Τελευταία νέα
Σαμαράς: Στόχος η απαλλαγή της ΝΔ από τον Μητσοτάκη Πυρκαγιά στη Λήμνο: Η στιγμή της διάσωσης δεκάδων ατόμων διά θαλάσσης [βίντεο] «Marianne»: Ακούστε το πρώτο single από το νέο άλμπουμ των Fontaines D.C. Η ελπίδα γεννιέται όταν οι νέες και οι νέοι παίρνουν το λόγο και τη ζωή τους στα χέρια τους. Πύρινο μέτωπο στην Αρκαδία – Σηκώθηκαν εναέρια μέσα Τροχαίο – σοκ στην Αχαΐα: Απανθρακώθηκε ένα άτομο μέσα στο αυτοκίνητό του [εικόνες] Παίρνει θέση η Κίνα για το Ιράν: Ζητά διάλογο Ουάσινγκτον με Τεχεράνη, ενώ απορρίπτει τις οικονομικές κυρώσεις του Τραμπ Κρυμμένα όπλα στο Βερολίνο: Η Γερμανία ζητά την έκδοση άνδρα από τη Ρουμανία  ΠΑΣΟΚ: «Ο κ. Μαρινάκης νομίζει πως οι ελεύθεροι επαγγελματίες τρώνε κουτόχορτο» ΗΠΑ: Δύο έφηβες πήραν αποζημίωση 550.000 δολάρια επειδή έμειναν κρεμασμένες ανάποδα σε λούνα παρκ για 25 λεπτά Απρόσμενος επισκέπτης στα Σφακιά της Κρήτης: Γύπας εμφανίστηκε σε παραλία [βίντεο] Οι φωτιές δοκιμάζουν πολίτες και ο Μητσοτάκης κάνει μπάνιο…
Efsyn.gr

Ιός Δυτικού Νείλου: Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων – Σε Ανατολική Αττική, Καρδίτσα και Λάρισα τα περισσότερα

Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφεται στη χώρα μας, με τις αρμόδιες αρχές να εντείνουν τα μέτρα καταπολέμησης των κουνουπιών.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η Ανατολική Αττική αποτελεί την πλέον επιβαρυμένη περιοχή της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος πραγματοποιούνται καθημερινά ψεκασμοί στους δήμους της περιοχής, όπου καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός σοβαρών περιστατικών με εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Συγκεκριμένα, τα περισσότερα κρούσματα έχουν καταγραφεί στον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος με 14 περιστατικά, στον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας με 11, στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης με 9, ενώ ακολουθούν οι Δήμοι Αγίας Παρασκευής με 6 κρούσματα, Παλλήνης και Χαλανδρίου με 5 κρούσματα έκαστος και η Γλυφάδα με 4.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι πιο επιβαρυμένες περιοχές είναι η Καρδίτσα και Λάρισα στις οποίες σήμερα καταγράφηκαν δύο θάνατοι ηλικιωμένων με τα κρούσματα να φτάνουν συνολικά τα 22. Ακολουθεί ο Δήμος Βέροιας, με 3 κρούσματα.
Η φετινή εικόνα εμφανίζεται αισθητά χειρότερη σε σύγκριση με το 2025. Μέχρι τις 19 Αυγούστου 2026 έχουν ήδη καταγραφεί 157 κρούσματα και 13 θάνατοι, όταν σε ολόκληρο το έτος 2025 είχαν δηλωθεί 96 κρούσματα και 9 θάνατοι.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), ο ιός κυκλοφορεί αυτή την περίοδο σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες, με την Ελλάδα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση σε αριθμό κρουσμάτων μετά την Ιταλία.
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, για κάθε επιβεβαιωμένο κρούσμα αντιστοιχούν περίπου 140 αδιάγνωστες λοιμώξεις.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...