Σκληρή πολιτική σύγκρουση στη Βουλή για το νερό, καθώς η κυβέρνηση πέρασε το νομοσχέδιο με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η αντιπολίτευση προειδοποιεί για το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του δημόσιου αγαθού.
Η ονομαστική ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα του ΠΑΣΟΚ, με την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ να αποκτούν κεντρικό ρόλο στο νέο μοντέλο διαχείρισης του νερού.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, υποστήριξε ότι το υφιστάμενο σύστημα έχει φτάσει στα όριά του και πως η προωθούμενη μεταρρύθμιση αποτελεί τη μοναδική λύση, μέσα από ένα νέο, ολιστικό μοντέλο και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Από την πλευρά του, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης έκανε λόγο για απόπειρα «εμπορευματοποίησης» των υδάτων, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι ανοίγει «κερκόπορτα ιδιωτικοποίησης».
Διαβάστε περισσότερα
