Τελευταία νέα
Έχουν χάσει την μπάλα στο ΠΑΣΟΚ με την ΕΛ.Α.Σ – Χρ Κακλαμάνης: να μπει πλαφόν στα καύσιμα, αλλά είναι δικη μου θέση οχι του κόμματος Σεισμός 4,1 Ρίχτερ κοντά στην Πάτρα ΕΛΑΣ: Ζήτησε η κυβέρνηση από την ΕΕ παρέκκλιση από τον ΕΦΚ στα καύσιμα; Λιονέλ Μέσι: Έφτασε στο Μπουένος Άιρες για τον τελευταίο του «χορό» με την εθνική Αργεντινής Συγγενείς θυμάτων των Τεμπών: Η παραπομπή πρέπει να καταλήξει σε καταδίκη – Εξοργιστικοί Τριαντόπουλος, Αγοραστός, Φλωρίδης Η ομιλία Μητσοτάκη στην εκδήλωση για την ένταξη του Ολύμπου στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO Γερμανία: Ο πρώην καγκελάριος Σρέντερ έγινε μέλος της διοίκησης ρωσικής εταιρείας λιανικού εμπορίου Ολοκληρώθηκε η 3η Σύνοδος της τρέχουσας Βουλής – Τη Δευτέρα ο αγιασμός για την έναρξη εργασιών της 4ης Συνόδου Μετά τη Γαλάνη, Πάριος: Το τραγούδι με το οποίο σχολίασε ο Τσουκαλάς τις επιστολές Μητσοτάκη στην ΕΕ Γκράβα: Άκαρπος και ο δεύτερος έλεγχος – Δεν διαπιστώθηκε διαρροή αερίου στο σχολικό συγκρότημα 120.000 βιβλία προς… έξωση στο βιβλιοπωλείο αστέγων Οι G7 αποδεσμεύουν έως 100 εκατ. βαρέλια ντίζελ και πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα
Thepressproject.gr

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ρεθύμνου: «Οργή για τους νεκρούς πυροσβέστες – Η προστασία της ζωής δεν μπορεί να λογίζεται ως κόστος»

Με ανακοίνωσή της, η Τοπική Επιτροπή Ρεθύμνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο των πυροσβεστών Παντελή Διαμαντάκη και Μανόλη Στρατιδάκη, που έχασαν τη ζωή τους επιχειρώντας στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στο νότιο Ρέθυμνο, καθώς και του Κωνσταντίνου Λαιμοδέτη, ο οποίος σκοτώθηκε στη φωτιά στο Γύθειο.Η οργάνωση απευθύνει συλλυπητήρια στις οικογένειες, τους συναδέλφους και τους οικείους των θυμάτων, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι, πέρα από τη θλίψη, κυριαρχεί η οργή για τις συνθήκες υπό τις οποίες εκδηλώνονται και αντιμετωπίζονται οι καταστροφικές πυρκαγιές.
Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για ανεπαρκή σχεδιασμό στην πρόληψη, την πυρόσβεση και τη στήριξη των πυρόπληκτων, ενώ αποδίδονται πολιτικές ευθύνες τόσο στη σημερινή κυβέρνηση όσο και στις προηγούμενες για τις ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και υποδομές της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ υποστηρίζει ότι οι πυροσβέστες καλούνται να επιχειρούν υπό εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες, με εξαντλητικά ωράρια και ανεπαρκή εξοπλισμό.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην Κρήτη, όπου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, προωθούνται ενεργειακές και τουριστικές επενδύσεις σε βάρος της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Η οργάνωση συνδέει, μάλιστα, τις καμένες εκτάσεις του νότιου Ρεθύμνου με σχεδιαζόμενα έργα εγκατάστασης αιολικών πάρκων, υποστηρίζοντας ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος υποχωρεί μπροστά σε οικονομικά συμφέροντα.
Παράλληλα, καλεί εργαζόμενους, περιβαλλοντικές συλλογικότητες και πολίτες να διεκδικήσουν ουσιαστική ενίσχυση της πυροπροστασίας και της δασοπροστασίας, προκειμένου –όπως αναφέρει– να μην υπάρξουν νέα ανθρώπινα θύματα.
Μεταξύ των βασικών αιτημάτων που διατυπώνει είναι η άμεση ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η αναβάθμιση του εξοπλισμού, η ανασυγκρότηση της Δασικής Υπηρεσίας, η πλήρης αποζημίωση των πυρόπληκτων και η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των δασών, χωρίς αλλαγή χρήσης γης στις καμένες εκτάσεις.
Η ανακοίνωση καταλήγει με το σύνθημα: «Καμία άλλη χαμένη ζωή στον βωμό του κέρδους».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...