Τελευταία νέα
Infowar: AI – Το τέλος του κόσμου αναβάλλεται Άδωνις Γεωργιάδης: Περί γκρίζου τοπίου στις θεραπείες για αναζωογόνηση και στο Λονδίνο Εκλογές στη Γερμανία: Πρωτιά για το ακροδεξιό AfD στο Μεκλεμβούργο – H Αριστερά επικρατεί στο Βερολίνο Πυρκαγιά στο Λουτράκι Πέλλας: Καίγεται δασική έκταση σε δύσβατο σημείο Στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Επισκέψεις σε Nvidia και Tesla – Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού «Το αίμα ίσως έχει μολυνθεί και έχει ζουζούνια» – Νέα σοβαρή καταγγελία για το ιατρείο στο Κολωνάκι Δραγασάκης: «Κοινός τόπος» ΕΛ.Α.Σ και ΠΑΣΟΚ – «Υπάρχουν συγκλίσεις» Καμένο χαρτί η Βόρεια Εύβοια: Η αναδάσωση κάτω από 1% Δραγασάκης: «Υπάρχουν και κοινοί τόποι ανάμεσα στην ΕΛΑΣ και το ΠΑΣΟΚ» Κινδυνολογία Τραμπ εν μέσω διαρροών για επίθεση στο Ιράν: «Το ερώτημα είναι πότε θα τους ανατινάξω» Άδωνις Γεωργιάδης: Είναι θύμα ανθρωποφαγίας ο Γιώργος Πατούλης – Στους φίλους μου μπαίνω μπροστά “Βόμβα”: Άλλος ένας υφυπουργός και ένας βουλευτής επικοινώνησαν με τους γιατρούς της Καρνεάδου μετά τον θάνατο Μαζωνάκη;
Efsyn.gr

Πυρκαγιά στο Πόρτο Γερμανό: Η συγκινητική ιστορία του Μπρούνο – Το κουτάβι που σώθηκε από τον Μάρκο [βίντεο]

Ένα μικρό «θαύμα» σημειώθηκε μέσα στις φλόγες, στην καταστροφική πυρκαγιά στο Πόρτο Γερμενό, καθώς, ο γλυκύτατος Μπρούνο, ένα μικρό τσοπανόσκυλο σώθηκε από την πύρινη λαίλαπα.
Κρατώντας το κουτάβι στα χέρια του ο Μάρκος, Αλβανός που ζει εδώ και 35 χρόνια στο Πόρτο Γερμενό, μιλά στο Orange Press Agency για τις στιγμές αγωνίες που βίωσαν στην πυρόπληκτη περιοχή.

Όπως υποστηρίζει, ο αριθμός των καμένων σπιτιών θα ανέβει σημαντικά από τις πρώτες εκτιμήσεις. «Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα σε ανθρώπους, όπως στο Μάτι. Ζώα, έχουν καεί φουλ. Αγριογούρουνα δεν το συζητάμε. Και μην πω αυτά που κρατάμε στα σπίτια μας που πολλοί τα παρατήσανε. Έρχονται το καλοκαίρι, τα ταΐζουν, τα φροντίζουν και φεύγουν τον χειμώνα και τα παρατάνε. Αυτό δεν μου αρέσει, δεν είναι σωστό. Όποιος θέλει ένα ζώο να το κρατά στο σπίτι, να το φροντίζει, και να το κρατάει. Να το αγαπάει για ένα μήνα είναι ωραία, όμως είναι δύσκολο για 16 χρόνια που ζει τούτος (δείχνει το κουτάβι που κρατάει) ή 15 που ζει μια γάτα» σημειώνει ο Μάρκος, λέγοντας ότι η καρδιά του Μπρούνο ακόμα χτυπά γρήγορα, λόγω των τρομακτικών στιγμών που βίωσε.
Ένας άλλος κάτοικος της περιοχής λέει ότι η φωτιά «κατέστρεψε τα πάντα. Και οργάνωση μηδέν. Οργάνωση μηδέν. Σήμερα κάναμε προσευχή για να έρθει ένα ελικόπτερο. Αυτό που βλέπεις τώρα. Τα σπίτια καήκανε. Είμαστε δύο βράδια δίχως ύπνο. […] Μεγάλη καταστροφή ρε παιδί μου, αλλά δεν υπήρχε νομίζω οργάνωση».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...