Τελευταία νέα
Τελεσίγραφο Κουμουνδούρου σε ανεξάρτητους να παραδώσουν τις έδρες Εθνική Ελλάδας: Άλμα πέντε θέσεων στο FIFA Ranking, μετά τις επιτυχίες στο Nations League Ελεονώρας Μελέτη: Η απομόνωση μιας φράσης από την παρέμβασή μου αδικεί την πολιτική δουλειά που έγινε, τον ρόλο μου σε αυτήν Μετά την ομιλία στην Πνύκα, ο Ρούμπιο συνάντησε τον Μητσοτάκη – Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Ο Πίνατ «έκλεψε» την παράσταση στο Μαξίμου – Οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι τον αποθέωσαν Σαουδική Αραβία: Επιθέσεις κατά αεροδρομίων της χώρας – Τρεις νεκροί, δεκάδες τραυματίες Η κοινή δήλωση Ελλάδας-ΗΠΑ: Συμφωνία για όπλα 4 δισ. Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση συμπαράστασης στους 14 που δικάζονται γιατί αντέδρασαν στην κοπή 41 δέντρων Ενέργεια, Άμυνα και Ασφάλεια στο επίκεντρο των συνομιλιών Μητσοτάκη – Ρούμπιο: «Φίλος της Ελλάδας ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ» είπε ο Γεραπετρίτης Μελέτη: Νέες προκλητικές δηλώσεις μετά το πρωτοφανές περί «εκβιαστές εργαζόμενους» ΗΠΑ: Ακόμα και Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί αγανακτούν για τον πόλεμο στο Ιράν και τις υψηλές τιμές στα καύσιμα Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποθεώνει τον Μάρκο Ρούμπιο
Efsyn.gr

Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: Τι κατέθεσαν οι πιλότοι – «Δεν είχαμε οπτική επαφή, νομίζαμε ότι πέσαμε σε καλώδια»

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την σύγκρουση των δύο ελικοπτέρων τύπου BELL, που σημειώθηκε στις αρχές Αυγούστου, κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης της δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή της Ψάθας Αττικής, με τραγική κατάληξη τον θάνατο του πιλότου και του συντονιστή του ενός ελικοπτέρου.
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως και που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού, το πλήρωμα του ελικοπτέρου που διασώθηκε από τη σύγκρουση, κατέθεσε τα προηγούμενα 24ωρα στην Αστυνομία.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι δύο άνδρες ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν οπτική επαφή, δεν είδαν δηλαδή το ελικόπτερο με το οποίο συγκρούστηκαν. Είπαν ακόμα πως όταν αισθάνθηκαν την πρόσκρουση, θεώρησαν ότι είχαν πέσει πάνω σε καλώδια ρεύματος.

Στο ερώτημα των αστυνομικών «τι εντολή είχαν λάβει και από ποιον», απάντησαν πως έλαβαν εντολή από τη «Φλόγα», την κωδική ονομασία του αξιωματικού που κατευθύνει τα εναέρια μέσα από το συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, καθώς και ότι η εντολή ήταν όταν ολοκληρώσει τη βολή το προπορευόμενο ελικόπτερο να κάνουν και εκείνοι ρίψη στη φωτιά. «Δεν ξέραμε ότι συμμετείχε και άλλο, τρίτο ελικόπτερο στην κατάσβεση», φέρεται να ανέφεραν.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, τον συντονισμό είχε αναλάβει υψηλόβαθμος αξιωματικός της Πυροσβεστικής, με την υποχρέωση να κατευθύνει τα ελικόπτερα από το έδαφος. Ωστόσο, 15 λεπτά πριν από τη σύγκρουση φέρεται να αποχώρησε από το σημείο για να αντιμετωπίσει μια άλλη αναζωπύρωση. Τότε, ο συντονισμός πέρασε αυτομάτως στον εναέριο συντονιστή, ο οποίος όμως φέρεται να βρισκόταν σε άλλο σημείο του μετώπου και συγκεκριμένα στα Βίλια, χωρίς να έχει οπτική επαφή για όσα συνέβαιναν στην Ψάθα.
Τα ηχητικά από το κέντρο επιχειρήσεων βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας. Τρεις πραγματογνώμονες θα τα αξιολογήσουν και θα καταλήξουν σε σχετικό πόρισμα.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...