Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ χρειάστηκε να φτάσει μέχρι τις 02:20 τα ξημερώματα τοπική ώρα για να ολοκληρώσει νικηφόρα την πρεμιέρα του στο Cincinnati Open, λυγίζοντας την αντίσταση του Κάμερον Νόρι με 3-6, 6-3, 6-3 μετά από μια συναρπαστική μάχη διάρκειας δύο ωρών και 35 λεπτών.
2 AM club @AlexZverev closes a wild night at #CincyTennis with a comeback win over Norrie, 3-6 6-3 6-3. pic.twitter.com/z5qgZEWkFi
— Tennis TV (@TennisTV) August 16, 2026
Ήταν ο τελευταίος αγώνας του προγράμματος του Σαββάτου για τον 2ο γύρο της διοργάνωσης, με το Νο1 του ταμπλό να χρειάζεται ανατροπή για να αποφύγει έναν ακόμη πρόωρο αποκλεισμό στο North American hard-court swing.
Ο Ζβέρεφ προερχόταν από την απογοητευτική παρουσία του στο Μόντρεαλ, όπου είχε αποκλειστεί στην πρεμιέρα του από τον Τάλον Χρίκσπουρ, και τα πράγματα δεν ξεκίνησαν ιδανικά ούτε στο Σινσινάτι.
Ο Νόρι μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του για να κατακτήσει το πρώτο σετ με 6-3, αυξάνοντας την πίεση στον Γερμανό.
Παρά την απώλεια του πρώτου σετ, ο Ζβέρεφ κατάφερε σταδιακά να ανεβάσει την απόδοσή του και να επιβάλει περισσότερο το παιχνίδι του.
Το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης πήρε το δεύτερο σετ με 6-3 και έστειλε την αναμέτρηση σε deciding set, όπου η μάχη συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.
Στο καθοριστικό σετ ο Ζβέρεφ βρήκε ξανά τις λύσεις που χρειαζόταν και με ακόμη ένα 6-3 ολοκλήρωσε την ανατροπή, πανηγυρίζοντας την πρώτη του νίκη στη φετινή περιοδεία των hard courts της Βόρειας Αμερικής.
Παράλληλα, διατήρησε το απόλυτο απέναντι στον Νόρι, βελτιώνοντας πλέον σε 8-0 το Head2Head με τον Βρετανό.
Frozen rope of a forehand @AlexZverev #CincyTennis pic.twitter.com/RtRQLnT4GH
— Tennis TV (@TennisTV) August 16, 2026
Ο 29χρονος Γερμανός βρίσκεται πλέον στο Νο2 του ATP Live Ranking και επιστρέφει στο Σινσινάτι με στόχο να διεκδικήσει για δεύτερη φορά τον τίτλο, μετά την κατάκτησή του το 2021.
Συνολικά μετρά επτά Masters 1000 τίτλους στην καριέρα του, χωρίς όμως να έχει κατακτήσει κάποιον μετά το Paris Masters του 2023.
Στον 3ο γύρο ο Ζβέρεφ θα αντιμετωπίσει τον Τέρενς Ατμάν, ο οποίος έχει ιδιαίτερα καλές αναμνήσεις από το Σινσινάτι, έχοντας φτάσει μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης το 2025.
Για τον Ζβέρεφ, πάντως, το σημαντικότερο πρώτο βήμα έγινε έστω και πολύ αργά: μετά από 2,5 ώρες μάχης και με το ρολόι να δείχνει 02:20, απέφυγε μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη και παρέμεινε ζωντανός στη διεκδίκηση του τίτλου.
CINCINNATI OPEN SINGLES DRAW | RESULTS | SCHEDULE (-7h)
The post Σινσινάτι: Μεταμεσονύχτια πρόκριση για Ζβέρεφ (vids) appeared first on Tennis24.
Διαβάστε περισσότερα
