Τελευταία νέα
Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Σκύρο: Ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις – Αναμένεται δύσκολη νύχτα Πάρος: Απολύθηκε ο οδηγός ταξί που ξυλοκόπησε υπάλληλο εταιρείας για μια θέση πάρκινγκ ΕΛΑΣ για Ινδονησία: Δεν μπορούν να αποτραπούν τα φυσικά φαινόμενα, μπορούν όμως να περιοριστούν οι καταστροφές τους Ισχυρό μπουρίνι στη Μάνη: Κεραυνός χτύπησε γυναίκα που βρισκόταν στο όχημά της – Η ανάρτηση Γεωργιάδη Μάταια περιμένουν! 2 εώς 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μόνο 1 έως 2 από την ΝΕΑΡ ίσως βρεθούν στα ψηφοδέλτια της ΕΛΑΣ- Το παράδειγμα Καραμέρου Το Άμπου Ντάμπι καταγγέλλει το Ιράν ότι επιτέθηκε σε πλοίο των Εμιράτων στο Ορμούζ Ερντογάν: Έχω λάβει υπόσχεση από τον Τραμπ για τα F-35 – Πιθανή η ένταξη της Αιγύπτου στη Συμφωνία της Μέκκας Ο Τζάνι Ινφαντίνο, οι 6 συνομοσπονδίες-μέλη της FIFA και η παράταξη των «στρατευμάτων» Εμανουέλ Μακρόν: Οι πόζες στο Paris Match κάνοντας τζετ σκι ενώ η Γαλλία φλέγεται Χρησιμοποιούνται πυροσβεστικά οχήματα άνω των 30 ετών: “Κίνδυνος και για τους πυροσβέστες” Νέα Δημοκρατία για Μάνο: «Ξεχωριστή και ασυμβίβαστη προσωπικότητα» Συγκινητικός Σίσκος μετά το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό: «Το έφερα για τους πυροσβέστες που δίνουν μάχη»
Thefaq.gr

Αλέξης Τσίπρας για διαφθορά: Δισεκατομμύρια σε απευθείας αναθέσεις και φοροαπαλλαγές απληστίας

Όταν στα τελευταία χρόνια έχουν δοθεί 12δις σε απευθείας αναθέσεις και 8δις σε διαγωνισμούς με μόνο έναν συμμετέχοντα, τότε η απάντηση είναι ότι θα βρούμε τα λεφτά στην εντιμότητά μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει, η τελευταία εξαετία χαρακτηρίστηκε από μια πρωτοφανή διόγκωση των κρατικών δαπανών προς όφελος ελάχιστων.

12 δισεκατομμύρια ευρώ σε απευθείας αναθέσεις
8 δισεκατομμύρια ευρώ σε διαγωνισμούς με έναν μόνο συμμετέχοντα

Όπως σημειώνει, ακόμη και μια στοιχειώδης έκπτωση σε αυτές τις διαδικασίες θα μπορούσε να εξοικονομήσει δισεκατομμύρια ευρώ για το δημόσιο ταμείο.
Παράλληλα, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η κατακόρυφη αύξηση της δαπάνης για συμβουλευτικές εταιρείες. Ενώ στο παρελθόν το σχετικό κόστος ανερχόταν στα  25 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, σήμερα έχει εκτοξευθεί στα 600 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Στο μέτωπο της φορολογικής δικαιοσύνης, η εικόνα είναι εξίσου αποκαλυπτική. Στην Ελλάδα καταγράφονται σήμερα περίπου 1.200 φοροαπαλλαγές, οι οποίες αντιστοιχούν στο 30% των συνολικών εσόδων του κράτους.
Αν και ορισμένες από αυτές τις απαλλαγές είναι χρήσιμες, ένα μεγάλο μέρος τους χαρακτηρίζεται ως «φοροαπαλλαγές απληστίας», εξυπηρετώντας αποκλειστικά τον μεγάλο πλούτο.
Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί ο φόρος υπεραξίας από την πώληση μετοχών, ο οποίος καταργήθηκε. Τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών αποκαλύπτουν ότι:
Η απώλεια για το ελληνικό δημόσιο άγγιξε τα 600 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε έναν μόλις χρόνο και αφορούσε 61 νομικά πρόσωπα.

@atsiprasΌταν στα τελευταία 6 χρόνια έχουν δοθεί 12 δις σε απευθείας αναθέσεις και 8 δις σε διαγωνισμούς με μόνο έναν συμμετέχοντα, τότε η απάντηση είναι, ότι θα βρούμε τα λεφτά στην εντιμότητά μας.♬ original sound – Αλέξης Τσίπρας

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...

«’Η εμείς ή αυτοί»!

Μαζεύει υπογραφές η εσωκομματική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ για να συνεδριάσει […]