Τελευταία νέα
AEK: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα Η Πρέσβης του Ισραήλ στη Μύκονο – Ραγδαία αύξηση του ισραηλινού τουρισμού στην Ελλάδα Ηλίας Κασιδιάρης: Το «παράθυρο» που μπορεί να τον στείλει στη Βουλή – Η «καυτή πατάτα» στο Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου Πέθανε ο ηθοποιός και τραγουδιστής Ευ. Τουρνάς: 3.083 πυρκαγιές από την έναρξη της αντιπυρικής – 830 μόνο τον Αύγουστο Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για την άρνηση της Ν.Δ. να ψηφίσει την Ακρίτα για αντιπρόεδρο της Βουλής Ακρίτα, για την μη ψήφισή της στο αξίωμα του αντιπροέδρου της Βουλής: “Αισθάνομαι δικαιωμένη για το παράσημο” Αλεπούδες εντοπίστηκαν γύρω από το ΟΑΚΑ – Η ανακοίνωση της διοίκησης: «Δεν ταΐζουμε, δεν ενοχλούμε» Ν. Κεραμέως: Μνημείο πολιτικού θράσους η ανακοίνωση της ΕΛ.Α.Σ. για τις συντάξεις χηρείας ΣΥΡΙΖΑ για διαρροές ΝΔ: «Δεν θα υπερψηφίσουν την Ακρίτα ως αντιπρόεδρο της Βουλής διότι έχει ασκήσει σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση» Βουλή: Στην Ολομέλεια το νέο πλαίσιο για την επαγγελματική ασφάλιση Συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με την Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου Κέμι Μπάντενοχ
Kosmoslarissa.gr

New York Post: Στον «αέρα» το σχέδιο Ινφαντίνο για το Μουντιάλ μετά τις απειλές για μποϊκοτάζ

Στον «αέρα» φαίνεται να βρίσκεται το σχέδιο της FIFA και του προέδρου της, Τζιάνι Ινφαντίνο, για τη δημιουργία μιας νέας εμπορικής εταιρείας που θα μπορούσε να προσελκύσει ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, μετά τις έντονες αντιδράσεις από κορυφαίες ποδοσφαιρικές συνομοσπονδίες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, η πρόταση για την πώληση μειοψηφικού ποσοστού της νέας εταιρείας σε ιδιώτες επενδυτές αντιμετώπισε ισχυρές αντιστάσεις από την UEFA, την CONCACAF και την AFC, οι οποίες φέρεται να εξέφρασαν ανησυχίες ακόμη και για το ενδεχόμενο μποϊκοτάζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Το σχέδιο, ύψους περίπου 20 δισ. δολαρίων, έγινε γνωστό την περασμένη Τρίτη και προκάλεσε άμεσα αναταράξεις στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ της FIFA και των μεγάλων ποδοσφαιρικών οργανισμών.

FIFA has scrapped $20B World Cup sell-off plan following European boycott, global outrage: sources https://t.co/MCbW2Bz8rB pic.twitter.com/JfUxK4nzFM
— New York Post (@nypost) July 31, 2026

Μάλιστα, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, η αμφιλεγόμενη αυτή πρόταση, αλλά και οι χρονικές πιέσεις που άσκησε η FIFA στις Συνομοσπονδίες, δημιούργησαν μεγάλους τριγμούς και στο εσωτερικό της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν καλά τα τεκταινόμενα, αναφέρεται πως η εταιρία του επιχειρηματία Τζόσουα Κούσνερ, Thrive Capital, που ήταν και από του βασικούς «συμπαίκτες» του Ινφαντίνο στο εγχείρημα, φαίνεται πως έχει ξεκινήσει συζητήσεις εγκατάλειψης του σχεδίου, την στιγμή μάλιστα όπου η επενδυτική τράπεζα JPMorgan Chase μοιάζει πεπεισμένη ότι η πρόταση αυτή δεν πρόκειται να προχωρήσει!
«Τραβούν την πρίζα», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα μιας πηγής της New York Post, με το «πραξικόπημα» της FIFA και του Τζάνι Ινφαντίνο να μοιάζει πλέον πιο κοντά στην ολοκλήρωσή του.

Πηγή enikos.gr
Το άρθρο New York Post: Στον «αέρα» το σχέδιο Ινφαντίνο για το Μουντιάλ μετά τις απειλές για μποϊκοτάζ εμφανίστηκε πρώτα στο kosmoslarissa.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...