Τελευταία νέα
Θεσσαλονίκη: Χημικά, βία, αστυνομική καταστολή στην αντιφασιστική διαδήλωση για την ομιλία Κασιδιάρη-Σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ΕΛΑΣ: Κοβέσι επισημαίνει την αποφυγή διερεύνησης σκανδάλων που πλήττουν τη χώρα μας Το μεγάλο μετεκλογικό δίλημμα στο Ισραήλ: Νέες κάλπες ή συνεργασία με τα αραβικά κόμματα Τα είπαν τηλεφωνικά Τραμπ με Ερντογάν: Στο επίκεντρο οι πόλεμοι σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία Euroleague: «Όρθιος» στην Κωνσταντινούπολη ο αποδεκατισμένος Ολυμπιακός Από αναβολή σε αναβολή η συνάντηση του ΙΓΜΕ με το ΥΠΕΝ – Τι διεκδικεί το Συνδικάτο Κύκλοι ΥΠΕΞ για Τουρκία: “Οι διεθνείς σχέσεις δεν είναι δημοπρασία και οι θαλάσσιες ζώνες δεν κατακυρώνονται στον πλειοδότη” Σκανδάμης για Θεσσαλονίκη: «Η κυβέρνηση στο πλευρό του Κασιδιάρη» Βρετανία: Η κυβέρνηση αυξάνει την έκτακτη φορολογία στις τράπεζες για να στηρίξει τα νοικοκυριά «Ξανασταυρώνεται»: Έρχεται η τολμηρή ταινία του Θοδωρή Παπαδουλάκη – Δείτε το τρέιλερ ΕΛΑΣ: “Η κυβέρνηση στο πλευρό του Κασιδιάρη”- Καταγγέλλει καταστολή και άγριο ξύλο στη Θεσσαλονίκη Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Διά ζώσης οι εκλογές στην ΕΟΚ για τον διάδοχο του Λιόλιου
Efsyn.gr

Ομάδα από χρυσάφι: Η εθνική πόλο για πρώτη φορά στην κορυφή του κόσμου [εικόνες]

Η Εθνική Ανδρών στο πόλο εδώ και πολλά χρόνια καταφέρνει να διακρίνεται. Πολλά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, όμως κανένα χρυσό. Νομοτελειακά αυτό κάποια στιγμή θα άλλαζε. Και η αρχή έγινε χθες στο Σίδνεϊ.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε την Ουγγαρία με 15-14 και στέφθηκε κυπελλούχος Κόσμου, κατακτώντας το World Cup. Για να μην υπάρχει κάποια σύγχυση, η Ελλάδα δεν είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια, αυτό θα γίνει μόλις κατακτήσει με το καλό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Κι αυτό μπορεί να γίνει κάλλιστα σε λιγότερο από έναν χρόνο. Διότι το επόμενο μεγάλο ραντεβού του υγρού στίβου είναι όντως το Παγκόσμιο, που θα διεξαχθεί από τις 26 Ιουνίου έως τις 18 Ιουλίου του 2027, στη Βουδαπέστη.
Τώρα, η Ελλάδα πήρε αυτή τη διοργάνωση, στην οποία συμμετέχει η ελίτ του αθλήματος. Αρα, αυτό δεν σημαίνει πως η συγκεκριμένη δεν είναι μεγάλη επιτυχία, απλά πρέπει να μην παρασυρόμαστε από τους πηχυαίους -click bait- τίτλους. Το μόνο σίγουρο είναι πως έχει ανοίξει πια η όρεξη των διεθνών και όχι μόνο. «Αφού πήραμε ήδη μια πρωτιά, ένα χρυσό μετάλλιο, τότε γιατί να μην το ξανακάνουμε και στο μέλλον;» αναρωτήθηκε στις δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θοδωρής Βλάχος.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε και στα τρία παιχνίδια που έδωσε στην Αυστραλία και μάλιστα σε όλα με ένα γκολ διαφορά. Πρώτα το Μαυροβούνιο με 14-13, κατόπιν την Ιταλία στα ημιτελικά με 10-9 και στον super final, όπως ονομάζεται, την Ουγγαρία.
MVP της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Αργυρόπουλος, ο οποίος πέτυχε και το κρίσιμο γκολ στον τελικό με τους Ούγγρους. Πρώτος σκόρερ χθες ήταν ο Σκουμπάκης με πέντε τέρματα.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...