Τελευταία νέα
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Κάνει τη στεγαστική κρίση μπίζνα για τους μεγαλοεργολάβους» – «Θα πληρώσετε την αλαζονεία σας στις εκλογές» Επιμένει το NBA για συνεργασία με τη Euroleague – Η κοινή ανακοίνωση με τη FIBA για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ Πιερρακάκης: Προστασία των πολιτών και διαφύλαξη της δημοσιονομικής αξιοπιστίας απέναντι στο ενεργειακό σοκ ΟΣΕ: Ελληνικά τρένα «έτη φωτός μπροστά», αλλά χωρίς Εγκριση Ασφάλειας! «Βαλκανικός Τρόμος» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Αφιέρωμα στις στοιχειωμένες γειτονιές των Βαλκανίων Ελληνικά τρένα «έτη φωτός μπροστά», αλλά χωρίς Εγκριση Ασφάλειας! Ανδρουλάκης: Μείωση ΦΠΑ σε όλα τα μικρά νησιά και έκτακτη ενίσχυση των αλιέων To ΚΕΠΕ χτυπά «καμπανάκια» για τον τουρισμό: Η διάκριση μεγέθυνσης και ανάπτυξης, η επισφαλής εργασία και οι χαμηλές αμοιβές Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να προσελκύει ξένους επενδυτές με αξιοπιστία Πλήρης στήριξη Μαρινάκη στη Μελέτη για τους «εκβιαζόμενους» εργοδότες Ουκρανία: Τουλάχιστον 33 νεκροί από ρωσική επίθεση σε λεωφορεία – Για αντίποινα κάνει λόγο ο Ζελένσκι «Δεν πάει άλλο»: Οι φοιτητές κατασκηνώνουν στο Σύνταγμα στις 13 Οκτωβρίου – Διαμαρτυρία για ενοίκια, ακρίβεια και κόστος σπουδών
Efsyn.gr

ΗΠΑ: Δύο έφηβες πήραν αποζημίωση 550.000 δολάρια επειδή έμειναν κρεμασμένες ανάποδα σε λούνα παρκ για 25 λεπτά

Έναν εφιάλτη έζησαν τον Ιούνιο του 2024 περίπου 30 άνθρωποι στο λούνα παρκ Oaks Park στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ, όταν ένα μηχάνημα παρουσίασε βλάβη, με αποτέλεσμα να μείνουν κρεμασμένοι ανάποδα για περίπου 25 λεπτά, σε απόσταση περίπου 15 μέτρα από το έδαφος.
Ειδικότερα, τα τριάντα άτομα συμμετείχαν σε ένα περιστρεφόμενο παιχνίδι τύπου εκκρεμούς που ονομάζεται AtmosFEAR, ωστόσο αυτό ακινητοποιήθηκε σε κατακόρυφη θέση. Στο σημείο έφτασε η Πυροσβεστική και, σε συνεργασία με τους ανθρώπους του πάρκου ψυχαγωγίας, απεγκλώβισαν με ασφάλεια τους ανθρώπους από το παιχνίδι. Όλοι ήταν καλά στην υγείας τους.

Δύο έφηβες που ήταν μεταξύ των 30 ατόμων, κυνήγησαν δικαστικά την υπόθεση, υποβάλλοντας μήνυση κατά του λούνα παρκ Oaks Park και της κατασκευάστριας εταιρείας του παιχνιδιού Zamperla, και κέρδισαν αποζημίωση ύψους 550.000 δολαρίων (από 275.000 δολάρια η καθεμία).
Μετά την απόφαση η Oaks Park ανέφερε: «Παρότι συμφωνούμε ότι το παιχνίδι δεν θα έπρεπε να είχε ακινητοποιηθεί, είμαστε ευγνώμονες που όλοι οι επιβάτες είναι ασφαλείς και ότι το περιστατικό έχει πλέον επιλυθεί. Η ασφάλεια αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητά μας και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους κατασκευαστές των παιχνιδιών και τους κρατικούς επιθεωρητές, ώστε να διασφαλίζουμε την ασφάλεια των επιβατών».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...