Τελευταία νέα
Nations League: «Όρθια» η Ιταλία στο Παρίσι, θρίαμβοι για Βέλγιο και Πολωνία Ενωτικός Δένδιας από τον Άλιμο: «Υπηρέτησα με την ψυχή μου Καραμανλή, Σαμαρά και Μητσοτάκη – Ποτέ δεν πλήγωσα τη ΝΔ» Η κακοκαιρία κλείνει τους δρόμους στην Κρήτη – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων Καύσιμα: Ο εκβιασμός Τραμπ και οι χαοτικές διαπραγματεύσεις για το ντίζελ που δίχασαν και εξόργισαν τους Ευρωπαίους Παναθηναϊκός: Επίδειξη δύναμης κόντρα στη Μακάμπι και «3 στα 3» στη Euroleague Αλ. Τσίπρας: «Μια χώρα που δεν παράγει δεν έχει ελπίδα» – Τι είπε στη συνάντηση με τους αλιείς Στήριξη Ρούμπιο σε Γκιλφόιλ και Κάθετο Διάδρομο- “Εκτιμούμε το έργο της” Λιακούλη κατά Μητσοτάκη: «Τεμάχισαν τον Όλυμπο – Απέκλεισαν τη Θεσσαλία» Διαρροή e-mail αποδήμων: Τι αποζημίωση πήρε πολίτης από το Δημόσιο Στο πλευρό των αλιέων ο Τσίπρας: Στο επίκεντρο τα προβλήματα του κλάδου Εντυπωσιακή η συγκέντρωση Δένδια στον Άλιμο: «Υπηρέτησα με την ψυχή μου Καραμανλή, Σαμαρά και Μητσοτάκη» [βίντεο] Γρ. Θεοδωράκης: “Να μπει τέλος στο πάρτι της διαφθοράς και των απευθείας αναθέσεων”
Efsyn.gr

«Ασημένιος» ο Καραλής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου

Σε έναν συναρπαστικό τελικό στο Μπέρμιγχαμ, ο εξαιρετικός Εμμανουήλ Καραλής κατέλαβε τη 2η θέση στην Ευρώπη στο επί κοντώ, δίχως να καταφέρει να προσπεράσει τον σπουδαίο Μόντο Ντουπλάντις.
Όπως το 2024 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Ρώμη, έτσι και φέτος σε αυτό του Μπέρμιγχαμ, ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ.

Για μία ακόμη φορά βρήκε μπροστά του τον Σουηδό σούπερ σταρ, Μόντο Ντουπλάντις, που με επίδοση 2.15μ. στέφθηκε για 4η φορά Πρωταθλητής Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ στον ανοιχτό στίβο (2018 Βερολίνο, 2022 Μόναχο, 2024 Ρώμη, 2026 Μπέρμιγχαμ). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος Μπατίστ Τιερί με άλμα στα 5.85μ.

Σπουδαία «μονομαχία» με τον Ντουπλάντις
Μετά από μία συγκλονιστική «μονομαχία» με τον μεγάλο Μόντο Ντουπλάντις που… έκοψε την ανάσα στο βρετανικό κοινό στο Alexander Stadium, ο «Μανόλο» είχε καλύτερο άλμα στα 6.00μ., ύψος που πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια, όπως είχε κάνει και ο Σουηδός υπεραθλητής. Όμως, ο Ντουπλάντις πέρασε με την πρώτη τα 6.10μ. και τα 6.15μ., χωρίς να καταφέρει ν’ ακολουθήσει το χαμογελαστό παιδί του ελληνικού αθλητισμού, Εμμανουήλ Καραλής… κι ενώ κυνηγούσε να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ του σε ανοιχτό στίβο με 6.08μ.
O «Μανόλο» πέρασε με την πρώτη… χαλαρά τα 5.55μ. στο πρώτο του άλμα, για ν’ αφήσει τα 5.70μ. και να ξεπεράσει με άνεση τα 5.85μ., όπως και ο Σουηδός υπεραθλητής Μόντο Ντουπλάντις και ο Γάλλος Μπατίστ Τιερί. Ο Ντουπλάντις άφησε τα 5.95μ., όχι όμως και ο Εμμανουήλ Καραλής. Με τον Ντουπλάντις… να έχει καρφωμένα τα μάτια πάνω στον Έλληνα… ανταγωνιστή του, ο «Μανόλο» πέρασε τα 5.95μ., ύψος που δεν πέρασε, όμως σε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες ο Τιερί για να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.
Και ο Ντουπλάντις δοκίμασε στα 6.00μ., αλλά απέτυχε στην πρώτη προσπάθεια και ο Εμμανουήλ Καραλής είχε μία τεράστια ευκαιρία μπροστά του… στην προσπάθεια να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο! Όμως, ο Καραλής πέρασε… από κάτω στην πρώτη προσπάθεια για τα 6.00μ. δίνοντας στον τρεις φορές Πρωταθλητή Ευρώπης πριν από το Μπέρμιγχαμ, Μόντο Ντουπλάντις, τη δυνατότητα να συνεχίσει για την πρώτη θέση και το 4ο χρυσό. Τόσο ο Καραλής όσο και ο Ντουπλάντις πέρασαν με τη δεύτερη τα 6.00μ.

Ο Σουηδός άφησε τα 6.05… όπως και ο Καραλής. Ο Ντουπλάντις πέρασε τα 6.10μ. με την πρώτη, αλλά ο Καραλής «αυτοκτόνησε», αφού στην πρώτη του προσπάθεια στα 6.10μ. ο Έλληνας αν και είχε περάσει τον πήχη, με το στήθος στο κατέβασμα τον ακούμπησε για να τον ρίξει. Ούτε τα 6.15μ. πρόβαλαν αντίσταση στον Ντουπλάντις, περνώντας το ύψος με την πρώτη. Ο Εμμανουήλ Καραλής, όμως δεν πέρασε τα 6.15μ. με την πρώτη. Ο Ντουπλάντις άφησε τα 6.20μ., ο Καραλής, αν και προσπάθησε αλλά δεν τα πέρασε. Ο Ντουπλάντις σταμάτησε στα 6.15 και ο τελικός ολοκληρώθηκε, με τον «Μανόλο» για δεύτερη φορά «ασημένιο» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...