Τελευταία νέα
Κι επίσημα στην ΕΛΑΣ του Τσίπρα ο Γιώργος Καραμέρος – Το ανακοίνωσε από το πλοίο [βίντεο] Η Βούλα Πατουλίδου για τον έναν χρόνο από τον θάνατο του συζύγου της: «Σ’ ακούω να μου φωνάζεις από την εξώπορτα» Wasserman (Ρώσος βουλευτής): Ο πόλεμος θα τελειώσει μόνο εφόσον οι ρωσικές δυνάμεις φτάσουν στα σύνορα Πολωνίας-Σλοβακίας-Ουγγαρίας -Ρουμανίας Τουρκικές μηχανότρατες αλωνίζουν νότια της Σάμου Σιάτλ: Στους τρεις οι νεκροί από τους πυροβολισμούς – Συνελήφθη ένας ύποπτος [βίντεο – εικόνες] Σφοδρή επίθεση Πολάκη σε Αδωνι για το σκάνδαλο Novartis Παγκόσμια κατακραυγή κατά Γεωργιάδη για παρέμβαση στα εσωτερικά του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Βραβείο για την ηρωική ναυαγοσώστρια που έσωσε επτά ανθρώπους στην Κεφαλονιά Ο Γιώργος Καραμέρος εντάχθηκε στην ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα και το ανακοίνωσε από πλοίο Ανησυχητική αύξηση του καρκίνου παγκοσμίως: 34 εκατ. νέα περιστατικά έως το 2050 – 1 στους 5 θα νοσήσει Μυτιλήνη: Δίωξη σε 28 άτομα για τα κοιμητήρια – Η μήνυση πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που άνοιξε την υπόθεση Η πρόταση της ΕΛΑΣ για να επιστρέψουμε επιτέλους το σχολείο στους μαθητές
Efsyn.gr

Επιπλέον μείωση στο ντίζελ: Στα 15 λεπτά η συνολική έκπτωση – Καυστικά ερωτήματα από την αντιπολίτευση

Μια θετική είδηση, που μένει όμως να φανεί στην πράξη αν θα αποτυπωθεί και σε μετρήσιμο χειροπιαστό όφελος για τους πολίτες, περιείχε η καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτηση του πρωθυπουργού, μέσω της οποίας ανακοίνωσε μια επιπλέον μείωση στο πετρέλαιο κίνησης για ολόκληρο τον Αύγουστο, με ακόμη 10 λεπτά ανά λίτρο, ώστε η συνολική έκπτωση να φτάσει τα 15 λεπτά.
Οπως είπε, πρόκειται για μια στοχευμένη παρέμβαση ύψους 30 εκατ. ευρώ που αποσκοπεί όχι μόνο στη στήριξη των επαγγελματιών και των μεταφορών, αλλά και στον περιορισμό των ανατιμήσεων που μεταφέρονται σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα.
«Να είστε σίγουροι και σίγουρες ότι, στο μέτρο των δυνατοτήτων της οικονομίας μας, στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την κοινωνία απέναντι σε κάθε εξωτερική δοκιμασία, χωρίς υπερφίαλες υποσχέσεις, αλλά με πράξεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταφεύγοντας για άλλη μια φορά στο επιχείρημα της εξωγενούς κρίσης και ακρίβειας, με «καρφιά» προς του πολιτικούς του αντιπάλους σε μια φάση που ενόψει ΔΕΘ τα κόμματα ξεδιπλώνουν τις θέσεις τους με αιχμή την ακρίβει.
Κόστος ζωής
Η ανακοίνωση αυτή κρίθηκε σκόπιμη στον απόηχο της κατάρρευσης της εκεχειρίας μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, στην οποία αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός στην ανασκόπησή του, επισημαίνοντας ότι «κανείς δεν μπορεί σήμερα να προβλέψει πού μπορεί να οδηγήσει αυτή η κρίση, ούτε ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της στις διεθνείς τιμές της ενέργειας και, τελικά, στο κόστος ζωής».
«Η χώρα μας δεν μπορεί να επηρεάσει όσα συμβαίνουν εκτός των συνόρων της. Προσπαθούμε όμως να περιορίσουμε όσο γίνεται τις συνέπειές τους για τους πολίτες», ανέφερε ακόμα.
Αντιδράσεις
Για «προχειρότητα και ασυνέπεια της κυβέρνησης με τις νέες υποσχέσεις του για μείωση των τιμών καυσίμων» έκανε λόγο ο Κώστας Τσουκαλάς, σημειώνοντας πως «πριν δυο εβδομάδες ανακοίνωσε μειώσεις χωρίς να εξηγεί τη μέθοδο εφαρμογής – αποδείχτηκε τελικά ότι τα διυλιστήρια θα προσέφεραν εταιρική κοινωνική ευθύνη αδιευκρίνιστης αξίας και χωρίς πραγματικό αποτύπωμα στην αντλία».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχολίασε ακόμα πως «όταν το ΠΑΣΟΚ στην έναρξη του πολέμου στο Ιράν πρότεινε κοστολογημένα τη μείωση, όσο διαρκεί η κρίση, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ώστε να πλησιάσει η χώρα τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, η κυβέρνηση μας κατηγορούσε για “λεφτόδεντρα”». Κατόπιν απευθύνει σκωπτικά προς τον πρωθυπουργό το ερώτημα: «Πόθεν έσχες τα χρήματα για τη μείωση; Μήπως από την υπεραπόδοση του ΦΠΑ καυσίμων που έως τώρα έχει αφαιμάξει πάνω από 80 εκατομμύρια από τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις;».
«Η αλήθεια δεν κρύβεται πίσω από καλογραμμένες αναρτήσεις» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., υπογραμμίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης απευθύνεται σε πολίτες που ζουν σε άλλη χώρα κι όχι στην Ελλάδα». «Μιλά για την ακρίβεια, αλλά αρνείται πεισματικά να μειώσει τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα. Επιλέγει πρόσκαιρες επιδοτήσεις αντί για ουσιαστικές παρεμβάσεις, αφήνοντας ανέγγιχτη την αισχροκέρδεια και τα υπερκέρδη των καρτέλ. Και ενώ η Ελλάδα παραμένει μία από τις ακριβότερες χώρες της Ε.Ε. στα καύσιμα -περίπου 20 λεπτά το λίτρο υψηλότερη από τον μέσο όρο της Ε.Ε. για τη βενζίνη- συνεχίζει να επικαλείται τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή για να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησής του» υπογραμμίζει η σχετική ανακοίνωση.
Εξίσου αιχμηρό ήταν και το σχόλιο του ΚΚΕ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...