Στο πολιτικό παρασκήνιο έχει αρχίσει να συζητείται η στενότερη επαφή που φαίνεται να έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.
Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν πρόκειται για μια απλή πολιτική επικοινωνία, για διερευνητικές επαφές ή για κάτι με πιο συγκεκριμένο ορίζοντα, ωστόσο η παρουσία του Μώραλη στην πρόσφατη εκδήλωση του Τσίπρα για την αυτοδιοίκηση αποτέλεσε ένα στοιχείο που δεν πέρασε απαρατήρητο.
Η περίπτωση του δημάρχου Πειραιά παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς έχει διαμορφώσει ένα προφίλ που υπερβαίνει τις στενές κομματικές γραμμές, με ισχυρή παρουσία στην αυτοδιοίκηση και διασυνδέσεις σε κοινωνικό και επιχειρηματικό επίπεδο. Από την άλλη πλευρά, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να εξετάζει τρόπους ώστε ένα νέο πολιτικό εγχείρημα να απευθυνθεί σε ευρύτερα ακροατήρια και να προσεγγίσει πρόσωπα με επιρροή πέρα από τον παραδοσιακό κομματικό μηχανισμό.
Το αν αυτή η επικοινωνία θα οδηγήσει σε κάτι πιο συγκεκριμένο μένει να φανεί. Προς το παρόν, πρόκειται για μια πολιτική σχέση που δημιουργεί ερωτήματα και συγκεντρώνει ενδιαφέρον. Και στον Πειραιά, όπου οι ισορροπίες διαμορφώνονται συχνά μέσα από ευρύτερες συμμαχίες και προσωπικές σχέσεις, τέτοιες κινήσεις έχουν πάντα τη δική τους σημασία.
Διαβάστε περισσότερα
