Τελευταία νέα
Δημοσκόπηση MRB: Το 51,1% στηρίζει τη συνεργασία με το Ισραήλ – Το 59,3% υπέρ των θαλάσσιων πάρκων και της διασύνδεσης με την Κύπρο MRB: Οι συσπειρώσεις για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η “δεξαμενή” της ΕΛ.Α.Σ. και ο Σαμαράς Δήμος Ηλιούπολης: Μηδενικά δημοτικά τέλη για νέους γονείς με εισόδημα έως 20.000€ Μαργαρίτα Παπανδρέου: Την Κυριακή η πολιτική κηδεία της γυναίκας που άφησε το δικό της αποτύπωμα στη δημόσια ζωή Καββαδάς: Καταργείται η βιντζότρατα, έρχεται ιχνηλασιμότητα του μελιού Ο Δημήτρης Παπάζογλου στην «Εφ.Συν.»: «Ημουν στη νύχτα πάντα με την καθαρότητα της μέρας» Θάνατος Μαζωνάκη: «Έχω πέσει πάνω σε έλεγχο – Το μηχάνημα δεν κρυβόταν», λέει η γραμματέας του ιατρείου στο Κολωνάκι Θεσσαλονίκη: Μαζική και δυναμική η αντιφασιστική πορεία για τη μνήμη του Παύλου Φύσσα [εικόνες – βίντεο] ΕΛΑΣ για Πλεύρη: Τέλος στη λογική του «δεν γνωρίζαμε» ΗΠΑ: Νέο ιστορικό ρεκόρ για τις τιμές του ντίζελ – Σκαρφάλωσαν τα 6,44 δολάρια το γαλόνι Πιερρακάκης: Ανοιχτό ενδεχόμενο για νέα μέτρα στο ενεργειακό Η ΕΛΑΣ αποχαιρετά τη Μαργαρίτα Παπανδρέου – «Σημαντική η συμβολή της στην ισότητα»
Efsyn.gr

Πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ η αεροπορική τραγωδία στην Ψάθα [εικόνες]

Κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη προανάκριση από την ΕΛ.ΑΣ. για τις συνθήκες και τα αίτια της σοκαριστικής σύγκρουσης των δύο ελικοπτέρων στην Ψάθα την Κυριακή που επιχειρούσαν σε μεγάλη φωτιά στην περιοχή, μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης πρόβαλαν το τραγικό περιστατικό ως κεντρικό θέμα στις σελίδες τους.
Τα δύο ελικόπτερα είχαν απογειωθεί από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, συμμετέχοντας στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της καταστροφικής πυρκαγιάς στη δυτική Αττική.

Από τη σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους ένας Έλληνας συντονιστής και ένας Δανός χειριστής, ενώ το πλήρωμα του δεύτερου ελικοπτέρου, ένας Έλληνας και ένας Βρετανός, ανασύρθηκαν σώοι, με την κατάστασή τους να είναι καλή και να μην εμπνέει ανησυχία.
Το περιστατικό προβλήθηκε εκτενώς από διεθνή μέσα όπως το Reuters, το BBC, το Sky News, η Telegraph, το Al Jazeera, ο Independent, η The Sun και το India Today, τα οποία μετέδωσαν εικόνες και πληροφορίες από τη δραματική επιχείρηση.

Το Al Jazeera ανέφερε ότι τηλεοπτικά πλάνα κατέγραψαν το ένα ελικόπτερο να εκρήγνυται και να συντρίβεται μέσα στις φλόγες, έπειτα από αυτό που φαινόταν να είναι σύγκρουση με τον έλικα άλλου ελικοπτέρου στον αέρα. Το δίκτυο σημειώνει ότι τα δύο εναέρια μέσα επιχειρούσαν στην περιοχή της Ψάθας, κοντά στην Αθήνα, όπου οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις πυρκαγιές που έχουν καταστρέψει περισσότερες από εκατό κατοικίες και έχουν οδηγήσει σε εκκενώσεις οικισμών.

Η The Sun έκανε λόγο για εικόνες που δείχνουν το ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο να πέφτει στο έδαφος, επισημαίνοντας ότι αμέσως ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό και την ανάσυρση των μελών του πληρώματος.

Από την πλευρά του, το India Today τόνισε ότι η συντριβή σημειώθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικής αποστολής πυρόσβεσης πάνω από την Ψάθα, όπου εκατοντάδες πυροσβέστες, εναέρια μέσα και βαρέα μηχανήματα έχουν αναπτυχθεί για να αντιμετωπίσουν μία από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές που έχει καταγράψει η Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...