Η Ιταλία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα γυναικοκτονιών, καθώς 6 γυναίκες έχουν σκοτωθεί από συντρόφους τους ή πρώην συντρόφους τους από τις 15 Αυγούστου μέχρι και σήμερα, δηλαδή μέσα σε 5 μόλις μέρες.
Οι δύο τελευταίες γυναικοκτονίες έγιναν χθες Τρίτη, όταν μια 72χρονη γυναίκα λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από τον 74χρονο σύζυγό της σ’ έναν αγρό κοντά στην Κοσέντσα της Καλαβρίας και μια 50χρονη μαχαιρώθηκε θανάσιμα από τον 69χρονο σύζυγό της στο Κολεφέρο, νότια της Ρώμης.
Προχθές Δευτέρα, μια 39χρονη γυναίκα είχε σκοτωθεί από τον 43χρονο πρώην σύζυγό της κοντά στη Βενετία, αφού τον είχε καταγγείλει επανειλημμένα στην αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία και αφού είχε προκύψει ότι από το 2002 τον είχαν καταγγείλει για βία άλλες τρεις γυναίκες.
Η γυναικοκτονία έχει περιληφθεί ως νέο αδίκημα στον ιταλικό ποινικό κώδικα και αντιμετωπίζεται ως εθνική έκτακτη ανάγκη, καθώς η φονική βία εναντίον γυναικών έχει φθάσει σε νέα ύψη στη χώρα, όπως σημειώνει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.
«Ωστόσο», προσθέτει το πρακτορείο, «μια εκστρατεία για να εκπαιδευθούν οι νέοι ώστε να έχουν υγιείς σχέσεις με το αντίθετο φύλο σταμάτησε, όταν η κυβέρνηση έθεσε ως προϋπόθεση την έγκριση των γονέων τους για τη συμμετοχή των μαθητών σ’ αυτήν, στα ιταλικά σχολεία».
Διαβάστε περισσότερα
