Τελευταία νέα
Δολοφονία διασώστριας στη Σύρο: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο 41χρονος Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΠΟ για τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς Νότια Κρήτη: 167 μετανάστες από συνολικά 4 βάρκες διασώθηκαν από το Λιμενικό Hellenic Train: Πυρκαγιά στο Μενίδι διέκοψε προσωρινά τα δρομολόγια του προαστιακού Πέντε ελληνικά νησιά στην κορυφή της λίστας για πεζοπορία και καταδύσεις – Ποιο ξεχωρίζει Βουλή: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας οι δηλώσεις Κυριαζίδη κατά Κωνσταντοπούλου Τα 7,1 ρίχτερ έσπειραν τον τρόμο στην Ιαπωνία: Αναφορές για πολλούς νεκρούς, αγνοούμενοι, μεγάλες καταστροφές «Καρφί» από τον Θέμη Καραμουρατίδη μετά την απαγόρευση στον Μανώλη Μητσιά Σύρος: Ελεύθερη με όρους η σύζυγος του 41χρονου για τη δολοφονία της διασώστριας – Τι είπαν στις απολογίες τους Ιράν: Πρόταση προσωρινού σχεδίου για τα Στενά του Ορμούζ με έλεγχο των διελεύσεων Ο Κακλαμάνης παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας τον Κυριαζίδη Πιέσεις Νετανιάχου προς Τραμπ: Ξανά επίθεση στο Ιράν – «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή»
Efsyn.gr

Κύκλωμα ζωοκλοπών στην Κρήτη: Ασκήθηκαν 13 διώξεις σε 8 κατηγορούμενους – Από εκβιασμούς έως και απάτη

Προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή έλαβαν οι οκτώ συλληφθέντες που εμπλέκονται σε κύκλωμα ζωοκλοπών.
Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, σε βάρος των οκτώ ανδρών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για συνολικά 13 αδικήματα, τα οποία αφορούν τόσο το σύνολο των κατηγορουμένων όσο και τον καθένα ξεχωριστά, ανάλογα με τα στοιχεία της δικογραφίας.
Μεταξύ των κατηγοριών περιλαμβάνονται η σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις ζωοκλοπής, εκβιασμοί, πρόκληση αγροτικών ζημιών, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και απάτη σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σχετίζεται με επιδοτήσεις.
Αρνούνται τις κατηγορίες
Από την πλευρά των κατηγορουμένων, οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστηρίζουν ότι οι πελάτες τους αρνούνται το σύνολο των αποδιδόμενων πράξεων και θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους ενώπιον του ανακριτή.
Οι δικηγόροι κάνουν λόγο για μια ιδιαίτερα ογκώδη δικογραφία, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν ακόμη πλήρη εικόνα του συνόλου του αποδεικτικού υλικού, το οποίο θα αξιολογηθεί κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας.
Η υπόθεση αφορά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (27/07) σε περιοχές της ενδοχώρας του Ηρακλείου, στον νότιο τομέα του νομού, στον ορεινό όγκο των Αστερουσίων αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου.
Αρχικά, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, η υπόθεση είχε παρουσιαστεί ως εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να δραστηριοποιούνταν σε ζωοκλοπές, εκβιασμούς και παράνομες ενέργειες που σχετίζονταν με οικονομικές απάτες. Ωστόσο, μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων, η κατηγορία που αφορά την οργάνωση διαφοροποιήθηκε και πλέον γίνεται λόγος για σύσταση συμμορίας.
Ανάμεσα στους οκτώ συλληφθέντες βρίσκονται τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας, τα οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, φέρονταν να είχαν κεντρικό ρόλο στην υπόθεση. Οι υπόλοιποι τέσσερις συνελήφθησαν στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης.
Η έρευνα των Αρχών βασίστηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, σε μεγάλο αριθμό στοιχείων, μεταξύ των οποίων περισσότερες από 20 καταθέσεις κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι είχαν αναφέρει περιστατικά ζωοκλοπών, καταπατήσεων, εκβιασμών και άλλων παράνομων ενεργειών.
Παράλληλα, αξιοποιήθηκαν ευρήματα από προηγούμενες έρευνες για αντίστοιχες υποθέσεις σε Αμάρι Ρεθύμνου και Κίσσαμο Χανίων. Από τη συνεκτίμηση των στοιχείων, σύμφωνα με τις Αρχές, προέκυψαν ενδείξεις για πιθανές συνδέσεις μεταξύ διαφορετικών ομάδων.
Η υπόθεση εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος στην Κρήτη, με τις διωκτικές αρχές να συνεχίζουν τις έρευνες για την πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών της δικογραφίας.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...