Τελευταία νέα
Ν. Ανδρουλάκης από τη Βοιωτία: Να σταματήσουμε να κλαίμε πάνω από τα καμένα Στη Ρωσία είναι δεδομένη η μεταγραφή του Λιβάι Γκαρσία στον Παναθηναϊκό Αγωγή κατά του ιδρυτή της Revolut – Κατηγορείται ότι παρέκαμψε μεσίτη για την αγορά πολυτελούς θαλαμηγού Στους πυροσβέστες στα Βίλια ο Στέφανος Κασσελάκης: «Τώρα είναι η ώρα και της βοήθειας και των ευθυνών» Φωτογραφίες ντοκουμέντο από τα συντρίμμια του ενός ελικοπτέρου που συνετρίβη στη Ψάθα [βίντεο] Αποχωρήσεων συνέχεια στο κόμμα Καρυστιανού: Έφυγαν ακόμη δύο στελέχη μετά την Μουτσάτσου Η ΤΕΧΑΝ περνάει στην αντεπίθεση: Όλες οι αλήθειες για τα πολυκέντρα ανακύκλωσης Κεν Λόουτς, Γαβράς, Κοστουρίτσα, Εγκογιάν ζητούν να διασωθεί το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου Νότια Κορέα: Δεκαεννέα άνθρωποι νεκροί λόγω ζέστης – Σε κατάσταση συναγερμού η Σεούλ Νίκος Ανδρουλάκης από τη Βοιωτία: «Να σταματήσουμε να κλαίμε πάνω από τα καμένα» Αλ. Σδούκου για πυρκαγιές: Υλοποιούμε το μεγαλύτερο σχέδιο πρόληψης – Οι κίνδυνοι μειώνονται, όμως δεν μηδενίζονται ποτέ ΠΝΟ: Ανθυγιεινές συνθήκες από τη μεταφορά απορριμμάτων στη γραμμή Ηγουμενίτσας–Κέρκυρας με πλοία
Efsyn.gr

Στοιχεία – γροθιά στο στομάχι: Κάηκε το 42% των δασών της Αττικής μέσα σε 10 χρόνια

Εντυπωσιακά και ανησυχητικά αποτελέσματα προκύπτουν από την επικαιροποιημένη ανάλυση των καμένων εκτάσεων από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων 10 ετών (2017-2026) στο ηπειρωτικό κομμάτι της Περιφέρειας Αττικής, την οποία δημοσίευσε το meteo.gr.
Μέχρι λίγο πριν την αρχή της αντιπυρικής περιόδου 2026 το 38% των δασών είχε καεί τα τελευταία 9 χρόνια. Η επικαιροποίηση έγινε με αφορμή την πρόσφατη μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Πόρτο Γερμενό (31 Ιουλίου 2026).
Από το 2017 μέχρι και το 2026 (έως 03/08), 15 μεγάλες πυρκαγιές έχουν κάψει περισσότερα από 800.000 στρέμματα σύμφωνα με τις αναφορές από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus και το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφόρησης για τις Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS). Η περίμετρος των καμένων εκτάσεων δίνεται στον χάρτη που ακολουθεί.
 
Περίμετρος των καμένων εκτάσεων στην Περιφέρεια Αττικής από το 2017 ως και το 2026. Με γκρι χρώμα σημειώνεται η ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου Αττικής. | meteo.gr
 
Η συνολική επιφάνεια της Περιφέρειας Αττικής (χωρίς τις περιοχές της Τροιζηνίας και των νησιών) είναι 2.500.000 στρέμματα, οπότε τα τελευταία 10 έτη το 32% της συνολικής επιφάνειας έχει καεί από δασικές πυρκαγιές. Στην Περιφέρεια Αττικής η επιφάνεια των δασικών εκτάσεων είναι περίπου 1.230.000 στρέμματα και τα τελευταία 10 χρόνια έχουν καεί περίπου 512.000 στρέμματα δάσους, δηλαδή το 42% της επιφάνειας των δασών.
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...