Τελευταία νέα
Ιρλανδία: Έρευνες για το τροχαίο με τους πέντε νεκρούς εφήβους – Το επικίνδυνο challenge και οι κλοπές Χίος: Φωτιά σε αντιπροσωπεία μοτοσικλετών – Μεγάλες καταστροφές [εικόνες] Ψάθα: Νέα στοιχεία για τη σύγκρουση των ελικοπτέρων – Στο μικροσκόπιο το κρίσιμο 15λεπτο Η πολιτική ανάμεσα στην αναπαράσταση και την επιτέλεση Η ιδεολογία της Αριστεράς σήμερα Μαφόριο αγάπης… Η δημοσκόπηση στη Βόρεια Ελλάδα, που σόκαρε Φιλιππίνες: Μαθητής άνοιξε πυρ μέσα σε σχολείο και μετά αυτοκτόνησε – Ενας νεκρός, δύο τραυματίες Οι Ουκρανοί πυρπόλησαν το ελληνόκτητο Skiros στο Novorossiysk – Διασυρμός Γεραπετρίτη Σεισμός στην Κολομβία: Η Σακίρα θα χρηματοδοτήσει την ανοικοδόμηση σχολείων – «Τόσοι άνθρωποι θα ξεχαστούν» Φωτιά στον Ασπρόπυργο – Διακοπές και καθυστερήσεις στον Προαστιακό, η ανακοίνωση της Hellenic Train Press Point: Η ψηφοθηρία και το… καλό παράδειγμα
Thefaq.gr

Νομοσχέδιο για το νερό: Πέρασε μόνο με τις ψήφους της ΝΔ: «Ανοίγει ο δρόμος για ιδιωτικοποίηση» καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ

Σκληρή πολιτική σύγκρουση στη Βουλή για το νερό, καθώς η κυβέρνηση πέρασε το νομοσχέδιο με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η αντιπολίτευση προειδοποιεί για το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του δημόσιου αγαθού.

 
 
Η ονομαστική ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα του ΠΑΣΟΚ, με την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ να αποκτούν κεντρικό ρόλο στο νέο μοντέλο διαχείρισης του νερού.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, υποστήριξε ότι το υφιστάμενο σύστημα έχει φτάσει στα όριά του και πως η προωθούμενη μεταρρύθμιση αποτελεί τη μοναδική λύση, μέσα από ένα νέο, ολιστικό μοντέλο και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Από την πλευρά του, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης έκανε λόγο για απόπειρα «εμπορευματοποίησης» των υδάτων, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι ανοίγει «κερκόπορτα ιδιωτικοποίησης».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...