Την έντονη ανησυχία του για τα αλλεπάλληλα τραγικά περιστατικά στην εργασία εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τις πρόσφατες απώλειες ανθρώπινων ζωών. Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μέσα από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη για άμεση επανεξέταση και βελτίωση των μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς.
Η παρέμβασή του έρχεται σε μια στιγμή που η κοινή γνώμη είναι συγκλονισμένη από τους θανάτους δύο πυροσβεστών και ενός εργαζομένου σε εργοστάσιο. Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι η οδύνη για τα θύματα πρέπει να μετατραπεί σε ουσιαστικό προβληματισμό και δράση για την ενίσχυση των ελέγχων ασφαλείας.
«Τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα θρηνεί την άδικη απώλεια συνανθρώπων μας, οι οποίοι χάθηκαν στον τόπο εργασίας τους», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο πρώην πρωθυπουργός, αποτυπώνοντας το κλίμα θλίψης που επικρατεί στη χώρα.
Στη συνέχεια, εστίασε στην ανάγκη να ληφθούν μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογες τραγωδίες, σημειώνοντας: «Το γεγονός αυτό, η απώλεια των δύο πυροσβεστών και του εργαζόμενου στο εργοστάσιο, πέρα από την οδύνη που προκαλεί, πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις για τη βελτίωση των ελέγχων ασφαλείας της εργασίας».
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς τις οικογένειες των θυμάτων, καταλήγοντας: «Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους των αδικοχαμένων συμπολιτών μας».
The post Παρέμβαση Αντώνη Σαμαρά για τα εργατικά δυστυχήματα: «Να βελτιωθούν οι έλεγχοι ασφαλείας» appeared first on ΤΟ ΠΑΡΟΝ.
Διαβάστε περισσότερα
