Τελευταία νέα
Σε καραντίνα η κτηνοτροφία στην Καστοριά: Εντοπίστηκαν νέες εστίες ευλογιάς των προβάτων Φωτιά στη Δυτική Αττική: Αυτοψία Μενδώνη στα Αιγόσθενα Press Point: Το καλώδιο το πήρε η θάλασσα Γουδί: 53χρονη έπεσε από 5ο όροφο πολυκατοικίας – Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τον ακάλυπτο Επικίνδυνη κλιμάκωση στο Αιγαίο: Μπαράζ παραβιάσεων & με οπλισμένα F16 από τουρκικά μαχητικά Χρίστος Δήμας: «Προχωρούν τα έργα σε όλο το μήκος του ΒΟΑΚ» Κόμμα Καρυστιανού Πώς από τα υψηλά ποσοστά έφτασε στην εσωστρέφεια Κυβερνητικό σχέδιο 2027: Βιομηχανία, myAGRO και ενεργειακές επενδύσεις στο προσκήνιο Τραγωδία στις Σέρρες: Δύο νεκροί και ένας τραυματίας μετά από σύγκρουση ΙΧ με φορτηγό ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιµα ερωτήµατα για την ηλεκτρική σύνδεση Ελλάδας και Κύπρου Ρωσία – Ουκρανία: «Διάλογος» κωφών με πυραύλους και drones Ο Τραμπ στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Ζαχάροβα: Αντί για όπλα, η Ουκρανία θα μπορούσε να είχε γίνει Ντουμπάι

05/07/2026

Οι δυτικές χώρες θα μπορούσαν να είχαν μετατρέψει την Ουκρανία σε ένα «τεχνολογικό Ντουμπάι» με τα κεφάλαια που διατέθηκαν για τη στήριξη του Κιέβου, αντί να το κατευθύνουν σε στρατιωτική βοήθεια, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Είναι έτοιμοι να διαθέσουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια για καταστροφή και καταστροφή. Θέλουν να διαθέσουν όλο και λιγότερα για τη δημιουργία και την ανοικοδόμηση. Για τα χρήματα που έστειλε η Δυτική Ευρώπη ως λεγόμενη βοήθεια στο καθεστώς του Κιέβου, η Ουκρανία θα μπορούσε να είχε χτιστεί ως ένα σύγχρονο «ευρωπαϊκό Ντουμπάι», τουλάχιστον όσον αφορά την τεχνολογική ανάπτυξη», είπε η Ζαχάροβα στο πρόγραμμα του ραδιοφώνου Sputnik.

Είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επικεντρωθεί στην επίλυση πραγματικών προβλημάτων, όχι στην «εφεύρεση ανύπαρκτων απειλών» και στη στρατιωτικοποίηση.


«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μια σειρά από πραγματικά και επείγοντα προβλήματα στα οποία πρέπει να δώσει προσοχή, αντί να δημιουργεί επικίνδυνες νέες τάσεις και να εμπλέκεται σε στρατιωτικοποίηση. Σήμερα, δεν είναι πλέον μόνο στρατιωτικοποίηση, αλλά στρατιωτικοποίηση με πυρηνική συνιστώσα», είπε η Ζαχάροβα.

Σύμφωνα με αυτήν, οι ιδέες του επίσημου Παρισιού για επέκταση της γαλλικής «πυρηνικής ομπρέλας» στους Ευρωπαίους συμμάχους θα μπορούσαν να προσελκύσουν άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης στη διαδικασία.

Η Ζαχάροβα είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, αντίθετα, αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων, όπως η εξάπλωση των όπλων που παρέχονται στην Ουκρανία, το λαθρεμπόριο, η εμπορία ανθρώπων, οι παράνομες μεταμοσχεύσεις οργάνων και η διάβρωση της αρχιτεκτονικής ασφάλειας της Ευρώπης.

Είπε ότι οι Βρυξέλλες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν επειγόντως αυτά τα ζητήματα εάν θέλουν να διατηρήσουν τα μέχρι τώρα επιτεύγματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν εκφράσει στο παρελθόν ανησυχία για την πρόθεση της Γαλλίας να επεκτείνει την πυρηνική της ομπρέλα σε ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα βοηθούσε στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης...