Τελευταία νέα
Ουκρανικό: Τι σηματοδοτεί η επικίνδυνη κλιμάκωση μεταξύ Μόσχας και Λονδίνου – Drones, απειλές και διπλωματική κόντρα Κύπελλο: Εύκολη πρόκριση του Ατρόμητου στη League Phase [βίντεο] Οι δυο μαύρες τρύπες της μείωσης του ελληνικού χρέους και οι κούφιοι πανηγυρισμοί Μητσοτάκη- Πιερρακάκη Μαντόνα: Το φωτογραφικό άλμπουμ από τα γενέθλιά της στην Ελλάδα – «Φάε, προσευχήσου, αγάπα, χόρεψε» [εικόνες] Στη Χαλκιδική ο Κώστας Κατσαφάδος για μέτρα για τους πυρόπληκτους «Από τα βάθη της καρδιάς μου στην κορυφή του κόσμου»: Έκθεση φωτογραφίας από την FemArtAct Εργολάβοι, η «λύση» για κάθε πρόβλημα: Ολοένα και περισσότερες λειτουργίες του ΕΣΥ σε ιδιώτες Γάζα: Νέο φονικό ισραηλινό πλήγμα στο λιμάνι – Τουλάχιστον έξι νεκροί Τραγωδία στη Σίφνο: Τα απανθρακωμένα συντρίμμια του ελικοπτέρου – Νέα πλάνα Η νέα ελληνική κανονικότητα: Νέοι με πτυχία εξακολουθούν να κοιμούνται στο παιδικό τους δωμάτιο Ξεκίνησε η ιστορική δίκη της Meta – «Θα δείξουμε πώς Facebook και Instagram παγιδεύουν τα παιδιά» Ασφυκτικά γεμάτες οι φυλακές στη Σουηδία: Άρχισε «εξαγωγή» κρατουμένων στην Εσθονία
Efsyn.gr

Βρετανία: Ο Μπέρναμ παραδέχθηκε ότι έπεσε θύμα φάρσας – «Όχι, δεν ένιωσα ντροπή»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ παραδέχτηκε σήμερα ότι είχε μια «ελάχιστη ανταλλαγή» μηνυμάτων με κάποιο άτομο που παρίστανε τη Σούζι Γουάιλς, την προσωπάρχη του Λευκού Οίκου.
Το Politico αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι ο πρωθυπουργός είχε στείλει «αρκετά μηνύματα», μέσω ενός απροσδιόριστου καναλιού επικοινωνίας, σε κάποιο άτομο που πίστευε ότι ήταν η Σούζι Γουάιλς, πριν ο Μπέρναμ υποψιαστεί ότι το πρόσωπο δεν ήταν η προσωπάρχης του Λευκού Οίκου. Ούτε η ημερομηνία ούτε το περιεχόμενο αυτών των μηνυμάτων έγιναν γνωστά.
Η Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, αλλά δεν διέψευσε την ύπαρξη ανταλλαγής μηνυμάτων.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σήμερα κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Γουλβερχάμπτον, βορειοδυτικά του Μπέρμιγχαμ, αν ένιωσε κάποιου είδους ντροπή που εξαπατήθηκε, ο Βρετανός απάντησε: «Όχι, δεν ένιωσα, επειδή υπήρξε μόνο ελάχιστη επικοινωνία. Τίποτα σημαντικό που να είχε συνέπειες, και στην πραγματικότητα, γρήγορα συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να αναφερθεί, και το έκανα».
«Χειρίστηκα την κατάσταση όπως έπρεπε», επέμεινε, τονίζοντας ότι «ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα τόσο εδώ όσο και στις ΗΠΑ».
Ο Μπέρναμ δεν είναι ο πρώτος ανώτατος Βρετανός πολιτικός που έπεσε θύμα τέτοιου είδους απάτης.
Το 2024, η βρετανική κυβέρνηση δημοσίευσε βίντεο από μια τηλεφωνική κλήση στην οποία ο τότε υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον εξαπατήθηκε από κάποιον που υποδυόταν τον Ουκρανό πρώην πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...