Τελευταία νέα
Δ. Μιχαηλίδου: Στις 14 Οκτωβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τη μετεγκατάσταση με ενίσχυση 10.000 ευρώ Μαρινάκης: Πλήρης κρατική κάλυψη για τις ζημιές σε σπίτια στην Κρήτη Χριστοδουλάκης: Δεν θα ψηφίσουμε τις 120 δόσεις, θα φέρουμε δική μας πρόταση Γερμανία: Συνελήφθη ως ύποπτος για κατασκοπεία πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Λ. Μενδώνη: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα επιστρέψουν – Θα επανενωθούν Ωρωπός: Χωρίς τις αισθήσεις του άνδρας που καταπλακώθηκε από ημιφορτηγό Δίκη Τεμπών – Ηλίας Παπαγγελής: «Ο Μητσοτάκης είτε είναι ο ίδιος ανακατεμένος είτε θέλει να προφυλάξει τους δικούς του» Ευάγγελος Αποστολάκης: Πρώτη επίσημη εμφάνιση με το ΠΑΣΟΚ – Στην Κρήτη με κλιμάκιο του κόμματος Δημητρακόπουλος για τη διαμάχη Βίσση – Καρβέλα: Οι 300.000 ευρώ καταβλήθηκαν πριν τη συναυλία στο ΟΑΚΑ [βίντεο] Σαλμάς: “Τι γιορτάζει η ΝΔ; – Αν ο Σαμαράς ανακοινώσει κόμμα θα δείτε πού θα πάει το 23,5%” Γ. Μανιάτης: Ο Κάθετος Διάδρομος ενοχλεί πολλαπλώς Τούρκους και Ρώσους Λαύριο: Προφυλακίστηκε ο 32χρονος που επιτέθηκε με μαχαίρι στην πρώην του και τον σύντροφό της
Newsauto.gr

Ο Ντόναλντ Τραμπ παρήγγειλε 250 Cadillac Escalade για την ασφάλειά του

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει τους μυστικούς πράκτορες στον… αφρό αγοράζοντάς τους πολυτελή SUV για να μετακινούνται με άνεση και στυλ.

Μια εντυπωσιακή παραγγελία 250 Cadillac Escalade για τις ανάγκες των κυβερνητικών αυτοκινητοπομπών αποκάλυψε ο Ντόναλντ Τράμπ κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της General Motors στο Μίλφορντ του Μίσιγκαν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας σε εργαζομένους, προμηθευτές και στελέχη της GM, ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει ήδη παραγγείλει 250 Escalade, τα οποία θα ενισχύσουν και θα εκσυγχρονίσουν τον στόλο ασφαλείας που χρησιμοποιείται στις μετακινήσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων και την Secret Service (Υπηρεσία Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ).

«Νομίζω ότι παραγγείλαμε 250 Escalade. Δείχνουμε πολύ κομψοί μέσα σε αυτά. Οι άνθρωποί μας είναι πολύ κακομαθημένοι. Τους αρέσει η Escalade. Κι εμένα μου αρέσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τράμπ.

Η παραγγελία συνδέεται με ένα ευρύτερο πρόγραμμα ανανέωσης του κυβερνητικού στόλου και με τη συνεργασία της GM για την ανάπτυξη της νέας προεδρικής λιμουζίνας, γνωστής ως «The Beast». Τον Μάρτιο του 2025, το αμερικανικό Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας είχε αναθέσει στη General Motors συμβόλαιο ύψους 14 εκατ. ευρώ, το οποίο θα μπορούσε να φτάσει συνολικά τα 40 εκατ. ευρώ έως το 2029, για την ανάπτυξη της νέας προεδρικής λιμουζίνας και την προμήθεια υποστηρικτικών οχημάτων.

Οι συγκεκριμένες Escalade πάντως δεν θα είναι απλές εκδόσεις παραγωγής. Αναμένεται να διαθέτουν βαριά θωράκιση, αλεξίσφαιρα κρύσταλλα και ενισχυμένο πλαίσιο, ενώ πιθανότατα θα βασίζονται σε ειδικά διαμορφωμένο αμάξωμα βαρέως τύπου με οκτώ μπουλόνια στους τροχούς. Ουσιαστικά, θα αποτελέσουν τον διάδοχο των Chevrolet Suburban που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια η Υπηρεσία Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, προσφέροντας όμως την πολυτέλεια και το κύρος της Cadillac.

Από την άλλη, η επίσκεψη του Προέδρου Τράμπ στο Μίφορντ ήταν ιστορική, καθώς αποτέλεσε την πρώτη φορά που εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ επισκέφθηκε τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις της GM. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης παρακολούθησε δοκιμές υψηλών επιδόσεων, μεταξύ άλλων με τις Corvette ZR1X και GMC Hummer EV, ενώ περιηγήθηκε και σε ειδικά οχήματα της GM Defense.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τον Τράμπ να υπογράφει το καπό μιας Chevrolet Corvette Stingray της συλλεκτικής σειράς «Stars & Steel», που δημιουργήθηκε για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ίδρυση των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Το Nissan Leaf αποκτά έκδοση Nismo

Τι έχουν πουλήσει στην Ελλάδα, Ferrari, Lamborghini και Porsche

Tour de France 2026: Το newsauto ήταν εκεί

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...