Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε στο Πικέρμι Αττικής και συγκεκριμένα στις περιοχές Ήμερος Πεύκος και Έτος Στέκο.
Στην περιοχή βρίσκονται διάσπαρτες κατοικίες και για τον λόγο αυτό στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους, μέσω του 112, να είναι σε ετοιμότητα. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Επί τόπου βρίσκονται και επιχειρούν 121 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 1ης ΕΜΟΔΕ, Εθελοντές και 36 οχήματα,
(συμπεριλαμβανομένων 23 πυροσβεστών με 5 οχήματα από Ρουμανία και 18 πυροσβεστών με 3 οχήματα από Γαλλία που βρίσκονται στη χώρα μας στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης Ευρωπαίων πυροσβεστών).
Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Στην επιχείρηση συνδράμει με υδροφόρες ο Δήμος Σπατών.
Διαβάστε περισσότερα
