Τελευταία νέα
Δισεκατομμύρια για τη στέγη, αλλά χωρίς ορατή λύση στο στεγαστικό Μέχρι το Μαξίμου έφτασαν οι φήμες για αλλαγή ηγεσίας Κύπελλο Ελλάδας: Ποιες ομάδες που πέρασαν στη League Phase [βίντεο] Γάζα: Παλαιστίνιοι κατακρίνουν τη στάση των ΗΠΑ – «Δίνουν το ελεύθερο στον Νετανιάχου να συνεχίσει τους βομβαρδισμούς» Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Καρπενήσι Ανακοίνωσε Αριάγκα η ΑΕΚ: Ποιος είναι ο 28χρονος χαφ από την Ονδούρα Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: Τι κατέθεσαν οι πιλότοι – «Δεν είχαμε οπτική επαφή, νομίζαμε ότι πέσαμε σε καλώδια» Μητσοτάκης και πυρκαγιές: 4,5 εκατ. στρέμματα καμένα και οι υποσχέσεις που έμειναν στα χαρτιά Euronews: Οι Βρυξέλλες παρακολουθούν τα UFO από το 2023 Νέο «άκυρο» από το Ανώτατο Δικαστήριο σε προσφυγή του Τραμπ κατά της καταβολής αποζημίωσης για σεξουαλική επίθεση Μετά την πώληση Κωνσταντέλια ο ΠΑΟΚ πήρε 17χρονο Έλληνα από τη Ντόρτμουντ Θρήνος στη Ζιμπάμπουε: Ο απολογισμός του ναυαγίου φέρι ανέρχεται σε 92 νεκρούς 
Thepressproject.gr

Πυρά ΚΚΕ κατά Άδ. Γεωργιάδη για τον ΠΙΣ: «Ο υπουργός Υγείας όρισε τους εκλεκτούς του»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη εξαπολύει το ΚΚΕ, με αφορμή τον διορισμό προσωρινής διοικούσας επιτροπής στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), με επικεφαλής τη Ματίνα Παγώνη. Το κόμμα κάνει λόγο για «χυδαία παρέμβαση» στα εσωτερικά του ΠΙΣ, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί πρόσφατη νομοθετική διάταξη για να ελέγξει τη λειτουργία των επιστημονικών φορέων.Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ χαρακτηρίζει «κατάπτυστη διάταξη» τη νομοθετική πρόβλεψη που ψηφίστηκε πρόσφατα και δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό Υγείας να διορίζει προσωρινή διοίκηση στον ΠΙΣ, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για συνέχεια των κυβερνητικών παρεμβάσεων στη λειτουργία του Συλλόγου.
Όπως αναφέρει το ΚΚΕ, «Το ΚΚΕ καταγγέλλει την χυδαία παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας στην εσωτερική λειτουργία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), εφαρμόζοντας την κατάπτυστη διάταξη που ψήφισε πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ. Ο διορισμός Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής στον ΠΙΣ με Υπουργική Απόφαση με τη σύνθεση που επέλεξε ο Υπουργός Εμπορίου της Υγείας αποτελεί συνέχεια των απαράδεκτων κυβερνητικών παρεμβάσεων όλους τους προηγούμενους μήνες».
Το ΚΚΕ υποστηρίζει ακόμη ότι η κυβέρνηση, αντί να υιοθετήσει τις προτάσεις που είχε καταθέσει το κόμμα για την αποτροπή κυβερνητικών παρεμβάσεων στους Ιατρικούς Συλλόγους, «ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την απροκάλυπτη παρέμβαση», ενώ κατηγορεί τον υπουργό Υγείας ότι αξιοποίησε τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις στον ΠΙΣ για να ορίσει τους «εκλεκτούς» του.
Παράλληλα, ζητά να διεξαχθούν άμεσα εκλογές στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, με τη συμμετοχή όλων των νόμιμα εκλεγμένων αντιπροσώπων από τις εκλογές του 2026.
Το κόμμα εκφράζει επίσης την ανησυχία του για τις ευρύτερες συνέπειες της συγκεκριμένης εξέλιξης, σημειώνοντας ότι «Η συγκεκριμένη εξέλιξη ανοίξει επικίνδυνους δρόμους για κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εσωτερικά των επιστημονικών φορέων -πόσο μάλλον των συνδικαλιστικών οργανώσεων- σε μια περίοδο βαθύτερης πολεμικής εμπλοκής και προετοιμασίας, όπου το εχθρικό για το λαό αστικό κράτος θωρακίζεται ακόμα περισσότερο απέναντι στη λαϊκή δυσαρέσκεια που θα δυναμώσει».
Κλείνοντας την ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ διαμηνύει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την κατάργηση της σχετικής νομοθεσίας, καλώντας τους γιατρούς να απαντήσουν μέσα από τα συλλογικά τους όργανα και να ενισχύσουν, όπως αναφέρει, «το δρόμο της σύγκρουσης με την αντιλαϊκή σταθερότητα της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...