Τελευταία νέα
Πέθανε ο ηθοποιός RJ Mitte, γνωστός ως Φλιν στη σειρά «Breaking Bad» – Ήταν μόλις 34 ετών Αλέξης Τσίπρας στο Λασίθι: «Κρήτη δεν είναι μόνο ο Φραπές και ο Χασάπης – Η πλειοψηφία ζει έντιμα από το μόχθο της» Η Βρετανία βλέπει αύξηση των «απειλών» – Στο μικροσκόπιο «κατεπειγόντως» τα μέτρα προστασίας δημόσιων προσώπων Τσίπρας: Ειδική αναφορά στον ΒΟΑΚ, στον αιματοκυλισμένο οδικό άξονα της Κρήτης Συνελήφθη η ηθοποιός Σέλμα Μπλερ για πρόκληση επεισοδίου σε αεροπλάνο Ρωσία: Παρά τις κυρώσεις, έχουμε πουλήσει υδρογονάνθρακες αξίας 320 δισεκ. δολαρίων σε ευρωπαϊκές χώρες Δ. Κουτσούμπας: Κάλεσε σε συμπόρευση νέων λαϊκών δυνάμεων με το ΚΚΕ «για να νικήσουν οι λαοί» Κρήτη: Εντοπίστηκαν 3 βάρκες με 181 μετανάστες – Διασώθηκαν από το Λιμενικό Σώμα Φθιώτιδα: Σοκαριστική καταγγελία για κακοποίηση 4χρονης μέσα σε παιδικό σταθμό Ίλον Μασκ, ο μεγάλος «χορηγός» του Τραμπ: Έδωσε 366 εκατ. δολάρια για να κρατήσει ο πρόεδρος τον έλεγχο στο Κογκρέσο Σαουδική Αραβία: Ισχυρές εκρήξεις στο Ριάντ – Οι Χούθι προειδοποιούν τις ΗΠΑ με «επώδυνη απάντηση» εάν εμπλακούν Γαλλία: Οι μαθητές δίνουν συνέχεια στους δρόμους – Ερευνώνται καταγγελίες μαζικής αστυνομικής βίας
Thefaq.gr

ΕΛΑΣ: Άλλο ένα ογκολογικό φάρμακο εκτός Ελλάδας – Αυτή είναι η περίφημη δημόσια Υγεία της κυβέρνησης

Η ΕΛ.Α.Σ. εξαπολύει νέα επίθεση στην κυβερνητική πολιτική στον χώρο της Υγείας, με αφορμή την απόσυρση ακόμη ενός καινοτόμου ογκολογικού φαρμάκου από την ελληνική αγορά. Ο Τομέας Υγείας της παράταξης κάνει λόγο για μια κατάσταση που αφήνει τους καρκινοπαθείς αντιμέτωπους με την αβεβαιότητα, ενώ θέτει στο στόχαστρο τις επιλογές της κυβέρνησης για το κόστος και τη χρηματοδότηση των φαρμακευτικών θεραπειών.

Ανακοίνωση του Τομέα Υγείας της ΕΛ.Α.Σ
Άλλο ένα ογκολογικό φάρμακο φεύγει από την Ελλάδα. Οι ασθενείς μένουν πίσω
Ακόμη ένα καινοτόμο ογκολογικό φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού αποσύρεται από τη χώρα μας. Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Τους τελευταίους μήνες έχει προηγηθεί η απόσυρση τουλάχιστον τεσσάρων ογκολογικών θεραπειών, ανάμεσά τους φάρμακα για τον μεταστατικό καρκίνο του παχέος εντέρου και για αιματολογικούς καρκίνους. Θεραπείες που συνεχίζουν να κυκλοφορούν κανονικά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά όχι πια στην Ελλάδα.
Και κάθε φορά, πίσω από την είδηση, υπάρχουν άνθρωποι: ασθενείς που δίνουν μάχη με τον καρκίνο και βλέπουν τη θεραπεία τους να γίνεται αβέβαιη.
Για εμάς, το ζήτημα είναι ανθρώπινο. Ένας ασθενής που ακολουθεί μια θεραπεία δεν μπορεί να ζει με την αγωνία αν το φάρμακό του θα υπάρχει του χρόνου. Η συνέχεια μιας ογκολογικής θεραπείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Είναι ζήτημα ζωής.
Οι διαδοχικές αποσύρσεις δεν είναι τυχαία γεγονότα. Είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα από την οποία οι σύγχρονες θεραπείες φεύγουν, αντί να έρχονται. Όπως επισημαίνουν ειδικοί και επιστημονικοί φορείς, ένα σύστημα που πιέζει το κόστος του φαρμάκου σε ακραίο βαθμό, χωρίς να αυξάνει τη δημόσια χρηματοδότηση, καταλήγει να στερεί από τους ασθενείς αυτό που έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν: πρόσβαση στην καλύτερη διαθέσιμη θεραπεία, όπως κάθε Ευρωπαίος ασθενής. Δεν είναι τυχαίο ότι, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την επιστημονική κοινότητα, δεκάδες νέα αντικαρκινικά φάρμακα δεν έφτασαν ποτέ στη χώρα μας.
Καλούμε την πολιτεία να αναλάβει την ευθύνη της. Κανένας ογκολογικός ασθενής δεν πρέπει να χάσει τη θεραπεία του. Χρειάζεται εδώ και τώρα εγγύηση συνέχειας για κάθε ασθενή που ήδη λαμβάνει αγωγή, και μια συνολική πολιτική που θα σταματήσει τη φυγή των καινοτόμων φαρμάκων και θα εξασφαλίσει ότι η πρόσβαση στη θεραπεία δεν θα εξαρτάται από την τύχη.
Η υγεία δεν είναι κόστος να συμπιεστεί. Είναι δικαίωμα. Και για τον ασθενή με καρκίνο, είναι ο ίδιος ο χρόνος της ζωής.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...