Τελευταία νέα
Η Τουρκία “γκριζάρει” το Αιγαίο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτάζει τα “ήρεμα νερά” Συστήματα πυρανίχνευσης και πυροπροστασίας εγκαθίστανται σε μνημεία – αρχαιολογικούς χώρους Ο Μπέρνι Σάντερς εξηγεί γιατί οι προοδευτικοί υποψήφιοι σαρώνουν στις ΗΠΑ: «Δεν είναι πολύπλοκο» Φωτιά στην Κρεμαστή Λακωνίας – Επιχειρούν τέσσερα εναέρια μέσα ΚΚΕ για 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο: Το ΣτΕ υιοθετεί όλα τα άθλια επιχειρήματα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη για την πρόωρη αποπληρωμή του χρέους: «Απύθμενο πολιτικό θράσος» – «Εμείς κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Με αφορμή τις ΑΠΕ επαναφέρει τις «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο Γιάννης Λοβέρδος: «Ανυπόστατα» τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα – «Η Ελλάδα δεν απειλείται από κανέναν» Έρευνα για τη δολοφονία της Χιντ Ρατζάμπ: «Δεν εμπιστευόμαστε το ισραηλινό δικαστικό σύστημα», ξεσπά η γιαγιά της Ακρίτα: «Πόσο πλήρωσες για τη χλιδάτη δεξίωση Τασούλα με 1.700 καλεσμένους;» Θέμα «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο επαναφέρει η Άγκυρα μετά το νέο χωροταξικό για τις ΑΠΕ «Μεγαλώσαμε στην κρίση και ζούμε με τον φόβο» – Οι νέοι μιλούν στην ΕΛΑΣ
Efsyn.gr

Θρήνος στην Κολομβία για την Ντανιέλα: Άντεξε 38 ώρες στα συντρίμμια, διασώθηκε, αλλά υπέκυψε στα τραύματά της

Νεαρή η οποία παρέμεινε σχεδόν 37 ώρες παγιδευμένη στα συντρίμμια έπειτα από τον σεισμό της Δευτέρας στη δυτική Κολομβία, προτού κατορθώσει να τη βγάλει ζωντανή σωστικό συνεργείο στην πόλη Περέιρα και μετατραπεί σε σύμβολο ελπίδας για πολλούς στη χώρα, υπέκυψε τελικά το βράδυ προχθές Παρασκευή στο νοσοκομείο όπου είχε εισαχθεί, ενημέρωσε χθες Σάββατο η οικογένειά της το Γαλλικό Πρακτορείο.
Η Ντανιέλα Λάργκο, 32 ετών, που σωστικό συνεργείο ανέσυρε από τα συντρίμμια πάνω σε φορείο στην Περέιρα, με υπόκρουση επιφωνήματα χαράς και επευφημίες συγκεντρωμένου πλήθους, συγκίνησε πολλούς στη χώρα που, με βαθύ ψυχικό τραύμα μετά τον σεισμό, ψάχνει ακόμη τουλάχιστον 320 αγνοούμενους, κατά δεδομένα της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.
Ο σεισμός 7,4 βαθμών ήταν ο ισχυρότερος αυτού του αιώνα στην Κολομβία. Στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 294 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους σχεδόν 4.000. Η Περέιρα και η Κάλι είναι οι πόλεις που χτυπήθηκαν πιο σκληρά.
Στις περιοχές όπου έχουν καταγραφεί οι μεγαλύτερες ζημιές σωστικά συνεργεία απομάκρυναν χθες συντρίμμια —οροφές, τοίχους…— με τη βοήθεια μηχανημάτων, έξι ημέρες μετά την καταστροφή.
Η μητέρα της, η Σάντρα Μιλένα Πέρες, είπε στο AFP πως ήθελε το μαρτύριο της νεαρής, καρκινοπαθούς σε ύφεση, να «τελειώσει γρήγορα».
Η Ντανιέλα Λάργκο άφησε ορφανό τον 12χρονο γιο της.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...