Τελευταία νέα
Γεύματα στο Επταπύργιο: Το υπουργείο κωφεύει στις αντιδράσεις Καταρρίφθηκε drone πάνω από τις φυλακές Λάρισας: Προσπάθησαν να περάσουν κινητά, φορτιστές και κάρτες sim Η «μάχη» του Καραγκιόζη με τα τάμπλετ: Τα παιδιά αφήνουν τις οθόνες και προσηλώνονται στον μπερντέ [βίντεο] Πυρκαγιά στη Νερομάνα Αιτωλοακαρνανίας – Εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για επιφυλακή Φεύγουν και οι τελευταίοι αδειούχοι του Αυγούστου: Πάνω από 80.000 αναχωρήσεις από τα λιμάνια [βίντεο] Ιός Δυτικού Νείλου: Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων – Σε Ανατολική Αττική, Καρδίτσα και Λάρισα τα περισσότερα Έπος! Φάμελλος – Πολάκης από τους υπαίτιους του 1% μαλώνουμε δημόσια για τον Τσίπρα Γερμανία: Ανακαλύφθηκε κρυψώνα με όπλα στο Βερολίνο – Στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες «κοιτάζουν» οι Αρχές Μεσσηνία: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στο Μεσοχώρι – Μήνυμα από 112 για ετοιμότητα Φωτιά στο Θάνος Λήμνου – Μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα [βίντεο] Φωτιά σε Πύλο, Λήμνο και Αγρίνιο – Αλλεπάλληλα τα «112» Το ΚΚΕ ζητά άμεσα μέτρα για τη στέγαση των φοιτητών
Thefaq.gr

Πρόωρη αποπληρωμή χρέους: Παππάς – «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»

Με παράδειγμα «στεγαστικού και καταναλωτικού» ο Νίκος Παππάς επιχειρεί να βάλει στο κάδρο τις κυβερνητικές επιλογές για το χρέος: πρόωρη αποπληρωμή φθηνών δανείων με επιτόκιο 1,5%, την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές. «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές» λέει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας ότι η επιλογή αυτή κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια σε τόκους και στερεί πόρους από επενδύσεις και κοινωνική κατοικία.

 
«Αποπληρώνετε πρόωρα δάνεια με επιτόκιο περίπου 1,5%. Την ίδια στιγμή, η χώρα δανείζεται από τις αγορές με επιτόκιο κοντά στο 4%».
Ο Νίκος Παππάς ασκεί σφοδρή κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και ειδικότερα στην επιλογή της πρόωρης αποπληρωμής δανείων, με ανάρτησή του στα social media. Ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών, απευθύνεται στον υπουργό Οικονομικών, υποστηρίζοντας ότι η πρόωρη αποπληρωμή δανείων με χαμηλό επιτόκιο, την ώρα που η χώρα δανείζεται από τις αγορές με υψηλότερο κόστος, επιβαρύνει τελικά τα δημόσια οικονομικά.
Η ανάρτηση του Νίκου Παππά
Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές. Και 300 εκατ. ευρώ περισσότεροι τόκοι τον χρόνο. Κύριε υπουργέ Οικονομικών, πάμε πολύ απλά. Αποπληρώνετε πρόωρα δάνεια με επιτόκιο περίπου 1,5%. Την ίδια στιγμή, η χώρα δανείζεται από τις αγορές με επιτόκιο κοντά στο 4%.
Τι σημαίνει αυτό;
Ότι ξεπληρώνετε το φθηνό χρέος και κρατάτε το ακριβό. Και αυτή η επιλογή μάς κοστίζει περίπου 300 εκατ. ευρώ περισσότερους τόκους κάθε χρόνο. Είναι σαν να έχεις ένα φθηνό στεγαστικό και ένα ακριβό καταναλωτικό.
Βρίσκεις χρήματα και ξεπληρώνεις πρώτο το στεγαστικό. Αυτό κάνετε. Και υπάρχει και δεύτερη απώλεια. Τα χρήματα που δίνετε για πρόωρες αποπληρωμές δεν επιστρέφουν στην οικονομία. Δεν γίνονται επενδύσεις.
Δεν γίνονται χιλιάδες σπίτια κοινωνικής κατοικίας. Αν πραγματικά νοιάζεστε για τις επόμενες γενιές, ας κάνουμε κάτι γι’ αυτές σήμερα. Να έχουν προσιτό σπίτι. Να μπορούν να ζήσουν τη ζωή τους στον τόπο τους.
Η επιλογή σας, όμως, είναι ξεκάθαρη: Ένα ευρώ στην κοινωνία. Επτά στους δανειστές. Και 300 εκατ. ευρώ περισσότεροι τόκοι τον χρόνο.
Πηγή: dnews.gr
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...