Τελευταία νέα
Φωτιά στο Ρέθυμνο: Οι δραματικές στιγμές διάσωσης πολιτών από το Λιμενικό [εικόνες – βίντεο] Η ΕΛ.Α.Σ. στο πλευρό των προσπαθειών για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό Τσουβέλας: Θα κατέβαινα στην πολιτική, μπορεί να φτιάξω και το δικό μου κόμμα [βίντεο] Υπουργικό Συμβούλιο: Ποια θέματα θα συζητηθούν (λίστα) Ζημιές από το μετρό: Ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας για στήριξη των κατοίκων της Κυψέλης Σαμαράς για νεκρούς πυροσβέστες: «Να μας βάλει σε σκέψεις για τη βελτίωση των ελέγχων ασφαλείας της εργασίας» Τι απαντά ο Γιώργος Χατζιδάκις για τον «Γιάννη το Φονιά»:  Η απαγόρευση αφορούσε την εταιρεία παραγωγής, όχι τον Μανώλη Μητσιά Επιστολή-«φωτιά» 22 ιατροδικαστών στον Φλωρίδη: Ελλείψεις, παραιτήσεις και ερωτήματα για την τεχνητή νοημοσύνη Πέθανε από παθολογικά αίτια και αξιωματικός της Πυροσβεστικής στο πύρινο μέτωπο του Γυθείου  Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Στο επίκεντρο οδική ασφάλεια, διαχείριση του νερού και πυρηνική ενέργεια Διαμαρτυρία από τους αρχαιολόγους στο Θησείο ενάντια στο «νόμο – ΑΕ» για την πολιτιστική κληρονομιά [εικόνες] Αίγυπτος: Έκρηξη στο λιμάνι Νταμιέτα, αναφορές για πλήγμα drone σε δεξαμενόπλοιο αμερικανικής ιδιοκτησίας 
Efsyn.gr

Πυρκαγιά στο Ρέθυμνο: Θρήνος για τους δύο νεκρούς πυροσβέστες – Τα μηνύματα πολιτικών και κομμάτων

Στο πένθος έχει βυθιστεί το Πυροσβεστικό Σώμα από την είδηση του χαμού των δύο πυροσβεστών κατά τη διάρκεια της μάχης με τις φλόγες στο Ρέθυμνο.
Η Πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη ημέρα για το Σώμα, ενώ η μάχη με τα πύρινα μέτωπα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Τα συλλυπητήριά τους έχουν αρχίσει να εκφράζουν πολιτικοί και κόμματα σε μια δύσκολη ημέρα για τη χώρα.
Νίκος Ανδρυλάκης
Τη βαθιά οδύνη του εκφράζει ο Νίκος Ανδρουλάκης «για την τραγική απώλεια δύο ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος, -ενός εποχικού πυροσβέστη και ενός πυροσβέστη πενταετούς θητείας-, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου».
«Η σκέψη μας βρίσκεται στους οικείους τους και στους συναδέλφους τους στο Πυροσβεστικό Σώμα», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη σχετική ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τονίζει ότι «η Πολιτεία οφείλει να σταθεί έμπρακτα δίπλα στις οικογένειες των εκλιπόντων και σε όλους τους ανθρώπους του Πυροσβεστικού Σώματος, με ουσιαστική στήριξη, μέριμνα, προστασία και αναγνώριση της επικίνδυνης αποστολής τους».
ΕΛΑΣ
Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε τον τραγικό θάνατο ενός εποχικού και ενός 5ετούς υποχρέωσης πυροσβέστη κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου, την ώρα που ισχυρές πυρκαγιές δοκιμάζουν ταυτόχρονα την Πάρο και τη Λέσβο. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειές τους, στους συναδέλφους τους και σε ολόκληρη την οικογένεια του Πυροσβεστικού Σώματος. Οι γυναίκες και οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, μαζί με όλα τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, δίνουν αυτές τις ώρες έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, των οικισμών και του φυσικού περιβάλλοντος, συχνά κάτω από ακραίες και ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες. Η απώλεια των δύο πυροσβεστών υπενθυμίζει με τον πιο τραγικό τρόπο το βαρύ τίμημα που μπορεί να έχει αυτή η αποστολή. Το γεγονός ότι οι δύο πυροσβέστες υπηρετούσαν ως εποχικοί ή 5ετούς υποχρέωσης αναδεικνύει μια πραγματικότητα που δεν μπορεί πλέον να αγνοείται. Οι εποχικοί και 5ετούς θητείας πυροσβέστες καλύπτουν διαχρονικά κρίσιμες επιχειρησιακές ανάγκες, συμμετέχοντας ισότιμα στις πιο απαιτητικές και επικίνδυνες αποστολές. Η Πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει έμπρακτα την προσφορά τους και να δώσει οριστική, δίκαιη και βιώσιμη λύση στα διαχρονικά τους αιτήματα αξιοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία και γνώση που έχουν αποκτήσει. Αυτή την ώρα, προτεραιότητα έχει η ασφαλής ολοκλήρωση των επιχειρήσεων κατάσβεσης και η προστασία των πολιτών και των περιοχών που εξακολουθούν να δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές. Οι σκέψεις μας βρίσκονται με όλους όσοι επιχειρούν στην πρώτη γραμμή.
ΣΥΡΙΖΑ
Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο των δύο πυροσβεστών, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου. Το περιστατικό αυτό φέρνει στην επιφάνεια με τον πιο δραματικό τρόπο τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα. Οι αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες των σωματείων των πυροσβεστών δεν έχουν εισακουστεί. Ως εκ τούτου, οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, η ανεπάρκεια του καθεστώτος των εποχικών πυροσβεστών, η παλαιότητα των μέσων και του εξοπλισμού, αλλά και οι ελλείψεις σε μέτρα ασφάλειας, συνθέτουν ένα πλαίσιο που εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τη ζωή και την ασφάλεια τους. Έστω και τώρα, που είμαστε εν μέσω της πιο επικίνδυνης φάσης της αντιπυρικής περιόδου, η κυβέρνηση οφείλει να λάβει όλα τα μέτρα, τα οποία δεν φρόντισε να λάβει έγκαιρα. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους και τους συναδέλφους των δύο πυροσβεστών, που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.
Νίκος Δένδιας
«Βαθύτατη θλίψη για τους δύο πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στην περιοχή Κρύα Βρύση Ρεθύμνου». Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, με ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο Χ.
«Η σκέψη μας βρίσκεται στους οικείους τους και στους συναδέλφους τους στο Πυροσβεστικό Σώμα, στους οποίους απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια» πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.
Σταύρος Αρναουτάκης
Η Κρήτη ολόκληρη πενθεί σήμερα. Η τραγική απώλεια των δύο πυροσβεστών μας, που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον, δίνοντας μάχη με τις φλόγες στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου, μας γεμίζει με βαθιά οδύνη και ανείπωτη θλίψη.
Δύο άνθρωποι, δύο μαχητές της πρώτης γραμμής, λειτούργησαν με αυτοθυσία και αυταπάρνηση για να προστατεύσουν τις περιουσίες, το φυσικό μας περιβάλλον και, πάνω απ’ όλα, τις ανθρώπινες ζωές. Η θυσία τους αποτελεί την ύψιστη πράξη προσφοράς προς την κοινωνία και την πατρίδα, αλλά και μια βαρύτατη υπενθύμιση του κινδύνου που διατρέχουν καθημερινά οι άνθρωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.
Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες, τους φίλους και τους συναδέλφους τους στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Η μνήμη τους θα παραμείνει αιώνια και η προσφορά τους ανεξίτηλη.
Γιάννης Κεφαλογιάννης
Σήμερα η Κρήτη πενθεί. Δύο άνθρωποι που στάθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης με τις φλόγες δεν θα επιστρέψουν ποτέ στις οικογένειές τους. Έδωσαν τη ζωή τους υπηρετώντας το καθήκον, προστατεύοντας συνανθρώπους, περιουσίες και τον φυσικό μας πλούτο. Η σκέψη μου βρίσκεται πάνω απ’ όλα στους δικούς τους ανθρώπους. Στους γονείς, στις συζύγους, στα παιδιά, στους συναδέλφους τους που βιώνουν μια απώλεια που δεν μπορεί να απαλύνει κανένα λόγος. Εκφράζω τα πιο ειλικρινή και βαθιά μου συλλυπητήρια. Απέναντι σε μια τέτοια τραγωδία δεν υπάρχουν λόγια αρκετά. Υπάρχει μόνο χρέος. Χρέος να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που δοκιμάζονται, να στηρίξουμε όσους επιχειρούν και να τιμήσουμε έμπρακτα τη μνήμη εκείνων που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος. Αιωνία τους η μνήμη.
Μιχάλης Κατρίνης
Η απώλεια των δύο πυροσβεστών στο Ρέθυμνο – την ώρα του καθήκοντος – μας συγκλονίζει. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων πυροσβεστών και την μεγάλη οικογένεια του Πυροσβεστικού Σώματος . Καλή δύναμη σε όλες και όλους όσοι επιχειρούν αυτή των ώρα σε πολλαπλά μέτωπα σε όλη τη χώρα, κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες.
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...