κατά 0,25% τα επιτόκια – «Πολύ πάνω από τον στόχο ο πληθωρισμός για παρατεταμένη περίοδο» Πυρκαγιά στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας – Επιχειρούν δύο αεροσκάφη
Efsyn.gr

Το σχόλιο του ΚΚΕ για τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη: «Έχει και η κοροϊδία τα όριά της»

Το παράδοξο των πανηγυρισμών για την εμπλοκή των Patriot στις πολεμικές επιχειρήσεις και της ταυτόχρονης επίκλησης στην «ακρίβεια από εξωγενείς παράγοντες» αναδεικνύει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.
Σχολιάζοντας την κυριακάτικη ανάρτηση του πρωθυπουργού ο Περισσός, ουσιαστικά, κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «κοροϊδία» σημειώνοντας ότι οι μειώσεις που ανακοίνωσε «θα έχουν την ίδια τύχη με τις αντίστοιχες που είχε ανακοινώσει πριν λίγες μέρες και από τότε τα λαϊκά νοικοκυριά βλέπουν τις τιμές να πηγαίνουν μόνο προς τα πάνω».
Αναλυτικά:
Όλο το Σάββατο η κυβέρνηση εξέδιδε περήφανες ανακοινώσεις για την ενεργή εμπλοκή στις πολεμικές επιχειρήσεις της ελληνικής δύναμης που έχει σταλεί στη Σαουδική Αραβία και την Κυριακή ο πρωθυπουργός αναμασά τα περί “εξωγενών αναταράξεων”, τις οποίες “η Ελλάδα δεν μπορεί να επηρεάσει”. Έχει και η κοροϊδία τα όριά της!
Όσο για τις νέες δήθεν “μειώσεις” που ανακοίνωσε στην τιμή του diesel, αυτές θα έχουν την ίδια τύχη με τις αντίστοιχες που είχε ανακοινώσει πριν λίγες μέρες και από τότε τα λαϊκά νοικοκυριά βλέπουν τις τιμές να πηγαίνουν μόνο προς τα πάνω.
Πραγματική ανακούφιση για τον λαό μπορούν να δώσουν μόνο οι προτάσεις του ΚΚΕ για κατάργηση του ΕΦΚ στην ενέργεια και του ΦΠΑ σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, για πλαφόν στις τιμές των καυσίμων και της ενέργειας στη χονδρική αγορά και στους ενεργειακούς ομίλους και για πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Απέναντι σε αυτές τις προτάσεις η κυβέρνηση βλέπει μόνο “δημοσιονομικούς περιορισμούς”, ενώ τα κόμματα τις “κοστολογημένης” αντιπολίτευσης σιωπούν, γιατί κανείς τους δεν θέλει να θιγούν τα κέρδη του κεφαλαίου και τα “ματωμένα πλεονάσματα” της ΕΕ.
Πάνω από όλα, αυτό που επείγει είναι να δυναμώσει η λαϊκή πάλη, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, για την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους πολέμους και τους ανταγωνισμούς στην περιοχή, την οποία πληρώνει ο λαός μας ήδη από σήμερα και κινδυνεύει να πληρώσει πολύ πιο ακριβά αύριο.
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...