Τελευταία νέα
Νετανιάχου για το Ιράν: Δε μπορούμε να συμφωνήσουμε «με αυτή τη συμμορία, αυτούς τους άγριους» Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει την Έλενα Ακρίτα για αντιπρόεδρο της Βουλής Κεραμέως για συντάξεις χηρείας: Από σήμερα λαμβάνει τέλος μια τεράστια κοινωνική αδικία Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Μετά το «χαστούκι» του ΣτΕ, η κυβέρνηση σπεύδει να επαναφέρει τις άδειες Ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» τον 27χρονο Μαροκινό διεθνή Λούζα της Γουότφορντ Και όμως, κάποιοι προτιμούν βουνό το καλοκαίρι: Υψηλές πληρότητες σε Ήπειρο, Πήλιο και Ορεινή Αρκαδία ΕΛ.Α.Σ.: «Αρκετά με τα ψέματα και την παραπλάνηση» για τις συντάξεις χηρείας Επιμένει η ζέστη: Μικρή ανάσα από τα μελτέμια το Σάββατο, νέα άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή Πολάκης κατά Θεμιστοκλέους: Οι ενεργειακές αναβαθμίσεις ήταν σοβαντίσματα με υπερτιμολόγηση στο πενταπλάσιο Φωτιά στα Γρεβενά σε δασική έκταση – Επιχειρούν εναέρια μέσα Nordic Monitor: Στο στόχαστρο της Τουρκίας η Ελλάδα και το Ισραήλ – Προετοιμάζεται για «κρίση, ένταση και πόλεμο» Βάρκα με 42 μετανάστες εντοπίστηκε στους Καλούς Λιμένες Χανίων – Περισυνελέγησαν από το Λιμενικό
Athens.indymedia.org

[Συζητήσεις – Ερωτήσεις – Απόψεις] Με αφορμή τα γκαζάκια στην θεσσαλονίκη και την αναβίωση της Μαρφιν

31/07/2026 3:40 μμ.

Υλικό για αντίστοιχες υποθέσεις

Με αφορμή τα γκαζάκια στη Θεσσαλονίκη και την αναβίωση της υπόθεσης της Marfin, ψάχνω υλικό για δύο ζητήματα.
Από τη μία, με αφορμή τον θάνατο της Βάγιας Νεστορα στη θεσσαλονίκη, ψάχνω κείμενα, προκηρύξεις, τοποθετήσεις σχετικά με επιθέσεις στις οποίες υπήρξαν θύματα που δεν ήταν στόχοι της επίθεσης («παράπλευρες απώλειες», όπως το ορίζουν κάποιοι). Ψάχνω κυρίως τοποθετήσεις από τις ίδιες τις εμπλεκόμενες οργανώσεις, αλλά και από άλλες οργανώσεις ή από μεμονωμένα άτομα που είχαν κάποια συμμετοχή ή εμπλοκή, σχετικά με το πώς διαχειρίστηκαν τότε τέτοια περιστατικά (είτε σαν οργανώσεις είτε σαν άτομα είτε σαν κίνημα), πώς τοποθετήθηκαν και πού επικεντρώθηκε η συζήτηση. Πχ από Γερμανία (RAF), Ιταλία (ΕΤ), Ιρλανδία (IRA), κουρδικό κίνημα, αλλά ενδεχομένως και από αντάρτικα της Λατινικής Αμερικής. Για την Ελλάδα διαβάζω για τη 17Ν και την περίπτωση του Αξαρλιάν, αλλά απ’ ό,τι έχω βρει μέχρι στιγμής, η όλη συζήτηση φαίνεται να είχε επικεντρωθεί κυρίως σε σε πρακτικίστικα πράγματα και στην ευθύνη μπάτσων και ιατροδικαστών.
Από την άλλη, και με αφορμή την αναβίωση της υπόθεσης της Marfin, ψάχνω αν έχει γίνει κάποια πιο «ολοκληρωμένη» δουλειά σχετικά με το συμβάν. Διαβάζω μεμονωμένες ανακοινώσεις και τοποθετήσεις από διάφορες ομάδες, αλλά ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιο αν υπήρξε κάποια προσπάθεια να καταγραφούν πιο συνολικά οι θέσεις, οι σκέψεις και οι συζητήσεις που έγιναν με αφορμή το συμβάν.
Προφανώς και στις 2 περιπτώσεις δεν με ενδιαφέρουν στείρες καταδικαστικές θέσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...